Zajímavé odkazy, fotky, videa a ZAJÍMAVOSTI
Kecáš
Vy rejpalové tady
Já ale začínám u sebe - nebudu mít děti. Tak a teď máš na mě něco dalšího?
Proč s redukcí populace nezačneš u sebe?Ono to tady sice moc nepatří,ale tyhle kecy o redukci lidské populace mě fakt vadí.Tyhle ideje většinou končí hromadami mrtvol.
Tady musím odporovat - mnoho ostrovních živočichů devastují dovezená zvířata. Samozřejmě, jde o omezený prostor, ale co je moc, toho je prostě moc.
Ale s lidmi s tebou souhlasím - populace by se měla redukovat, jinak to s námi dopadne špatně - to, jak ničíme přírodu je neomluvitelné...
Je to Pipa americká, nie ? Inak k tym malym zabkam, ona ma na chrbte take komorky, do ktorych si nakladie vajicka a zubrienky potom ziju pod jej kozou, je to celkom sranda.
Nezbude než je picnout vzduchovkou,nebo na ně poslat psíka.
No, odchytávat želvu ve studené vodě se mi fakt nechtělo... Navíc odchyt jedné želvy, když už jich je v přírodě fůra, asi moc nepomůže. Nebude žrát spíš malé rybky? Byla docela velká...
Je to smutný,....tahle mrcha k nám do přírody rozhodně nepatří, když pomyslím, kolik sežere žabích vajec, mloků, čolků, .....je mi z toho ouvej. Ideální řešení takto nalezené želvy je odchyt a ubytování doma v teráriu, nebo odstřel na místě.
Bohužel podobných fotek bude díky nezodpovědným chovatelům přibývat,...
Tak jsem dnes poprvé v životě viděla želvu v přírodě
Šla jsem na procházku kolem rybníka, koukla na kládu, kde většinou postávají kačeny, a tam se slunila želva
Dost jsem litovala, že s sebou nemám foťák, protože ta fotka mobilem je strašná a není skoro nic vidět
Hezkej páreček
0 19.04.2013 00:16 poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníci Tak pár dní tepla a žabky už řádily
Tohle jsme našli na dnešní procházce - asi skokan a ropucha (její vajíčka nejsou vidět, ale hned u shluku byly provázky vajíček)?
Taky jsem dneska zahlédla ve vodě krásnou užovku, tu jsem ale bohužel vyfotit nestihla, protože chvíli poté, co se objevila v mém zorném poli, zmizela v rákosí.
Ono to vychází hlavně z mých pubertálních let, kdy se ještě nic pořádně nechránilo a co sis nechyt, to jsi nechoval
Dík tomu i vím, že směrem na Tepličku (prakticky hned od přehrady) jsou všechny zmije obecné vybarvené přesně podle učebnic - kontrastní klikyháky na hřbetě, zatímco ve směru na Abbertamy (na haldách v těžební oblasti rašeliny super kořeny do akvárek zadarmo
) potkáš jenom melanické jedince. Cihlová zrzka obvyklá v některých středočeských lokacích tu prozměnu není ani jediná
To jsi mě docela dostal, že žiju v ještěrčím ráji.
Ano, jsem ze Dvorů, směrem Jenišov a Hory se pohybuju vlastně denně, ale dlužno dodat, že vlastně pořád autem.
Tahle fotka je dělaná v Božíčanech, tam jezdíme na zahradu s dětma. To je od Mezirolí a Děpoltek co by tvárnicí dohodil.
Tahle obecňačka je celá hnědá, ale loni jsem viděl i se zelenými znaky jak píšeš. Zkusím pohledat foto. Super jak to máš zmáklý.
Mít původní délku ocásku, tak by byla hodně velká. Akorát by mě zajímala lokalita kde žije - má totiž dost jednolité zbarvení a tak by mě zajímalo, proč bylo u ní tím progresivním znakem v darwinovském sýtu.
Třeba populace ze Sokoláku (na té louce vlevo od místa, kde jsou teď ty cvičební nástroje a o kousek výš se konají každoročně "čarodějnice" apod. - směrem k Versu za takovým tím remízkem) jdou i holky krapet do zelena a hnědé znaky mají kontrastní. Ještěrky z Mezirolí směrem na Děpoltky (k rybníku) se jim taky dost podobají, jen nemají samečkovský nádech, mezi těma dvěma poměrně vzdálenými lokalitami lze ale čas od času vidět atyp...
Pletu se, anebo jsi jako Varák odněkud ze Dvorů či přilehlého okolí? Směrem na Jenišov a Hory je to totiž ještěrčí ráj
Těžko říct. Tak 15 cm s ocáskem. Pozoruju jí u nás třetím rokem. Žije v kamenech u nás na zahradě.
Takhle "na živo" to vypadá fakt úžasně. Suchopárné poznámky v literatuře (na téma "zajímavé") se s tím nemohou srovnávat
Hezká samička ještěrky obecné
. Kratší ocásek je až nezvykle pěkný regenerát (odlomený v polovině, tam co chybí ty "kroužky" šupin). Jak byla velká?
cs.wikipedia.org/… tady je to napsáno a nevím jestli je někdo chová ale nedávno ju někdo nabízel na ifauna
3 09.04.2013 16:28 Lucifer [22] - Ještěři Objevila jsem video, kde žáda odchovává své mladé na zádech, má někdo představu jak toto funguje?
www.youtube.com/… název je tuším Surinam Toad
v čr to asi nikdo nechová že? Zajímalo by mě, jak to vypadá naživo
Hmmm... co tři dny denně a pak vždy jeden vynechám. Ale nějak to s tím přátelstvím není pořád ono. Jediné ještěráky nesežrané cvrliky (takové ty mrňavé, co se protáhnou mezi šupnami terka) nacházím pravidelně vycuclé v pavučině jedné snovačky domácí bydlící o poličku níž (ačkoli je to asi nejbližší příbuzná černé vdovy, není člověku nebezpečná a v tuzemských bytech jde za skříněmi asi o nejčastějšího pavoučka) - tahle potvůtka si své loviště vybrala velmi dobře
Tak to je trefa
. Jiří, nevyčenichal bys někde ještě podobný lahůdkový inzerát, tentokrát na téma - hmyz vhodný k agamám? Rudolf s Alicí by takové spolubydlící určitě uvítali
Mmch. mé želvy a senegalská bichirka (skoro 30 cm dlouhá úhořovitě stavěná masožravá rybička) by s těmi krevetkami taky rády nějaký čas sdílely společnou nádrž. Tak asi tři čtyři minuty
Jako že ba mohl přivézt pár kontejnerů sarančat? A k tomu jako bonus nějaký divoký chamíky přežraný k prasknutí? Zajímavej projekt.
Neskutečná katastrofa
0 28.03.2013 11:18 Verčák [112] - Ještěři Jestli on je neprodává jako přísadu do krevetovýho salátu, pak by se oba druhy snesly bez problémů.
Ježiš, ale to je taky tak na facku. Doufám, že už ji koupil někdo, kdo se postará..
0 23.03.2013 17:18 R Pogona [762] - Ještěři Copak - pořídíš si leguána a přilepíš mu bodlinky?
To není jen dojem, to jsou jasní leguáni
Po deváté minutě téhle vykopávky:
www.youtube.com/… se na scéně objeví dva "draci". Mám pocit, že ve scéně byly použity náležitě zpracované záběry živých ještěrek. Dokážete tu někdo určit, jaké zvíře se stalo "obětí" filmařů? Můj dojem je, že někdo "vylepšil" nějaké leguány, ale asi to může být cokoliv (vyjma krokodýla).
0 03.02.2013 08:38 honzap92 [4] - Ještěři To je vtipný
Sice to lego asi bude drhnout na písku, ale rozhodně lepší než sklo, kde je na něj furt vidět
Já přemýšlím, co mu pořídím. Jsou různé nabarvené ulitky, což se mi líbí, protože jsem krapet infantilní B-), ale zase na druhou stranu se mi líbí, když mají nějakou krásně přírodně vybarvenou ulitku. Asi jim tam dám obojí a budou si moct vybrat, co jim vyhovuje
(Jinak vím, že to byla odpověď na dotaz, taky má reakce nebyla úplně na tebe, jako spíš na ty, co to točí
)
0 02.02.2013 22:05 honzap92 [4] - Ještěři jen se ptal jak asi vypada bez ulitytak jsem mu to našel. Spokojenej asi nebude je fatk, že jsem je někde viděl i v plechovce misto ulity. Ale ve skleněné ulitě mu asi fajn nebude to je pravda
To nejsou pěkné odkazy...
Poustevníčky si chci taky pořídit. Ale tak, aby byli spokojení
Asi neměl na výběr chudinka... Myslím, že ale nebude moc spokojenej - když se nemůže schovat
Díky
0 02.02.2013 18:26 honzap92 [4] - Ještěři Super odkaz
chtěl bych vidět jak vypadá, když je venku
www.youtube.com/… poustevník v skleněné ulitě, je zajímavé, jak se dokáže uvnitř ulity chytit, akorát by mě zajímalo, jak ho "přemluvily", aby do té ulity vlez
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 20
Zpět na obsah sekce Terária, vybavení, osvětlení,... • Zobrazeno 13161x