Agama vousatá
Chytámě s dcerami vše co se hýbe
a to nejen pro agamy, ale i jiné ještěrky
je to nejlepší potrava, jako jim můžeš dopřát. Agamám dle našich zkušeností nejvíc jedou motýli, ovšem když jich několik desítek nachytám, shodím tak 5kg
Moji miláčci taky jedí všechno ze "země" a vůbec jim to nevadí
neboj, když se mu miska nelíbí, tak ji tam prostě nedávej ;)
jinak já chytám například luční kobylky a nevěřil bys, jak jim jedou
dokonce za nima i s chutí běhají!
Na to nikdo s jistotou neodpoví, může to být problém i nemusí je to 50 na 50.
Nejlepší je však, pokud jsou od malinka spolu, je tam větší naděje, že se snesou i v dospělosti....
0 31.03.2012 14:59 lucky Dobrý den, mám dvouměsíční mládě agamy a chtěla bych k ní pořídit druhou, asi samici. pokud však ta moje by byla samec, byla by nějaká šance, že by mohli být bez problémů v jednom teráriu? Zatím ji mám v teráriu 70x35x40, ale v léťe pujde do 120x60x60. Děkuji za radu.
denisa napsal: dneska jsem ji vydela snist 3.z pinzety je odmita ,nabidla jsem ji moucneho cerva,snedla jednoho.
Každá agama má jiné "potravní" nároky co počtu sežraného hmyzu, pokud žere klidně obden byť jediného cvrčka, je to v pořádku. Ono totiž jednomu mláděti nestačí 20 cvrčků za den, oproti tomu jiné vystačí se dvěma červíky i tři dny ( je to jako u lidí - taky všechny děti nejedí stejné porce jídla ). Z pinzety ji nenuť - bude se stresovat a přestane žrát úplně. Do misky jí nasyp klidně 50 červů, nech jí je v teráriu a samozřejmě jí sypej do terárka i cvrčky a vše bude OK. Ten topný kabel hned vyndej! Stačí žárovka a pod ní 45 - 65C
Četl jsem,že nejsou všechny agamky stejné ani co se týče potravy.Psal tam o tom,že všechny agamy nemusí přijímat příliš živočišné potravy a možná právě tvá agamka má raději rostlinnou potravu.Já dávám lístky pampelišky,mladé lístky kopřivy,nať z mrkve,lístky z květáku a brokolice atd.
Já mám problém jen z těmi cvrčky protože mé agamě zdrhají a proto je podávám pinzetou a trochu s tím cvrčkem pohybuji od oka k oku až ho polapí.Snad jsem trochu poradil a pomůže to, nicméně jsem také začátečník.
0 30.03.2012 22:04 denisa muze mi nekdo poradit?od nedele mam agamku ze zverimexu.nevedeli,jak je stara,kazdoradne je malicka,tak 8cm bez ocasku.ve zveraku ji chovali bez UVB.tvrdili ,ze je zvykla na cvrcky.u mne ma osvetleni v poradku,navic todny kabel.cvrckove se je schovavaji,kdyz vylezou,spis se jich boji.do dneska jsem ji vydela snist 3.z pinzety je odmita.dnes jsem ji koupila mensi cvrcky,a nic.nabidla jsem ji moucneho cerva,snedla jednoho.zeleneho ani strouhaneho jablka si n ani nevsimne.co s tim?jinak vypada spokojene..
K tomu videu - mě přijde ten šváb dost velikej...je velkej jako celá její hlava. Možná proto ho nechce
Na videu agama vypadá dobře, tak míním, že porstě jen nemá hlad. Nechej jí klidně i 14 dní bez potravy v pohodě to vydrží a až bude chtít sama se rozežere, hlavně vynech jakékoli násilné krmení. Agamy jsou veklice odolní ještěři, tak žádný strach, pravidelně ros terárium ( do vody můžeš přidat malinko Glukopuru ) a uvidíš, že za několik dní bude vše OK
no tu uz si asi naordinoval sam.. a co to teda znamena? Ze se na me rozciluje?
Týdenní hladovka vše zpraví
No řekla bych že jenom když mu dávám hmyz a možná ještě chvíli potom. Když jsem ho brala do ruky tak se snažil uteci ale to dělá vždycky a tak ho moc nevyndavam.
A při čem to dělá? Pouze pokud nabízíte hmyz? Nebo i když natáhnete ruku, berete ho do ruky? Nebo i když jen leží na větvi?
Díky super tabulka pořídil jsem se dle ní.Např.jsem nevěděl,že nesmí led.salát a podával jsem.Možná proto měl občas řidčí stolici.DÍKY
3 27.03.2012 13:28 vitticeps [21] - www.davidmuzicek.cz Žádné experimenty bych nezkoušel, držel bych se již ověřené potravy. Přidávám odkaz na tabulky s rotlinnou potravou, je to pěkně rozděleno:
bylinná potrava:
reptile.cz/…
zelenina:
reptile.cz/…
ovoce:
reptile.cz/…
Jen bych doplnil takový přibližný poměr podávání těchto 3 složek rostlinné potravy.
Bylinná 60-70%, zelenina 20-30%, ovoce 10%. Krom té cibulky jí všechno zkus nabídnout
1 20.03.2012 21:44 Felix [754] - Ještěři Není zač
. Čaj je ale jenom chabá náhražka. Zkus se kdyžtak porozhlédnout na nějaké louce (alespoň 50 m od silnice) po výhoncích jitrocele kopinatého (ne ten s kulatými listy, ten je dobrý na krmení, ne už ale jako léčivka), nalámat ho bezprostředně před použitím a potírat to jím (a taky jej zkrmovat)
Já bydlím v "mrazové kotlině" kde má vegetace vždy pár týdnů zpoždění, dnes na chajdě jsem si ale všiml, že už i ty jitrocele začínají obrážet. Jestli jsi z teplejších končin republiky, neměl by být problém najít i docela vzrostlé lístky. A trhej když je sluníčko - pod mrakem a po dešti kumulují rostlinky nejvíc dusíkatých látek, zatímco za relativního sucha a plného osvitu/fotosyntézy vznikají chemickou cestou nejúčinější sloučeniny s léčivými účinky (alespoň u jitrocele - každá bylinka to má nastavené jinak, to už by ale bylo nadlouho a mimo tohle téma). Později bych doporučil i malý přídavek kopřivových výmladnic, opět trhaných za slunka. Mají vynikající pro celý organismus čistící účinky, jen se to (pro vysoký obsah křemičitanů) s nimi nesmí přehánět
Děkuji i za rada s čajem z jitrocele, co nejdřív jí zkusím.
Tak jo více méně jsem to odhadl podobně. Ale děkuju moc
S tou teplotou jsem to říkal že je to zrádný. Sameček to je 100%. Tady jde hlavně o to, že jindy se vyhřívá a dneska celej den strávil schoulenej a hrabal písek pod sebe.
0 19.03.2012 20:57 Felix [754] - Ještěři Ahoj
. Jednak kamarádce vysvětli, že brát studenokrevného tvora ze subtropů ven TEĎ je ještě hodně hodně předčasné - ačkoli sluníčko zdánlivě pálí, je reálná teplota vzduchu stále ještě poměrně hluboko i pod agamě bezpečnou hybernační hodnotou! Malá nápověda: i tuzemští otužilí plazi stále ještě spí...
Dále - hrabání nemusí znamenat celkem nic krom toho, že se ještěrovi zrovna zamanulo hrabat. Vousatky prostě hrabou. Mají to v povaze
Ještě mě napadá (kdyby to hrabání náhodou nebylo jen o "bytových úpravách") - ví Tvá kamarádka naprosto jistě, že má samečka?
Ahoj všem, kamarádce se objevil dneska problém se samcem vousatky. Přes víkend ho vyhřívala na sluníčku a dneska je stočenej do klubíčka a hrabe pod sebe písek, nadruhou stranu si vezme cvrčka normálně ho sní. Co by to mohlo být? Díky za odpověď
Já krmím sarančaty (ale pozor ať na ní nejsou moc velké) švábi mi nechce a cvrčci zalézají za pozadí. Taky jsem kdysi měla ty nelétavé mouchy (některé lítali) ale když ty urečou tak je jich plný pokoj. šneky bych nedávala a už vůbec né konzervované.. moc o tom nevím, ale v poušti asi taky nepotká konzervovaného šneka
myslím že jsou moc "slaní" stejně jako žížali, o žížalách mi bylo řečeno že taky nejsou moc vhodné. Těch švábů bych se tak nebála, když jich koupíš třeba jenom jednu malou krabičku tak je zkrmíš docela rychle
Když je teda ta tvoje agama bude chtít, né jak ta moje
0 18.03.2012 08:20 Sonystar – Živé krmení pro mladou agamu vousatou
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžu krmit mládě agamy konzervovanými šneky bez ulity. Krmím zatím cvrčky, jednou za čas dostane max dva moučňáka. Ráda bych krmila i švábi abch jí jídelníček spestřila, ale bojím se, že mi utečou a budou dělat neplechu. Čím ještě tedy můžu krmit? mylím z živého hmyzu, teď když ještě není možnost jít smýkat na louku..děkuji moc
hmyz se dá objednat i poštou
a nebo můžeš hmyz chovat, nebo prostě jednou měsíčně kupovat v množství které ti na měsíc vystačí.. bude tochtít velké bedny a vhodné podmínky.. ale myslím že by to šlo
Vadilo a pořádně
´pro agamy je z 80ti% na jídelníčku hmyz. Ze "zeleného" krmení nedostanou do těla ty správné "stavební" látky.¨
Pokud jim dáš hmyz tak jak píšeš, pak přežijí tak měsíc, dva,.....
Dobrý den měl bych dotaz chtěl bych si pořídit agamu vousatou(pár)ale nemám takový přísun pro hmyz maximálně tak jednou za měsíc když se dostanu do Brna.Myslíte že by to nevadilo kdybych je krmyl ovecem a zeleninou na jaře a v létě mlíče,jitrocel,pampelišky atd...
Jak se jim chce a potřebují
Dospěláci klidně i dvakrát za rok
Přidat reakci
1 ...... [54] ...... 73
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15642x