Zajímavé odkazy, fotky, videa a ZAJÍMAVOSTI
Nadka napsala: Možná se to liší dobou účinku,ale obojí působí stejně.Připadá mi,že je to dlouhá doba umírání.A snad už moje poslední zmínka o myšičkách-nachytala jsem v bytě 59 myšiček.Musím ovšem podotknout,že je to v přízemí,hodně starý dům a z toho bytu by se plochou daly udělat dva velké byty.Tedy není to dvou-třípokoják.A ještě jsou tři vchody do dvora a na ulici.
Tak to máte opravdu velký dům. My se budeme za nedlouho stěhovat sem
www.eurobydleni.cz/…/ a nevím nevím, kam se nám velké terárium vejde. Je tady někdo kdo řešil umístění terária cca 1,5m x 0,5m v bytě 2+1, který je ale dispozičně prostě malý?
Díky....
pre nadšencov mravcov odporúčam Yutub kanál AntsCanada
No jo, už to vidím. Nějak jsem přehlédl úvodní větičku...
No a proto nenabízím
Díky za nabídku, Nessy. V rámci životaschopnosti rodu ale z dobrých důvodů preferuji buďto (dnes už relativně vzácnou) přírodní formu nebo Orange phase (v teráriích spontánně vzniklou adaptační mutaci). Ty cíleně šlechtěné jsou zmrvené inbreedingem, mj. se dožívají stěží polovičního věku, ač postavou mnohdy vypadají jako větší borci než "divoké".
Už teď se docela klepu, že mladá červená Rosalie, mnohem silnější než Aliciny a Rudolfovy stejně staré dcery, umře "sešlostí věkem" když se její kámošky budou dostávat do nejproduktivnějšího období...
Jako (druhově nenáročný) papouškář můžu z gruntu přihodit i analogii od pipin - v domácnosti chovaná mazlená korela divoké formy (pokud možno nemixovaná šlechtěnými) se může dožít i něco přes 30 let. Běžný "zverimexový voříšek" okolo 20-ti, udávaný průměr je 18 let. Špičková výstavní korela za cenu celého "obyč" hejna - 5 let a šmitec! Konečná! Přes to nejede vlak (nehledě na sklony např. bílých forem k plešatosti, vadám zraku a podobně)
. Co na tohle říct? Jak to někdo, kdo nejspíš začínal jako "milovník zvířat", mohl těm zvířatům udělat?
Já bych ti nabídla, ale nemám přírodního - mám oranžového samečka. Matka je těžký salámista, otec už tolik ne, ale po pubertě se taky dost zklidnil (a bůh ví, co by z něj bylo, kdybych ho měla odmala). Na malé tedy nemám tolik času, nicméně chlapec ještě nedominuje a s dvěma holkama v terárku je v pohodě.
Tý jo! Takhle vytížené vlákno, náhle ale jako kdybych trpěl samomluvou. A datloval to v čínských znacích
Nic, dlabejte na to. Poradím si sám. Jako obvykle, když o něco opravdu jde
Těším se Nadi.
Byla jsem,fotila jsem a fotky z Aquatera dávám na svoji prezentaci Strašilky.Příjemné pokoukání...
www.youtube.com/…
Zdá se, že jemeňáci jsou dost přizpůsobiví - díky nezodpovědným chovatelům se uchytili ve volné přírodě na Floridě. Nějaký druh třírohých chameleonů pro změnu úspěšně okupuje Havaj...
Teď jsem zjistila,že je to přesně od vchodu-já to totiž fotím nejdřív horní patro zvířátka a potom přízemí rybičky.Jak to dávám do prezentace,tak se to pěkně seřadí od začátku.Jsem ráda,že ta moje fotící posedlost se dá využít
Nadka napsala: Přidala jsem na svou prezentaci Holčička leguána zeleného nové fotky z burzy,tak ať se vám líbí.
Děkujeme.
Děkuji, měla jsem to do školy tak jsem si pučila z Vědecké knihovny v Olomouci knížku potemníkovití střední evropy
Něco základního bude na Biolibu, potemníkovití jsou ale dost široký pojem. Stačí porovnání zophíků s moučňáky - nároky např. na potravu, inkubaci apod. je vše jinak i u takto podobných taxonů...
Ahoj všichni potřebuji pomc při dělání prezentace o potemníkovitých (Tenebrionidae). Nevíte o nějakých stránkách kde by byla jejich obecná charakteristika pro celou čeleď atd. nebudu se bránit ani knížkám a radám. Moc vás prosím o pomoc mám 3 týdny na vytvoření 90min. přednášky o potemnících a na netu jsou články jen o moučňácích a nebo to stojí za prd.
všem co poradí předem děkuji
No tak krom doktorů to můžeš spojit všechno dohromady
Do Prahy jezdím jednou za tři týdny za babi a to mám na otočku,jen polítat doktory,nakoupit,poklidit a šup zpátky domů.A to chlapům (synovi a manželovi připadá,že jsem tam pořád ).Jet tam kvůli zvířátkům....to by asi nerozdýchali.
I když na druhé straně by nebylo špatné se poznat osobně
Tak pojeď za týden do Prahy - budu mít stůl na terrabazaru a mám jen pár užovek
Ty burzy jsou hrozné!!! Byla jsem dneska cca po roce a opět jsem neplánovaně vykrvácela... Jela jsem pro zapluvené užovky červené a hmyz a říkala si, že max nějakou tu kudlanku. No tak mám ještě páreček užovek afrických (už dobu se mi líbí a teď měli černou formu; v budoucnu dokoupím další barvy) a bandu petersáků
(A sekavce a drápatku a tu kudlanku samozřejmě taky.)
Mně se to teď taky líhne, i když podstatně méně než tobě
A mám za všech povinností hlavu v pejru, takže dělám kiksy
Taky už jsem sháněla větvičky s lišejníkem,teď to budu chystat-akvárečko jen pro ně dvě.Už by to asi chtělo stojan na ty akvárka.Už mám dvě větší a dvě na prťata,dvě krabičky na líhnutí s vajíčky.Zrovna včera jsem dělala pořádek ve vajíčkách (vybírala špatný a po vylíhnutí prázdný ).Tak jsem si spočítala vajíčka od Giganteí.Nových mám 680 a kolem 200 starých,co se teď líhnou.Jsem zvědavá,kolik jich z toho zůstane naživu.
Takže za chvíli jdeš do toho?
Hezké potvůrky - už jsem je viděla na FB na fotkách - na větvičce s lišejníkem
Tam jí řekli že s tím nic nemůžou udělat.
Co s tím foťákem sestra dělala?Dala do opravy?
Ty strašilky byly na ochozu ( to byl moc dobrý nápad rozšířit výstavní plochu ).
máš moc pěkný strašilky
tech sem si vůbec nevšimla
Stejný problém měla sestra, ale jí psal foťák na kterém měla původní fotky(bez jakekoli změny)že jsou vyfotografovány ve špatném souboru. Ale já nejsem přes tyhle věci.
Pokud můžu, tak rád doplním pár informací. jak zde píse Nessy, přezimují kokony ve štěrbinách stromů apod. Trochu jsem se po tom pídil, když jsem se pokoušel odchovat mladé, ale zatím se mě nezadařilo. Kokony potřebují "přemrznout" a mít určitou vlhkost, což jsem nedocílil ani na balkoně. Tak třeba příště....
Kudlanky jsou u nás (v jistých lokalitách) celkem běžně, ale jen jeden druh. Mají velmi krátkou životnost, takže o zimu se moc starat nemusí
Tipla bych, že přezimují kokony, ale hledat se mi to nechce, tak musíš sama
Ahoj, na jižní Moravě a už i u nás na Vysočině jsou kudlanky nábožné naprostou běžností...
Tak to fakt koukám, netušila jsem že kudlanky žijí i u nás v ČR. Že by přežily léto ještě pochopím, ale jak přečkají zimu? Mráz jim přece musí vadit. No každopádně nehledě na mé pochybnosti vypadá docela spokojeně.
Olomoucký kraj Mohelnicko
A to "u nás" je v jakém regionu?
Tak jsem si chytla pulce a doma je pozorovala, jak se mění v žáby. Včera jsem s těžkým srdcem 4 vypustila (jak ráda bych je pozorovala dál
) a ještě čtyři mám doma.
Žabky byly menší než nehet. Udělala jsem při vypouštění asi milion fotek
(S překvapením, jak dobře ten můj mobil fotí
) Ještě by bylo duper, kdybych uměla sloučit dvě fotky dohromady - mám fotku žabky před zapadajícím sluncem, jednou zaostřenou na žabku a jednou na obzor, vypadalo by to dobře
Jinak jsem si myslela, že bych je mohla mít o chlup dýl, ale jedna umřela, takže mšice asi nebyly dobrým krmením
, tak jsem je radši pustila. Mám i video, jak venku loví
A hlavně další bude,myslím,až v září.
To bych mohla mít nějaké lupenitky na prodej,pokud se nic nestane.
Musím říct, že si o hodně přišla byla super, já nějaký mám.
Přidat reakci
[1] ...... 20
Zpět na obsah sekce Terária, vybavení, osvětlení,... • Zobrazeno 13161x