Agama vousatá
0 15.11.2010 15:52 dan999 na ty cvrky e dporučuje ledničky, normálně tam hodíš krabku cvrku na 5-10 min, oni jakoby ztuhnou, zpomalí a ty se mužeš v pohode přendat, pak zase roztajou, ale jestli to má na ně nějaký negativní vliv a je to jen pro pohodlí člověka vážně netuším...
0 15.11.2010 15:35 dan999 my jsme koupili pinzetu 20cm na burze v ostravě (akva-tera) a stála něco přes 200
ale je fajná, používáme ji ke krmení pavouka, čištění terárek, sazení rostlinek do akva, proste super...
0 13.11.2010 21:58 Verčák [112] - Ještěři 0 13.11.2010 21:23 dan999 držím...
Nemám ho ani u jedné, spíš to ani není dobré - tato zvířata jaou uzpůsobena na příjem tepla zhora, takto jim trpí zažívací trakt.
Je nutné mít v teráriu agamy vousaté topný kámen?
Foceno 8.5.2010 na Terrabazaru v Praze. Tam sem ji viděla poprvé a hned se mi líbila.
Na burzách teď už bývají vidět. Ale spíš u tzv. velkoobchodníků.
vůbec nevím, na burze jsem nebyla jenom jsem si prohlížela fotogalerii
ale teď v sobotu tam jedu, tak jestli bude, zjistím
Fotka sice nic moc, ale jedná se o agamu trnitou/ agama armata , jedná se o poměrně vzácný druh, kolik za ní prodejce chtěl ? U nás je téměř k nesehnání,....
no pokud mi ty potvůrky nezleniví a zvládnou si potom někdy ulovit cvrčka sami tak proč ne
mám takový jiný dotaz koukala jsem na fotky z burzy a objevila tohle nádherné zvířátko:
www.aquaterra.cz/… moc by mě zajímalo co je to za tvorečka
řeknete mi to někdo?
Samičky jsou vůči libovolným tvorům ve svém okolí výrazně komunikativnější bez toho, že by se s nimi chtěly handrkovat o pozici ve "smečce". Spíš se snaží o přátelská gesta i například k člověku, kterému důvěřují a berou ho za člena své komunity
Krm banánovými. Ti když zdrhnou (a on vždycky nějaký zdrhne), tak se v našich podmínkách nedokáží rozmnožit a během pár dní uhynou. Černí se dovedou dost účině bránit (už bylo dost případů, kdy sejmuli malé zvíře, kterému byli předloženi jako potrava) a takové domesticy zas po útěku velmi rychle zamoří celý dům. Jsou horší než švábi
K terku - asi bych ani neřešil to, čím se ještěr prohrabat může či nemůže, ale spíš to, aby ho ta činnost ani nenapadla
. Když se mu v Tebou vytvořených podmínkách bude líbit, tak můžeš mít stěny klidně z papundeklu a bude to OK. Mrkni na tuhle mou obluděnku - ta okolo sebe nemá nic a přitom takřka neopouští prostor tak cca metr na půl metru kolem toho akviška (když jsem ji ale dal s nástupem chladného počasí do terárka, tak tam málem zešílela a ošklivě si poranila tlamku, při pokusu prohrabat si cestu ven
)
Tak nápad stejně padl, ale děkuji za odezvu
Na dospělou agamu je to malé, může se dorůst až 60ti cm ( i s ocasem ) a sotva by se v tomto otočila, zauvažuj o něčem menším - gekončíci, gekoni, hadík,....
Ahojky, ráda bych se zeptala, zda - li by mohla být agamka v teráriu (d*v*h) 70*55*45, na větší bohužel není místo, s tím, že by se minimálně obden proběhla po bytě?
tak a teď řeším nový problém, a to větrání. plánuji ho dělat z perlinky, viděla jsem to u nás na stanici mladých turistů a přírodovědců kde pan Hodák vede teraristický kroužek a ujistil mě, že vousatky by to překousat neměly. jenže jediná perlinka kterou mám doma má ty oka veliké cca 4 x 4 mm a mě napadlo jestli tím neprolezou cvrčci. Obzvlášť ti malí kterými budu krmit ze začátku. A jestli to neprokoušou.
taky by mě zajímalo jakým druhem cvrčka krmit
domácí? banánový? černý? stepní? ....
děkuji za další rady
0 01.11.2010 14:24 Magada Dobrý den,chtěla bych se zeptat jaké pohlaví je lepší kluk nebo holka ?
A ještě kolik by agamce (ji /jemu )mělo být aby se co nejlépe dala ochočit ?
Videl bych to na pinzetu, ale nemam to odzkousene. Teprve se pripravuji
0 30.10.2010 12:39 broucin Ještě jedna maličkost, máte nějaký fígl jak dostat z krabice jenom určitý počet cvrčků aby ostatní nezdrhli?
0 30.10.2010 12:36 broucin – Re:
No když jí mám zapnutou pořád tak se mi zdá že topí až moc, tak bych jí třeba hodinama vždycky třeba na půl hoďky vypnul a pak zase zapnul...
Ups. Tak možná si sedím na vedení, ale nějak si to nedovedu představit
Prosím Tě, kapánek to upřesni potažmo rozepiš...
Rozměry terka budou stačit jenom dočasně. Dospělá vousatka měří okolo 50-ti cm a i když nejde o nijak aktivního tvora, stísněné podmínky si uvědomuje velice dobře. Pokud ovšem bude mít v dospělosti každodenní výběh po místnosti, teoreticky by to i stačit mohlo. Rozhodně ale bude lepší projistotu každý rozměr Tvého terka vynásobit minimálně dvěma
K UV z Tvého linku - s "áčkem" nemám žádné osobní zkušenosti (protože má údajně vliv primárně jen na pěkné vybarvení pokožky, což je u víceméně šedobéžově nenápadných vousatek podle mého nepodstatné) svítím jenom UV-B majícím vliv na tvorbu kostí. Rozhodně se tím ale nedá nic pokazit, spíš ale nos agamku co nejčastěji na sluníčko, pokud to počasí dovolí. Jedna takto strávená hodina venku v červenci vydá za minimálně týden ozařování pod všemi nejlepšími hypersuper úsporkami, co kdy přišly do oběhu. V kombinaci s vhodně dávkovanými vitamíny by to mělo plně kompenzovat i určitou jejich deprivaci v zimě... Já je vlastně mám jen a pouze kvůli zimě...
0 29.10.2010 14:13 broucin – Dotázek
Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Koupil jsem červenou infra žárovku a chtěl bych s ní regulovat pomocí termostatu teplotu v terarku. Nebude agamkam vadit když s ní budu "blikat" podle teploty? Jinak mám samozřejmě zářivky které budou přes den svítit.. Díky za odpověď
0 29.10.2010 13:23 Karolína Dobrý den,chěta bys se zeptat mam terárim velké 60x40x50(dxšxv)bude stačit pro jednu agamu ??
A ještě bych se chtěla zeptat stačila by zářivka Exo-Terra Repti Glo 10.0 +
www.exota-jansova.com/…
předem moc děkuji za odpovědi
žádná trouba ani savo, či přelévaní vroucí vodou není třeba, co najdu strčím do terária ( mnohdy i s breberkami ) a nikdy nic se nestalo,....a že těch zvířat ( i větví ) mám,....
Ahoj, tak písek jsem zvolila bílí křemičitý, zrnitost nevím, ale není nějak estrémě jemný tak snad to bude ok.
Ale mám dálší dotaz, dneska jsem byla na procházce se psem v lese a našla jsem si pěknou větev, je už taková celkem seschlá a vypadá to že i prožraná nějakýma breberkama které bych od tam chtěla vypudit
tak se ptám jestli nemáte někdo nějaký osvědčený postup, bojím se do dát do trouby mám strach že to zhoří
Ono nejednodušší bude asi uříznout nějakou čestvou co?
Děkuji
ok,díky
Moje chovná skupina agam dnes žrala asi po 10ti dnech - přes den leží a nevyvíjejí žádnou činnost...
takze je to v poriadku ze uz 4. den nezrala a spi na to istom mieste??
Je to počasím,....řešíme to teďko v podstatě v každém druhém vláknu,....je jedno zda je to chamík, pogona, macularius,.... prostě zvířata mají přirozený zimní útlum spojený s menší aktivitou, větším odpočinkem a menším příjmem potravy,...
Já požívám klasický říční či betoňák ( to je ten hrubší a do červena ), zvol jaký chceš krom jemých pouštních, ty moc vhodné nejsou,....
a jak hrubý/ jemný písek ji tam mám teda dát? v mm ?
děkuji
Získá z UVB záření, nicméně podáním jednou až dvakrát měsíčně tekuté |AD3ky nic nezkazíš,...naopak
Diky
a ten vitamin D3?
Určitě dvě samičky. Jen je potíž, že pohlaví vousatek se spolehlivé rozezná až u plně dospělých jedinců. A dva dospělí samci (i třeba bráchové, co spolu vyrostli), se začnou nekompromysně mlátit o území, sotva fyzicky dospějí
Samice oproti tomu, bez ohledu na příbuzenské vazby nebo věk, bývají k sobě přátelské
Ukázkový jedlík
Přidat reakci
1 ...... [70] ...... 73
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15642x