Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 19:55 A ještě.. – A ještě.... pls :)
A ještě, v kolika měsících si ji mám pořídit? chci aby si na mě zvykla, ale aby nebyla moc náchylná a nechtěla baštit... A taky aby byla trochu zvyklá na lidi a aby neutíkala a byla ochočená a seděla mi na rameni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 19:53 Co mám dělat? – Co mám dělat?
Chci si pořídit agamu, ale strašně se bojím cvrčků a prostě všecho hyzu. Když vidím nějaký hmyz chce se mi zvracet a ječím, co mám dělat??? Zvyknu si na to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 19:28 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Pogona
Jo. Je docela srandovní, že (jak jsem si za těch pár posledních let všiml) považují vousatky nás, "pány tvorstva a vrchol inteligence", dost často za naprosto natvrdlá stvoření :-D . Fakt - když se např. ty naše snaží na nějakou svou momentální potřebu upozornit jiného člena rodiny a on/ona jim nevěnuje okamžitou pozornost či jen tak se zájmem kouká, nechápaje že se ten ještěr právě pokouší něco "jasně a srozumitelně" sdělit, mají tendenci až neskutečně přehrávat :-D . Rudolfa to nepochopení z naší strany rozčiluje nezřídka až tak, že začne dupat předníma pacičkama (styl naštvané batole) a když ani to nezabere, uraženě se otočí zády a nejmíň hodinu pak trucuje někde v koutku smich
Ve zjednodušené formě mi to dost připomíná chování malých druhů papoušků :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 19:13 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Verčák
Vypadá to sice srandovně, teoreticky ale ano, takhle by to mohlo fungovat ;-) .
Prakticky ale stačí i normální přiblížení a verbální pojmenování - ještěrka sice nemusí nijak extra vnímat/pochopit své vyslovené jméno, naprosto přesně ale zaznamená jemné pohybové a mimické nuance chovatele, které si on sám ani neuvědomuje, adresné ale spolehlivě jí ;-) . A právě na ty bude reagovat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 13:34 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Pogona
jo tak nějak :-D ještě mám pocit že když na mě čumí stylem že má hlavu pootočenou cca o 90° tak to znamená "tak dáš už mi sakra něco k jídlu?" :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.10.2012 12:44 R Muž Pogona [762] - Ještěři
A z toho plyne jednoduchý fakt, že agama vycvičit nejde, zato "páníček" majitel ano :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 12:21 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Verčák
Tak to jsme na tom Verčo úplně stejně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 09:52 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Pogona
Jo, tak to já už jsem vycvičená dost:-D jakmile se začne ochomejtat kolem pravého rohu terárka znamená to "otevři já jdu ven" :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 19:02 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Verčák
Ono to spíš bude naopak, až bude agama chtít využije ten či onen "postoj" kdy jeden bude znamenat - "chci ven" , druhý - "dej mi cvrčka",....to však časem poznáš sama ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 18:44 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: fajfmen
takže když teoreticky vždycky když půjdu k terárku a budu chtít s Čaki "komunikovat" "přivolat ji" nebo jenom dát jídlo apod. a udělám na ni třeba "dlouhý nos" (snad každý ví co tím myslím) tak po nějaké době může pochopit že "dlouhý nos" znamená, že mi má věnovat pozornost? :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2012 22:12 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: AdélQa
Agamy vousaté komunikují vzájemně zejména vizuálně - pohyby a nastavením těla, paciček (nezřídka velmi komplikované kombinace specifických pohybů), částečnou barvoměnou atp. Jejich "řeč" tedy nepočítá (příliš) se zvukovou sygnalizací, čemuž se u tvorů nemajících hlasivky není co divit, ale "jen" s optickou stránkou zmíněného.
Agamy mají dobrý sluch, to ano, představ si ale (převedeno na lidské smyslové vnímání), že by ses měla naučit určité kombinaci pachů jako osobnímu jménu. Pes by se v tom vyznal dokonale, člověk ale vůbec ne. A tímtéž je pro agamu verbálně pronesené jméno (velmi vyjímečně je sice může zaregistrovat, pamatovat si je a více méně i spojit se sebou, spíš to ale neklapne) ;-)
Vytvoř si spíš pro jednu každou ještěrku určitou jednoduchou kombinaci pohybů podobných jejich komunikaci - a na to se jednotliví ještěři naučí "slyšet" fakt velice rychle :-)

Akorát vynech prudké pohyby hlavou (včetně obyčejného kývání) a pokud možno černé nebo jinak tmavé oblečení. To jsou sygnály samčí dominance, počínající agrese a celkově špatné nálady. Krouživé pohyby rukou také nejsou nejvhodnější nápad, těmi zas sděluješ samcům jejich nadřazenost nad tebou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2012 21:21 Žena Lucifer [22] - JeštěřiRe: AdélQa
jestli ji to naučíš, máš ode mě 10 bludišťáků :-D jinak ne, asi se to naučit nemůže, není to pes ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2012 21:15 AdélQa – Jméno
Může se agama naučit slyšet na své jméno? Např. když se řekne ,,Pepíku" tak jestli se otočí a bude vědět, že je to ona...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2012 17:53 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Filda
Dospělá myš agamu pokouše....a začnou problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 16:28 Filda
Jen se chci zeptat co by se stalo kdybych dal k agamě myš ? Jen sem dal krabičku v ní myš vedle terárka s agamami a agamy se chovali jak šílené tak se ptám co by se stalo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 20:27 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Filda
Taky je o trochu složitější výroba oproti klasickým "úsporkám". ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 00:31 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Filda
Jednoduše proto. Protože to tak určili výrobci a prodejci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2012 09:46 Filda
Chci se jen zeptat proč jsou tak drahé ty UVB žárovky ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2012 15:21 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Larisa
Přesně tak, určitě jí kámarádku pořiď ( jsou to skupinová zvířata ), ale jak bylo naspáno, MUSÍ být stejně velká, jinak ta větší uštve k smrti tu menší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2012 15:10 Muž Jervis [1] - JeštěřiRe: Larisa
jestli se nepletu, tak zde zalezi na velikosti.. nejlepe stejne velikou.. nebo minimalne aby byla z poloviny tak velika..
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2012 14:48 Žena Larisa [4] - Ještěři
zdravím, moc se omlouvám, že píšu sem do diskuze,ale je vidět, že tady se to hybe a na můj dotaz nikdo nechce odpovědět sad . poradte mi zda pro mou agamačku pořídit další kámošku. nemůžu se rozhodnout, nevím zda mládě nebo dospěloul.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2012 22:01 Filda
Chci se zeptat zda nejni b lízké době tera burza v okolí Příbrami nebo Prahy. děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 09:50 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.czRe: Domini
Jejich výkaly dost smrdí to je v normálu :) To že byly řídké bylo pravděpodobně způsobené tou okurkou a jablkem. Příště jí dej raději pampelišku, jetel, jitrocel, slunečnici, kalísii a podobně. Okurka je dobrá jako zdroj vody, ale má minimum živin. Ovoce je pouze příležitostné spestření rostlinné potravy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 17:25 Domini
Dneska jsem si dovezla agamáka domů. Žere a pomalu se rozkoukává, ale měl řídý bobek a docela zapáchal? Myslíte, že to má z toho stresu? Dostal jablko a okurku (možná to má z toho) ale neviděla jsem ho to jíst.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 12:06 Žena Táňa [2] - Ještěři – Nechce jíst zelené
Jen bych se chtěla zeptat, mám agamku rok starou, žere živočišnou stravu v pořádku.. ale nechce jíst vůbec zeleninu ani ovoce.. nevíte čím by to mohlo být?? trvá to tak týden, a začala hrabat.. jinak se nic v jejím chování nezměnilo..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 23:45 Johny Re: Lucifer
Aha děkuju za POZITYVNÍ odpověd :-D budu to teda muset nějak vychytat trhaj se jim nožičky a stejně odskočí navíc ten muj potvorák de opravdu jen po tom co se hejbe
nadruhou stranu když má náladu sní i 8 cvrčků po ránu na 16 cm bych řekl slušný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 17:28 Žena Lucifer [22] - JeštěřiRe: Johny
Cvrčkem neuděláš nic :) buď vypusť prcka ať ho chytí (to nedoporučuji :-D) nebo oni po pár dnech prostě umřou, doma už cvrčky nemám a furt někde nacházím mrtvolky, pokud se nemají čím živit, tak nic nepřežijou. Nebo si kup pořádnej sprej na hmyz :-D je fakt, že v noci v ložnici mít zalezlého cvrčka je trochu teror. Jinak přežijou i plácnutí boty (opakovaně ověřeno) a zaručené pastičky na cvrčky, které prodávají jsou velmi kritizovány, prej se do nich nic nelapí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 20:00 Johny
Ještě bych se rád zeptal co se dá dělat se Cvrčkem dezertérem tentokrát zdrhnul nadobro byl tak střední spíš menší jak dlouho se dožije ? jak rychle dosáhne dospělosti ? je to Cvrček Domácí a já bych se rád vyspal :-D sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 19:59 Žena Verčák [112] - Ještěři
já jsem měla autoledničku do které jsem dala polystyren a do něj vyřezala otvor právě na tu láhev s horkou vodou a ještě jeden na takovou tu věc co když v ní zmáčkeš plíšek tak hřeje, to celé jsem přikryla tričkem a dala do toho na volno agamku, místo víka jsem použila další polystyren vyřezaný na míru a v něm otvory na dýchání :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 19:50 tommassonn Re: HammerJoe
Něco takovýho mě taky napadlo.Dík v utvrzení, že to tak lze. palec
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 18:50 Muž jammes [12] - JeštěřiRe: Domini
Pokud na burze prodávají mladé v krabičkách tak ti ji v tý krabičce i prodají. Většinou ale prodejce bere sebou krabičky právě na to aby měl mladé do čeho dát. Tím že si vemeš krabičku svoji nic nezkazíš :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 16:53 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Domini
Nejlépe nejakej termobox-polystyrenovou krabici- termo lednici...do toho krabičku s ještěrkou a nejlépe pokud je zima(ne když jsou venku tropy) tam dát pet láhev s horkou vodou, která udrží box dostatečně teplej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 12:14 Domini
Tohle by me taky zajimalo ;-) na burze mi daji na agamu i krabicku nebo si mám vzit svoji?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 07:13 tommassonn
Zdravím , chtěl bych se zeptat , jak řešíte převozy agamek? Když si pro ní pojedu třeba 100km , tak do čeho jí mám dát aby se moc nestresovala a abych udržel přijatelnou teplotu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 22:10 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Johny
Ovoce a zeleninu a zelené nepočítám, hlavně mláďata potřebují dostatek hmyzu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 21:47 Johny Re: Pogona
má tam zelený sedmikrásky a okurku nevěděl sem kolik toho přesně mám dát děkuju .. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 21:23 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Johny
Co se do ní vejde, měla by mít neustálý přístup k potravě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 21:22 Johny – Agama vousatá - apetit
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat kolik cvrčků denně mám dát maximálně měsíční Agamě.
Apetit má řekl bych víc než dobrej do zelenýho se jí neche ale cvrčky zbožnuje nechci jí moc přežírat ale když ono se na ní tak skvěle kouká ... 5 cvrčků za sebou není problém. (malých až středních cvrčků podle tlamy prostě)
Za radu děkuju : ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.09.2012 08:07 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: vitas
Za měsíc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2012 20:38 Muž vitas [27] - Ještěři
Včera jsem nachytal jak se mi v terku páří agamy. Už jsem něco nastudoval, ale nikde jsem se nedočetl za jak dlouho po páření zhruba je snůška. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2012 22:35 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Verčák
To by měl být standard,....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 21:31 Domini
;-) Tak to je fajn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 21:11 Žena Verčák [112] - Ještěři
Já jsem na ostravské burze agamku kupovala a nechali mě ji vytáhnout a prohlídnout ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 10:21 Domini
Samozřejmě, že měli po bocích dírky na vzduch, ale vrch bych fakt vypadal jak jednorázově zadělaný :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 08:46 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Domini
To se Ti urcite jenom zdalo;-)Kdyby byly jak ty pises ,,zavakuovane'',tak by se agamky udusili :-D ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 00:01 Domini
Jak jsem tam byla minule, tak byly v krabičkách, které vypadaly jako zavakuované. Tak snad to půjde ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2012 19:13 Muž jammes [12] - JeštěřiRe: Domini
na požádání ti zvíře vyndají z krabičky a nechají tě na něj kouknout
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2012 10:24 Domini
Díky. I když nevím jak to poměřím na Ostravské tera burze, když je tam mají všichni v uzavřených krabičkách... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2012 06:26 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Domini
Nezáleží na věku, ale velikosti agamy. Krmit denně s tím,že se vynechají 1-2 dny v týdnu lze od cca 25 - 30cm celkové délky, tzn. cca 15 - 20cm v těle ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2012 21:50 Domini
od kolika měsíců stačí agamku krmit 1 krát denně? Nenašla jsem nikde jednoznačnou odpověď ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15654x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036-agama-vousata?od=2284