Agama vousatá
Právě proto, že ji bereš na zahradu a´jí se tam líbí, lítá po teráriu a dožaduje se vypuštění právě na zahradu
0 21.05.2011 16:16 Pepa – Lítání po terárku
Prosim poradte nekdo, moje agamka je jako silena poslednich par dni, lita po celym terarku, plazi se po stenach a po skle porad dokola, nezastavi se ani na chvilku... Teplotu ma spravnou a zradla taky dostatek, nevite cim by to mohlo byt? Z terarka ji bereme tak 2x denne i na zahradu, to je jedine misto, kde je v klidu
supr aspoň mi to tu nebude bzučet
Určitě můžou
Jo tohle by problém nebyl, spíš jak to projde doma
Určitě dvě samice a jak bylo napsáno, terárium stačit bude, musíš ale využít životní prostor ještěrů a dát jim tam silné větve na šplhání, 3D pozadí s odpočívadly apod.
jj bude stačit
Hmm takže, když už, tak raději koupit 2 samice. Bude na to stačit terárko?
V dospělosti je lépe chovat buďto dvě samičky, nebo v triu ( samec a dvě samičky ). Samec zejména v období páření totiž jednu samičku uštve, nenechá ji nažrat, bude na ní útočit, v nejhorším případě ji může i zabít či zranit,......
Chtěl bych se zeptat zda do terárka d 110 š 42 v 50 by se vešli 2 agamky. Máme 5měsíčního samečka a chtěli by jsme si pořídit i samičku, aby nebyl sám a cítil se lépe. Nechceme to na chov, je to dobrý nápad?
tak je mi jasné že když zhasnu tak bude spát
Alespoň Chaki je jak na baterky to se zhasne on jde tam kde obvykle spí a nedej bože když rožnu v pokoji... : D to vidíš pohled říkající "ale vždyť já chci spát co se děje?"
Edit: Koukám že jsi z Prahy tak "rožnu" znamená rozsvítím
: D(sorry musela jsem si rýpnout)
Určitě může, je to citlivý ještěr, který reaguje na hluk a otřesy samozřejmě tím, že se snaží schovat, pokud to bylo opravdu takle dlouho a byl to opravdu rámus, dej mu 3,4,5 dní a on se srovná
Nechej ho v klidu, nabízej cvrčky a ros jako obvykle
Chci se zeptat zda se tohle taky děje. Od včera, kdy nám "bourali" balkon 6 hod zbiječkou a byl hrozný randál se Eda chová podivně. Včera ani nejedl cvrčky. Dnes se celý den v terárku choulí a vyhýbá se vyhřévnému místu. Když jsem ho dal na sluníčko tak ožil, ale jakmile jsem ho dal zpátky do terárka, zase měl to divné chování. Je to zapříčiněné tím včerejškem?
Zophobasy jsou tuční a moje agamy se udržují ve formě
tak proto,....
Jak jsem psal, jsou vychované a navíc chytré
Zase ti budu oponovat
...cvrčky nebo sarančata sežere hned, ale zofobáci se mu v misce válej klidně 4 dny a jenom si sem tam jednoho zobne.
Chi chi, moje agamy jsou slušně vychované a neopovrhují ničím
By ses divil Tome, jak se Pikoušek rád ráchá ... a pak mi roztahává písek všude po pokoji
Agamy a bazének
hihi, kdepak na něj asi v poušti narazí, když už, pak pohatě postačí miska s vodou ( ale ani ta není nutná ), nutné je denní rošení ( u mláďat i 3krát denně ). Bazének u agam má stejný význam, jako by jsi jim tam nainstaloval malou televizi se satelite a zeptal se, jaký program jim máš pouštět
0 12.04.2011 20:33 Verčák [112] - Ještěři a ta moje se zase vodě vyhýbá jak čert kříži..
když už ji koupu tak je schopná se naučit lítat aby tam nemusela být, a to je uplně jedno jestli je vařící nebo ledová,
můj pes je to stejné.. nevím kde to ty moje zvířata berou, přitom já jsem úplná vodomilka, kajkářka a pod. a prý že jaký pán takový pes
u mne to rozhodně neplatí...
zdravím ,na internetu jsem četl že agama vousatá potřebuje mít v bázénku vodu o teplotě alespoň 30 ctupnů...je to pravda? Předem díky za odpověď
Bude
já myslím že jo, když využiješ prostor na maximum skalky větve a tak
mám ji ve cca stejně velkém terárku a zatím vypadá spokojeně
i když pro můj dobrý pocit se chystám někdy kolem léta vyrobit větší
0 10.04.2011 18:57 simakov7 Myslíte, že by pro jednu agamu vousatou stačilo terko s velikostí 80š 5Ov a 40h?
Díky moc, už to jdu objednat
taky dobrý
tak mi to nedalo a šel sem se na to do ledničky podívat a já to mám jen června
To mi povidej, ten KOMBISOL má 250ml a jak tak koukam na datum spotřeby, tak ho dřív vyleju do záchoda, než abych ho spotřebovala, mam ho jen do listopadu
Jsem za Starý Boleslavi, mám to v profilu
(kousek od Prahy).
Myslím, že tahle lahvička od Pogony mi vydrží víc jak rok
(...jestli jí teda do tý doby neskončí ňáká spotřební lhůta, na to sem nekoukal
)
a odkud jsi? Tak moje veterinářka mi to objednávala úplně v pohodě, druhý den jsem si pro to šla a je to opravdu velký balení za dvě stovky...Sice je to primárně prý pro hospodářská zvířata (proto asi ta velikost), ale jinak je to podle složení naprosto vyhovující
tak to máme stejný, já zase používám ten kombisol ad3, ten mi objednala veterinářka a je to opravdu mega balení za dvě stovky, což je paráda
0 04.04.2011 13:26 Sewer [151] - Ještěři Já používám toto -
www.akarazoo.cz/…/
Mám to od Pogony, ale pozor na to dávkování. Pogona mi poradil "
na každých 50g hmotnosti agamy dávkovat 0,1 ml přípravku injekční stříkačkou přímo do pusy ... přes zimu asi jednou za tři týdny, přes léto jednou za čtyři týdny (častější pobyt na sluníčku)"
Dávkování si píšu do kalendáře
Tak jsem si sehnal kontakt na 2 veterinární stanice v Praze,specializované na ještěry , kvůli tomu AD3 a prý už se nevyrábí a neměli ani AD3 combisol, ani nějakou náhradu. Tak to vypadá, že se bez toho budu muset obejít
Odkaz nemám, ale také jsem ho dlouho sháněla, všichni mě posílali na veterinu a tam mi doktorka objednala KOMBISOL AD3, je to sice pro hospodářská zvířata, ale svůj účel to splní, i cenově se to dá, takže zkus tu veterinu, v chovatelských potřebách to bohužel neseženeš...
Pokud samec 50cm a samice 47cm, pak je to normální velikost, původně jsi psal, že mají 15cm,....
Já mám jednoho samce ( i s ocasem ) dlouhého cca 63cm a pár kolegů, chovatelů co ho viděli konstatovalo, že takový "hovado" ještě neviděli, takže tyhle velikosti co uvádíš teď, jsou naprosto v normě
no ja mam jeste parecek agam a samec ma uz 50 cm a samice 47 a sou dva roky stary.a vsechny my agamy i maly maji specialni topny zarovky a zarivky repti glo.maji nadstandart.akupoval jsem je od jedny pani co mi doporucil znamy.ale bavil sem se s jednim panem ted a rikal ze to muze byt uz nekolikate pokoleni a ze uz sou proste zparchantely a ze proste uz vic nevyrostou no.je to skoda.ale mam je rad a urco si je necham a treba pomalinku budou rust uvidim.a dekuji za vase nazory.dave
A já zase tu slivovicu
to já amozřejmě taky
). Ale je krásný pocit, když jdeš už řádně podrážděný chutí, žízní a potem a najednou vidíš na obzoru parádní stánek s výčepem
).
To já klidně tu tůru vynechám
Já se snažím vyléčit slivovicí, když selhaly prášky a zatím taky tak nějak stíhám, až na občasné výpadky
Přidat reakci
1 ...... [63] ...... 73
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15642x