Ahoj Pavle, tak se Ti pokusím tvoje nejasnosti tak nějak zodpovědět...
Zkušený chovatel, Ti prodá dvě agamky s přesvědčením, že jsou to dvě samice. Samozřejmě ani on to nikdy neví na 100% jejich pohlaví. Stejně tak jak to bylo u mě.Z akoupil jsem agamky od borca, kterýmu prošlo stovky takových zvířat pod rukama, jako dvě samičky a ejhle, obě vypadají na samce. Zatím si sem tam ujasní pravidla a nějak se neperou, ale sám také nevím co mě čeká v budoucnu, ale s tím jsem do toho šel. Budu dělat časem nové větší terko, a tak při nejhorším bude pak jeden samec u našich nebo u bratra a druhej v novým tarárku a třeba mu seženu i smaičky
Toť odpověď na tvoji první otázku.
Co se týče Pogony a jeho kamene
Nevím jestli ho někde používá, nebo co kde píše, ale v žádném případě ho k agamám nepořizuj...je to zbytečnost a hlavně je k ničemu. Postačí obyčejná žárovka, pár cm nad pískem a agama se pod ní může vyhřívat
Co se týče AD3 nebo jak píšeš D3
V žádném případě nepoužívat..i pro zkušené chovatele je to risk. Můžeš mládě předávkovat a kdoví co ještě. Já osobně bych si na to nikdy netroufl. Bohatě postačí kvalitní zdroj UVB a obalovaní krmení v Nutrimixu pro nosnice. Stojí pár korun a je to nejlevnější a celkově nejpřitelnější forma jak zajistit správný růst agamky.
Koupání už tu bylo 1000krát řešeno a je to individuální. Jak už se tady ptala někde Karolínka..stačí to tu pročíst. Sám Fajfmen tu píše: Na chalupě se mu agamka několik hodin cachtá v jezírku a daší zase nemá sebemenší zájem. Hlavně je do toho nikdy nenuť. Uvidíš sám jak se zachovají...když uvidí třeba vandlík s vodou
U mě se Bora rohní klidně půl dne a Elišku bys tam nedostal ani heverem. (Nebo spíš asi Borat a Elin
Jestli jestli jsou to samci.) Ve volné přírodě těžko narazí na vodu, nebo větší vodní plochu. Tak je potřeba se podle toho zachovat.
Jak píšeš o krmení: Mládatům budu dávat většinou cvrčky,šváby co sní,do misky dám trošku červů a zeleninu občas jako zpestření.
Tak to samozřejmě může být.
A co se týče tvé poslední otázky, agamku musíš pomale navykat na nové prostředí..ze začátku možná bude utíkat, ale určitě nezaleze za nábytek jak křeček
Maximálně to prošmejdí a za chvilku ji máš venku. Až bude starší, tak sama vyžaduje tvoji pozornost. Narážením to skel tarária atd.
Každé zvíře je Pavle individuální a je potřeba s ním mít trochu trpělivosti, ale když dodržíš pár zásadních kroků, na které jsem se Ti pokusil tak nějak odpovědět, uvidíš že chov agam je naprosto bezproblémový a čím jsou starší, tím je chov snadnější. Je jasný, že u prcka je mnohem víc starostí, než u dospělých jedinců.
Tak ať se daří a nehledej v tom žádnou vědu
Kdyby něco, tak se ozvi a klidně se ptej. Kolikrát se tady řeší takový hovadiny, že se až divým a tohle jsou podstatný věci.
P.S. A mohl by ses zde zaregistrovat