přečetla sem toho docela dost, ale pro jistotu napíšu i sem.. tak nějak všechno shrnu jo?
včera ráno jsem si přinesla měsíční mimčo (vim, že sem měla větší, ale jestli jste si všimli tak skoro všichni chovatelé nabízejí takhle malý agamky, tříměsíční se sežene těžko.. tady okolo jsem sháněla blbě vůbec agamu, ale nakonec jsem našla dva chovatele)
-tím že má 10cm tak jsem velikost terárka neřešila a je teď v 50x50 a myslím, že na jednu malinkou to stačí.. samozřejmě už chystám velký.. zatím nevím jestli metrový nebo metr a půl, nevím co mi doma dovolí ,ale zatím to vypadá dobře a možná bude to větší..
-vím, že se musí aklimatizovat, ale nedá mi nenapsat.. vypadá to, že je jí teplo.. dost často je v chladnějších částech terárka (30stupňů, bohužel je žárovka silná(40W vytopí tolik?!) a terárko malý asi no, nejnižší možná 29) je často v rozích, chodí často ke sklu, pod světlo kde je okolo 40 jí moc nevidím a když tam jde tak na 2-3 minuty a pak už zase běží pryč.. měla jsem pod světlem větší kamen a vzdálenost od světla byla 10cm a vytopilo se to tam na 45, není to moc? a moc malá vzdálenost? dala sem tam pod to radši a malinko nižší břidlici a mam tam 40-42(nemám tolik přesnej teploměr, je moc velkej a nejde tam pořádně položit) a 15cm.. to je lepší ne? zvlášť když tam ani takhle moc neleze..
-co se jí teda asi moc libí jsou vykamínkovaný stěny, mám starý terárko od strejdy a je dělaný ještě po staru - vylitý sádrou a vyložený oblázkama. na to že u mě byla první den tak je docela oprsklá a lezla po stěnách dost
-s krmením je trochu problem, ale je to tím že si musí zvyknout asi.. cvrčkům moc nedá, ale když už ho chce tak je to sranda.. vždycky jim radši utrhnu skákací nožičky, aby jí moc neutíkali.. včera měla 3 a pár moučňáků (s nima teda problem není, ale taky když jí je tam dam tak si jich nevšímá až třeba po dvaceti minutách najednou běží a sežere je) jinak zase někdo tu ty moučnáky odsuzoval, někdo ne tak já nevim jak moc zdravý jsou.. jinak teda mám nutrimix repti..
zelený nechce.. dávala sem jí na malinký kousky pampelišku tak si za celej ten den vzala dva kousky a trochu do nich kousla.. ale tak dávat jí to tam budu, dřív nebo pozdějš se na to naučí..
-pak se docela divím, že se vůbec nebojí.. mám přístup zvrchu a čekala jsem, že když tam budu dávat ruku, že uteče, ale ona si tu ruku jenom prohlíží.. po ruce mi leze, neutíká, sem z ní vyplašená jak je klidná a nebojí se..
a nečekala jsem, že bude tak pozorná.. vnímá i malý pohyby třeba pět metrů od terárka..
-rosit teda jednou denně, nemám víckrát?
-světla.. mám tam jenom uvb a pak nějakou širokospektrární žárovku, co mi dal známý ve zverimexu (má uva i uvb, 40W, byla poměrně levná oproti reptiglu, je rakouská a tim je prý levnější) jinak pouze s touhle žárovkou (bez reptigla) odchovával malý agamky a prej nebyl problém, a neodchovává jenom agamy, leguány a různý potvory chová už opravdu dlouho, měl tam tedka i hardúny a nějaký ještěrkovce.. takže by mi kravinu asi nedal..
no.. to je snad všechno.. snad nedělám nějaký chyby.. jinak když je dlouho pod světlem tak je hodně světlejší.. když je v chladnu tak hodně tmavne
jinak jak je vidět na fotce, máme trochu pochroumanou nožičku.. prsty jsou všechny ale koncový články některý chybí, ale asi jí to moc nevadí když se stejně na stěnách udrží ne..