Hele, zmlátit kocoura dokáže i můj Kex ikdyž je 2x menší než kocour a myslím, že když už to jednou dokázal tak mu to nebude dělat problém ani podruhé
Hmmm, zajímavá knížka, mohla bych se dozvědět něco nového
Jojo, to už tak bejvá - někteří blbci zkrátka nechápou že pokud nemají nastudovanou genetiku a zkříží dvě úplně odlišná a ještě hůř velikostně jiná plemena tak to může mít za následek geneticky mutační katastrofu. Chápu novošlechtění, kdy se předem vyberou plemena a ikdyž mají třeba velikostní rozdíl tak je to pořád o tom, že chovatel ví, co dělá. Tohle mi je jedno ale bezmyšlenkové přemýšlení typu "sprsknem a uvidíme" když člověk nikdy králíky neodchovával a o odchovech ani genetice králíka neví nic mi doslova leze krkem a je to jedna z mála věcí která mi opravdu hodně vadí. Lidé si neuvědomují že králíků je na světě dost i bez jejich pomoci a nevždy skončí doma v teple ale u haďáka v teru (to už ale nemíním probírat, protože i had se musí něčím nakrmit
). A přeci jen, když koupíš "zakrslého králíka" ve zverimexu za těch 500 tak ti vyroste stejně jako to krásný velký plemeno za 200 a ještě k tomu má díky hlupákům kteří jej namnožili genetický vady typu přerůstající zuby, dědičné nádory atd, popřípadě "ucho sem, ucho tam"
Fakt, už z nich nemůžu a nejde jen o králíky ale i třeba o psy. Když zkřížíš dogu a čivavu tak je to stejný jak když zkřížíš belgickýho obra se zakrslým zaječím (tj. nejmenší plemeno na světě). Co se ti asi tak narodí? velké houby, protože pokud je matka menší plemeno tak nejen že umže ona ale i mimina...