Agama vousatá
Tak mě napadá, mohly by agamy (případně i gekončíci) žrát žížaly? Já jen jestli by na ně nebyly třeba tužší, nebo tak, zkoušel to už někdo?
Tis bych asi nedával a když, tak pořádně vyschlý.
Včera jsem našla nádhernou větev do terárka k agamám, jenže je to z tisu, tak se chci optat, jestli to nezpůsobí nějaké komplikace, když jim to tam dám. Přeci jen je to jedovaté, tak aby to neokusovaly, nebo jestli to bude v pohodě
Jinak k tomu proudu, ten možná vezme ryby, ale ještěři z pouště,....i když mají pouštní bouři, jsou poměrně v bezpečí v zemi zahrabaní, tak hluboko, jak potřebují
Já nejsem akvarista, takže nevím v jak dané situaci se chovají ryby, nicméně i ta Gurama obroská co mám, nemá ráda hluk, rychlé pohyby a shon,......o skalárech nemluvě.
0 11.03.2011 22:30 Jery [9] - Hadi Pogona: Nu a pokud je to často a ne zas moc nahlas, tak si dokáží zvyknout? Nemám zkušenosti s chovem ještěrů, ale od hlodavců a i ryb mám zjištěno, že si zvyknou docela dobře na spoustu "stres faktorů", ale jen za předpokladu, že z ničeho nic nezačne ta hudba řvát. Mimochodem, to vyděsí i mne
Třeba u ryb je to dáno tím, že mohou žít půl života v klidné vodě, pak je veme proud a skončí někde pod vodopádem. Tam je naprosto ohlušující rámus, který ryby vnímají a mimo to různé nárazové proudy, které jim vysílají mnoho klamných signálů a přesto tam žijí a daří se jim tam více než dobře
taky jsem se ze začátku bál ale časem začnou jíst zelený a mě nikdy životě z misky a mam je už docela dost dlouho
Pokud je to často a pravidelně a hluk je opravdu nadměrný, pak to agamy přinejmenším stresuje - s tím je spojeno, to, že časem mohou přestat přijímat potravu, začnou být plaché a budou se schovávat. Takže jim to v podstatě ubližuje.
Prosím poraďte,
když mám zapnutou hudbu nahlas nebo prostě ńějaké hlasité zvuky tak chci vědět jestli to mím agamám nějak ubližuje?
tak jsem jí tam udělal bazének a jak se jí v něm líbí
1 11.03.2011 15:42 Gregg ahoj, moje agama mi nechce jíst nic zelenýho, žere jenom cvrčky, dostal jsem ji jako dospělou (35cm) a z misky taky nepije. mám strach, aby mi nepošla.
Pokud otevírají tlamičku, pak se většinou chladí ( nemají totiž podobně jako psi potní žlázy po těle a chladí se jazykem ). Otevřená tlamička tudíž nemá s žízní nic společného
Pak bych to neřešil
V zimní období mohu svleky skutečně trvat déle, nicméně po tak dlouhé době bych přikročil k vlažné koupeli ( můžeš přidat klidně bylinky ) a opatrně bych starou kůži odloupnul
1 21.02.2011 14:41 Verčák [112] - Ještěři ahoj,
Je normální že se mi agama začala svlíkat 19. 1. do 5. 2. stihla svléknout jenom přední nohy a půlku zadních noh, a ted asi před týdnem svlíkla zbytek noh a hlavu...
tělo stále nic..
?
Nebo nadrť skořápku a pokud by jsi chtěl levnější a stejně dobré vitamíny, kup si Nutri mix nebo Roboran
Dobrý den ,koupil jsem pro svou budoucí agamu vitamíny reptivite,chci se zeptat ,jak často mám agamě tyto vitamíny podávat a jestli stačí pouze tyto vitamíny.
předem děkuji za odpověd .
Dobře, snad to bude v pořádku, když jsem jí včera kupovala, tak byla naprosto v pořádku a nic jsem na ní nepozorovala. Každopádně díky za reakce
Pokud normálně žere a pohybuje se, pak spíš sleduj aby se to nezhoršovalo a nestrachuj se.
Pokud by se to zhoršovalo, pak je tu víc variant a bude potřeba zajít k veterináři ( může to být zranění, dna,.... ) sparávnou diagnózu by určil právě on.
Vlhkost 50% a níž vadit nebude
ráda bych se zeptala, jestli je normální, aby agama měla "tik" v nohách? když si jí dám na ruku, tak i jakoby vrže, když třeba někomu vrže koleno a když se na něj dá ruka, tak je to cítit.Ještě nikdy jsem to nezpozorovala, tak jsem z toho trochu nervózní...
Ještě kolik by měla být vlhkost v terárku, v knížce od pana Klátila se jen píše, že by neměla být moc velká, momentálně máme v terárku,kolem 60-70 ale je to tím jak to tam schne, normálně v bytě je kolem 50%. Díky
Jak již bylo napsáno, pokud je terárium pořádně vypucované, pak se toho bát nemusíš a nic nekupuj.
Prostě napsyp písek, přidej dekorace a neboj, ono to "nebouchne".
Parazité jsou u ještěrů poměrně vzácní ( mimo gekončíků, ti na ně trpí ale i v perfektních podmínkách a také hadi jsou k nim náchylnější ).
takže žádný strach
Ok, a pouziva se neco na prevenci proti virum, nebo staci jen to proudeni vzduchu
aby me pak zase neco neprekvapilo. Diky
Diky a posledni dotaz, mam sklo postrikat wipe out 1 nez tam dam agamku a nebo i tu prolejzacku, nebo co je dobre pouzivat aby se tam netvorily, viry atd
Pak to bude v pohodě
Ohledně té zeleně, záleží na Tvém vkusu a tomu co se Ti líbí,
každopádně pokud se rozhodneš pro něco zeleného, kupuj umělé, agamy zničí vše živé v dosahu.
Tzn. můžeš koupit umělé kaktusy, sukulenty, popínavky, atd. nabídka je dnes široká
Uf to se mi ulevilo
, takze vyriznu tu dirku 1cm sirokou a 5-10cm dlouhou a tu prelepim pletivem s tema malejma dirkama, aby neutikali cvrcci a pak uz by to bylo v poradku? Takze uz neni treba nejaka umela zelen apod.
To by taky šlo
ale udělal bych to klidně o šířce 0,5 - 1 cm a délce 5cm, aby jsi tam neměl zas "průvan"
Jee a to jsem si myslel, ze jsem nastudoval vse. vyriznout predni sklo a pak ho tam zase nejak zajistit-to asi technicky nezvladnu. Nestacilo by vyriznout v pravem dolnim rohu jen treba pasek ve skle o sile 2cm a delce cca 10cm aby se vzduch dostaval tedy i odspodu-nekde nad tim piskem, nebo spise v levem rohu?
a když je něco cítit,....znamená, že se něco kazí - množí ( bacily, viry, bakterie,... ),.....a s tím jsou spojené nemoce, infekce apod.
Větrák nepomůže, jelikož nemůže odspodu nasávat čerstvý zduch,...
existuji prece i ventilatory, ten by nepomohl? Prava cast vika se da dat pryc
Hmmm, taky bych volil jiný způsob větrání. Za sebe říkám, že do takového bych ji nedával. Toť můj názor.
110 délka 40 šířka 50 výška
Takhle jsem si předělal akvárko na terárko. Myslíte, že se tam bude agamce líbit? Chybí tam ještě něco, kromě agamky
? Měl bych, než ji tam dám, použít wipe out 1 na sklo a ještě někam?
Bude jí vadit, že by v blízkosti byla televize? Nebo bude na ní koukat?
No jo, ale já dycky myslel, že jako prodavačka dostane slevu a ono na tom starém známém o té kovářovic kobyle asi fakt něco bude
Tak to se jí moc nedivím. U nás mají ve třech zveráčích taky prcky po dvanácti stech za kus kdovíjak dlouho, zatímco v dalším jen po šesti kilech (po těch se vždycky jenom zapráší
). Za 1200,- tam mají jen mladého dospělého samce a ten je přímo z chovu pana majitele
Hihi, to mě se zasej stalo asi před týdne, že paní prodavačka ze mnou milovaného zverimexu ode mně koupila taky pogonu
až jsem se divil, že jí šéf nedá slevu,..... pže je tam taky prodávají ( ale 10ti centimetrové prcky za 1200,- ). Já jí nechal dvakrát větší za polovic,....
Přidat reakci
1 ...... [65] ...... 73
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15642x