Zajímavé odkazy, fotky, videa a ZAJÍMAVOSTI
pro návštěvníky našeho webu herpetology.cz jsem připravili sklípkaní pexeso, ale protože jsou teraristé i tady tak se podělíme i s vámi. Fullscreen mode,tedy pexeso přes celou obrazovku zobrazíte klepnutím na rámeček nad počítadlem tahů.
scratch.mit.edu/…/
já vím... nejedná se o žádný řetězec ale malý zverimex v Opavě.. smutné je, že pan majitel vždycky vypadal, že své práci docela rozumí..
Kdyby jsi na ni vyjela, bylo by to zbytečné. Slečna prodavačka za to rozhodně nemůže - tady je problém ve vedení obchodu (případně celého řetězce), a prodavačka s tím nic nenadělá i kdyby sebevíc chtěla. To by fakt muselo chtít s tím něco dělat vedení, a to u většiny obchodů nehrozí dokud nebudou přísnější předpisy co a jak smí nabízet, a v jakých podmínkách ty zvířátka držet. A ty asi jen tak nebudou, bohužel.
Chudák agamka
Vodního buvola?
. Vážně na to vypadal
No nic nového jsme se nedozvěděli...
„Fotka vyděsila svět“ „děsivé foto krajty“ - a s tímhle ať jdou do háje
To je bulvár, to je hrozný!
tn.nova.cz/… o kvalitě zpár na tn.cz se nebudeme bavit, že... ale je fakt, že toho v břiše má mnoho!
Já teda nevím, ale pokud už není značně natrávený, tak by musel mít divný tvar - nějak si neumím představit, kde jsou nohy nebo tak... A popravdě takové věci mě docela štvou - co vím, tak když takového hada chytí, tak ho, jak jsi psal, vykuchají, aby se koukli, jestli je uvnitř vážně člověk. Jako by na tom záleželo
Chudák had si jednou uloví dobrou velkou kořist a je za to zabit... Já kdysi viděla podobné rozkuchání, kdy z břicha vypadlo snad prase nebo co. Hadovi bohužel zjištění, že není „lidožrout“, už nijak nepomohlo...
To jako že ta krajta slupla človrdu? Podle fotky by mohla mít v břiše klidně "jenom" berana... Každopádně jsem před pár lety viděl v jednom dokumentu vykuchání mimořádně vzrostlé a jak mičuda nacpané krajty, z jejíhož břicha v nesestříhaném záběru "vypadl" pomenší hubený chlápek v sandálkách a černém tričku. Bylo tam toho víc - jiný had před kamerou napadl, zabil a sežral dospělého tygra (!), další jakéhosi jelena - hlavní argument o příliš velké lidské hlavě v rámci roztažitelnosti krajtích čelistí tím padl "v přímém přenosu": ač bylo paroží zmíněného tvora nevelké (poměřuji to ovšem velikým jelenem evropským), hlava i s rameny průměrného celoživotně špatně živeného asiata je výrazně menší...
Do té doby jsem nekriticky věřil západním vědcům, že hlášky primitivních domorodců jsou jen strach a pověry, pro hada že je to neproveditelné. Pak jsem si ale ty "vědecké pravdy" proklepl (pár měsíců pátrání) a prodělal krizi "víry" - celé to stojí na výcucech z palce viktoriánských oxfordských profesorů (z nichž patrně žádný nebyl za celý život o dovolené dál než v Sussexu a i takový Wales byl pro ně vzdálenou končinou typu "Hic sunt leones"). Ti sepsali v zaprášených kamrlících své doměnky na základě několika kostí a kusů kůže, a dodnes všichni co si nechtějí pokazit "odbornou" pověst to od nich "stranicky uvědoměle" nekriticky opisují. S domorodci inkriminovaných míst se samozřejmě nepočítá. Oni tam jen žijí několik tisíc let, čili nerozumí ničemu. Logicky z hlediska té doby - nejsou to Britové ani jiná (samořejmě poněkud méněcená) bílá etnika, nejsou movití a nikdy nenavštěvovali Oxford
Mmch. - vážně má ten hadík v břiše človrdu?
Pěkně natočeno... hezky s nadsázkou a špetkou nevtíravého humoru... dávám palec nahoru
Nahazuji odkaz na naší balkánskou herpetologickou expedici. Dokument byl mnoha lidmi nazván jako komediální ještěrkovina spojení pár vtípků a hlavně herpetofauny. Film má 50 minut.
www.herpetology.cz/…/
To určitě, to by mě skoro žena roztrhla utratit 4x měsíčně 600Kč za chlast
No hlavně, že se vleze do 600,-
Asi jí odepíši.... že takovou opičku mám každou středu po bowlingu
Ale nevím, jestli se vleze do dlaně
tak decko, čo ti poviem
Fakt nadšenej
Proč nafackovat? Lepší zavřít do terárka v krámu, krmit je jen podle jejich vlastních instrukcí a doufat, že je někdo koupí... Myslím, že by nakonec skončili v kontejneru na biologickej odpad.
Nějak tuším, proč je tam zakázáno fotit
protože, kdyby se dostalo napovrch, jak se ty zverimexy ke zvířatům chovaj a v jakém jsou stavu, tak by asi ten řetězec měl dost velký problém, nejednou jsem tam viděla zvířata s křivicí, dokonce jednou jsem tam koupila i králíka, léčba byla dost drahá
takže k nim mám dost vyhraněnej názor...
Jinak nafackovat všem (nebo ještě víc!!) za ten výrok "zvířata jsou zboží a podle toho se tu k nim chováme..." tohle je dost zajímavé zjištění
Moje řeč. Bohužel lidi co se u nás střídaj jsou z bláta do louže. Nemají k tomu vztah a vše znají jen ze zaškolovacích materiálů. Takže když dojde na teraristiku běží všichni za mnou páč o tom vím ze všech asi nejvíc
Tahle možnost je. Také to dělám. Ale nejde je dát ke všem rybám a akvárium musí být také dostatečně veliké. Přeci jen to nenarveš k dospělýmu vrubozubci
V tom nejmenovaném řetězci dělám. Tedy myslím, že by to mohl být on. Jiný celorepublikově rozšířený není. Víš ono tohle zacházení není zas tak špatné, většinou ty bety takhle přijdou už od dodavatele a většina se přelije do nádrží alespoň 3l. Zbytek takhle vegetuje v krabičkách a přelévá se, když se uvolní nádrž. Vzhledem k tomu, že bety jsou dost žádané a na prodejně vydrží max týden (spíš kratší dobu) myslím, že tahle nenáročná a odolná ryba to přežije. Ovšem tím neargumentuji fakt, že je to špatně. Jen uvádím vše na míru tak jak to je.
Přeci jen první věc, kterou jsem se v tomhle řetězci dozvěděl bylo při zaučování: "zvířata jsou zboží a podle toho se tu k nim chováme... udržujeme je na živu ale nemažeme se s nima" - tahle věc se mi moc nelibí, ale má to docela logiku. Přeci jen zvířata prodáváš tak jakýpa mazlení. Ovšem týrání jsem si nikdy nevšiml to by kontroly nedovolily. Jediný čeho je mi líto je nedodržování zákl. podmínek zvířat jako třebas naše agama v Plzni, která je v teráriu 50dx40hx30v a ten jedinec je dospělý. Také řešení vše AD3 preparátem mi vadí. Ale nic nenadělám. Vše je řízeno centrálně a jelikož vedení nevidí samo sobě pod ruce nemůžu se divit že nevidí kam zvíře jde.
PS: Víš, že je v tohle řetězci přísně zakázáno fotit?
Jak napsal Pogona, tenhle styl je (až na vzácné vyjímky) všeobecná klasika. Labyrintky nějakou dobu vydrží pomalu všechno, nakolik enormě jsou odolné.
Když jsem ale před pár lety koupil své paní k narozeninám takovéhoto krabičkového beťáka a vypustil jej do dvousetlitrové nádrže s velkou plochou dna (čili mělké, situované na délku a šířku) s hustým porostem plovoucích rostlin, začal si ten mrňavý prevít okamžitě nárokovat nejmíň půlku plochy hladiny jako své výsostné území
U nás jsou obě možnosti.Jen mě zarazilo,že malé zverimexy hrozně upadají.Kdysi tady bylo pár dobrých prodejců.Teď zvířátka prodávají lidi,co se jich bojí nebo je berou jako věci,jako by prodávali třeba drogerii.Pak to tak vypadá.
Takhle "skladují" betty snad všude, nic se s tím bohužel nenadělá,...
V pražské i plzeňské ZOO jsou k vidění prosklené prostorné ubykace s malinkými ptáčky. V jedné z nich (teď si nevzpomenu které) je jedna taková přímo součástí venkovního posezení tamní restaurace hned vedle výběhu želv. Myslím, že to funguje skvěle
Takto se vystavují astrildovití a podobní drobní ptáci.Jinak se chovají buď ve voliérách nebo bednových klecích.
No to mě taky napadlo až teď... Jo, narážení by možná mohl být problém, ale ti ptáci na výstavě vypadali v pohodě. Nebyla to celoskleněná terka - sklo bylo jen vpředu.
Měla jsem tenhle dotaz na ptáčcích, ale buď tam nikdo nechodí nebo neumí odpovídat, nevím... Třeba se tu najde někdo, kdo rozumí i ptákům a odpoví mi.
"Ahoj, viděla jsem na Živé exotice menší ptáčky v "terárcích". Přišlo mi to hezké (nevypadají jako vězni za mřížemi) a navíc praktické - nenadělá se bordel jako kolem klece. Co vy, chovatelé, na to říkáte?"
A proč to dávám sem? No, pták v terárku mi jako zajímavost přijde
Dneska jsme byli v zoo Plzeň. Nebyl to tedy moc dobrý nápad, ale tenhle krasavec byl luxusní
Chudáček malej. Smutné na tom je, že v dnešní době informačních technologií, kdy informace jsou k sehnání zadarmo a okamžitě, jen CHTÍT trochu hledat nebo se zeptat, to dopadá takhle. Bohužel to není ojedinělé. Skoromanželka přišla nedávno z práce a povídala, že se bavila s někým kdo má taky lega. Paní se děsně divila, že žere i mlíčí a pampelišky apod., že mu dává celej život salát a směs pod svíčkovou. A má ho prý v malém terku, aby moc nevyrostl. Opravdu smutné.
0 27.10.2013 15:11 Nadka [214] Chtěla bych vás poprosit,mám nové zvířátko-leguána zeleného.Dávám jeho fotky do prezentace.Pokud byste viděli něco špatného na zvířátku,dejte mi hned vědět.Prvního leguána jsem dostala dospělého i když nedostávala vše,co tu čtu,přesto byla krásná.Po její smrti jsem se chtěla ujmout zvířátka,které už majitele omrzelo.Co jsem dostala...,to už jsem potom během pár dnů pohřbila.Dala bych fotku,ale nemám odvahu.Proč to píšu,nechtěla bych u toho drobečka něco zanedbat.Teď jsem se rozhodla,bude to jako varování,aby všichni viděli,že o salátu a obyčejné žárovce ty zvířátka být nemohou.Tak dávám fotku a předem upozorňuju,že majitele neznám/bylo to přes pár lidí/.Jenom mi to donesli.Je to tak dva roky.
Vyplněno-ať se daří
V Citesu pokud se nemýlím je,ale jeho registrace není nutná. Takže já bych zaškrtl Cites.
Vajzi: Pokud s k něčemu zajímavému dopracuje tak to zkusím.
Vyplněno - zveřejníte výsledky?
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 20
Zpět na obsah sekce Terária, vybavení, osvětlení,... • Zobrazeno 13161x