Zajímavé odkazy, fotky, videa a ZAJÍMAVOSTI
Můžu to vyplnit,když jsem měla leguána a mám leguána,potom,jak vyplnit 1.otázku?Je to chráněný druh?
děláme speciální chovy na ČZU
Taky vyplněno
Vyplněno ( co kamarádka studuje? ).
Kamarádka provádí průzkum mezi chovateli exotických zvířat. Výsledky budou použity v bakalářské práci. Dotazník je anonymní.
www.survio.com/… 0 21.10.2013 11:46 poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníci Kamarádi během svého výzkumu na bakalářku objevili pedomorfní albinotické čolky obecné. Fotky a článek ze Živy zde:
www.herpetology.cz/…
Článek je v PDF a bude se stahovat do počítače.
Jak dlouho asi byla schoná "kousat" chřestýší hlava, ponořená za účelem zvýšení "kvality" nápoje do sudu s whiskey? Bývala to prý v americkém pohraničí dost běžná praxe.
Tak to je přímo hnus.
Kam se poděla slušnost a cit???
Problém případu s hadem je patrně značná míra autosugesce spojená s divokou představivostí. Ze všeho nejvíc to ale vypadá na otravu alkoholem (jak jsem kdesi zaslechl "delirium krédenc"
)a ne naloženým hadem.
Jako varování jsem přihodil poslední případ, kdy chovatelé okrádali kolegy.
Např. chřestýší hlava se může prokazatelně ještě hodinu po dekapitaci pokoušet reflexivně kousat, utopeno v lihu apod. je to ale spolehlivě mrtvé
No - had mohl "kousnout" i naloženej a stoprocentně tuhej. Blbá manipulace a autosugesce tu patrně udělaly svý - ale to je práce spíš pro psychology, nebo psychiatry. Bába se nejspíš ve skutečnosti "kousla", tedy asi škrábla o zuby chcíplým hadem a dostala z toho hysterickej záchvat.
Když mohla koncem 30. let v USA vyvolat rozsáhlou paniku rozhlasová inscenace Wellsovy "Války světů", kdy spousta prchajících lidí tvrdilo, že ty ufouny z rozhlasu opravdu viděli, tak tady moh ten had klidně "obživnout".
No a to jako v silnějším roztoku etanolu je šance na přežití vyšší?Nebo jak tomu mám rozumět?Co tak 100 procentní etanol,to by bylo asi nejlepší,ne?Etanol je silně hygroskopický,váže na sebe vodu a odebírá ji i z tkání.To je taky důvod,proč se do alkoholu nakládají různé věci,nepřežije v něm nic.I kvasinky,které kvasí ovocné šťávy pochcípají při koncentracích nad,tuším,12 procent.To je důvod proč nejde kvašením vyrobit silnější víno nebo kořalka.
Nikde jsem nečetl o 40% alkoholu, na tom byls kde? My pálíme i 65% alkohol
Tak to je jiná,když je to napsané,tak to musí být pravda
Ten nesmysl o měření kořisti byl vlastně taky napsaný.I články v periodikách typu Volkischer Beobachter a Der Stürmer byly taky napsané.Vlastně i plky v Rudém právu byly napsané.Všechno to byla čistá pravda.
Ve 40% a více procentním alkoholu nepřežije nic a už vůbec ne 3 měsíce.Že je tam 60% vody nic neznamená.V akumulátorové kyselině sírové je vody taky přes 60 %.
No prostě tam ten had přežil a tím to hasne
Jednou to je napsaný,tak s tím nenaděláš nic. A co se týče toho lihu, co je asi hlavní složkou?
Přečti si flašku
Myslet si,že cokoliv živého přežije naložené 3 měsíce v etanolu,si může myslet jen dement.Jo,do lihu se ukládá,ale to je trochu něco jiného,nemyslíš?Mezi vodkou a slivovicí je rozdíl tak akorát v chuti.Je to jen směs vody a etanolu+nějaké doprovodné látky.Ale co,žij si dál ve svých bludech,viz krajta a přeměřování kořisti.
Už dávno jsem zjistil, že dohadovat se s tebou nemá cenu. Mysli si co chceš a já taky, bude to ok a oba budem spokojení...
Ne nadarmo se asi spousta věcí ukládá to lihu a rozdíl mezi slivovicí a vodkou je dost podstatnej
Je to nesmysl úplně celé.Že tomu věří banda pitomců na novinkách mě ani nepřekvapuje,ale tady mě to zaráží.Zkus namočit prst na dva dny do vodky a uvidíš.
Jako tomu, že ji uštkla, nebo čemu? Proč by to nebylo možný?
Nechceš mi snad tvrdit,že tomuhle nesmyslu věříš?
Kouzelný mrně!
. Je fakt sladký (jak to ta škvrňata dělají? )
Není to fake, jde o pavouka Cyclocosmia ricketii (Pocock, 1901). Jedná se o čeleď Ctenizidae (u nás běžně chovaní sklípkani jsou čeledi Theraphosidae), v angličtině se jim říká Trapdoor spider... Rod Cyclocosmia má sedm druhů (lannaensis, latusicosta, loricata, ricketti, siamensis, torreya a truncata) a ti se vyskytují na území USA (Florida, východní Alabama, Georgia, Severní Karolína, Guatemala, Mexiko a Kanada), Číny a Thajska. Tito pavouci si hloubí nory dlouhé 7-15cm které "ucpou" koncem zadečku, který je velice pevný (v průměru až 16mm) se zvláštním žebrováním a po stranách je opatřený obranými chloupky.
Před napsáním této odpovědi jsem o nich věděl jen, že existují, takže díky za rozšíření obzorů...
0 25.09.2013 21:47 Lucifer [22] - Ještěři www.pasicka.cz/
V neděli jsme tam dovezli dva malinkaté ježečky. Snad se je podaří zachránit.
ja som raz pri jahodách našiel pavúka čo vyzeral ako jahoda, len bol biely s červenými bodkami
ale krásny, na zožratie
No nedivím se,že máš problém odolat u pana Junka.Tak jsem to trochu popletla, Pogona má problém odolat,tak je to pro vás oba.
: Trochu jsem se do toho zamotala,ale vy to snad pochopíte
A jak jsem popletla Sašu s Tomem,tak jsem popletla i města.Měla by to být holčička,budou jí říkat Doris.Prodej Hradec Králové,ale chovatele si jméno a obec nepamatuji.Hlavně je krásná a má se k světu
Tak tak, je to krásná Natrix natrix - Užovka obojková
Já bych řekla,že by to mohlo být mimi od užovky obojkové,něco takového jsem párkrát vynášela ze sklepa/trošku odrostlejší/,ale to jenom hádám.
Toto je dost malé,ale pamatuji doby,kdy tam byl i páreček.Dokonce kamarád,který tam chodil po práci v ZOO ošetřovat a krmit,zdejší rybičky a zvířátka,odchoval mladé.Ráda jsem se na ně chodila dívat,mohla jsem i do zázemí,kde bylo plno zajímavých tvorečků.Nebudu to nazývat odborně,než bych našla,jak se to jmenuje,smazala bych si text/to bych se asi vytočila/.Tak tam byli obří šneci,ty růžový vodní žáby,ježečci/na zimu,když byli malincí/,různí hadi,ještěři,lupenitky,cvrčci,nosorožíci,pavouci,rybičky i ptáčci,no,zkrátka ráj pro cvoky jako jsem já.
0 18.08.2013 22:43 Felix [755] - Ještěři Trochu mi to připomíná návštěvu pražské ZOO předloni - úžasná gigantická akvaterka s krokouši (můj obývák je menší), kolem kterých se šmrdolily velké cichlidy a všelijaké vodní želvy.
Velké cichlicy jako Cichlasoma managuense či robustní Astronotus ocellatus se krokoušům dokázaly poměrně snadno vyhnout a ještě se přiživit na jejich potravě, všechny želvy ale byly příšerně okousané.
Želva a krokodýl do společné nádrže zkrátka nepatří, pokud to není míněno v poměru myš a například korálovka (i když dík pancíři želvička přežije podstatně déle)
Teď jsem našla pár fotek a videí z jarní FLORY,i když tato zvířátka jsou tam pořád ve skleníku.Ty videa a fotky dám na některou moji prezentaci,ať tady nezaberu celou stránku.Kdo bude mít zájem mrkne tam.
Dík
Mám takovej pocit, že říkal, že jich letos bude mít kolem stovky.(byli jsme tam na grilovačce a nějaký pívo už jsem měl když jsme se o tom bavili)
Zavolám mu a zeptám se.
Hele, to se hodí - kdyby měl Tvůj kamarád výhledově mrňata, mohla by si malá vybrat mazlíka?
Belgičáky znám. Kamarád v Sokolově je chová, takže králík větší než náš pes mě nepřekvapí
, ale tohle bylo fakt moc. Tvoje spekulace je ale vysvětlující. Až tam zase pojedem, zeptam se ho na to. Docela tomu rozumí.
Může - Masné plemeno BO (belgický obr), kterému tihle šediví ušáci exteriérově odpovídají, má okolo 8-10 kg živé váhy v průměru (zatímco divoký králík cca 1,5 kg) a jde o největší plemeno králíka na světě. Zde nafocení jedinci jsou ale přerostlí i na ně. Budu-li spekulovat - patrně jde o (vzácné) jedináčky, kteří měli v děloze hromadu místa jenom pro sebe...
Takového králíčka bych pro malou moc moc chtěl
To je dlouhozobka svízelová,strašně špatně se fotí,je jak kolibříček furt ve fofru....
Taky patří do lišajů,saje z kytiček.
Ten lišaj je fakt bomba!
Já včera na zahrádce zase potkal toto, ale neměl jsem po ruce foťák, takže fotka je z netu
muzeum.spaneco.com/…
Btw, ten králík, to bude nějakej British Giant, nebo podobný obří plemeno
Určitě to není žádnej fake.
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 20
Zpět na obsah sekce Terária, vybavení, osvětlení,... • Zobrazeno 13161x