Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.08.2018 21:21 Žena Nadka [214] Re: Chico
Bez fotek se dá těžko radit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2018 20:26 Chico – Agama
Dobrý den
Mám dotaz. Agama mi hubne, nežere, má pořád zavřené oči i když jí vezmu do ruky z terária, je apatická a neaktivní. Byli jsme s ní v úterý u vet, dal jí 2 injekce a nějakou vodičku na odčervení. Dnes jsme byli znovu a nějak se to moc nezlepšilo. Tlačíme do ní co se vleze, dáváme jí napít. Ještě jsem si všimla, že nemá přední zoubky. V teráriu má kolem 32°C. Vůbec nevím, jestli má nějakou nemoc, nebo je stará :-( Děkuji za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.08.2018 17:40 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: pecko
Fotka k příspěvku Ano tato žárovka je výhřevná. Tím se agama vyhřívá, ale vedle ní je nutné mít ještě žárovku UVB. Je to pouštní ještěr takže nejlépe: Žárovka EXO TERRA Reptile UVB200 (26W). Ale postačí i UVB150. Ta nahrazuje sluneční záření, které agamy ke svému zdravému růstu potřebují a hlavně pokud se podávají vitamíny, tak pokud nemají toto svícení tak se jim špatně vstřebává a mohou dostat právě onemocnění kostí, nebo se špatně vyprazdňují a nebo mají i jiné zdravotní problémy. Přikládám obrázek žárovky...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2018 17:31 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: Pecko
Stát se to samozřejmě mohlo, že třeba skočila a zranila se to ano. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2018 15:40 pecko
inak ziarovka je tato Hagen ExoTerra Solar Glo 125 W
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2018 15:26 Pecko
no neviem ako sa volaju, ale je to z chovatelskych potrieb, ako agamy mladsie, tak som im daval roboran h a plastin, kedze su starsie tak som zacal davat nieco z potrieb a samozrejme je tam kost ktoru obhlodava samica. ta ziarovka je uz starsia ma asi rok, kedze viem ze uvb ma max na pol roka, moze to byt aj v tomto. Viem ze tento samec je aktívny skace vsade kde sa da a z coho sa da, plazi sa na vsetko, nemohol si to urobit niekde pri nejakej aktivite? Inac dakujem za rychlu odpoved
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2018 16:52 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: Pecko
Ahoj. Ano také se mi zdá, že je tam problém s klouby zadních nohou. Říkáš, že maminka jim podávala vitamíny? Pokud ano jaké vitamíny. Také záleží jak starou máš žárovku UVB a jakou používáš. Jde o to, že pokud je vysvícená tak nemá vlastně účinek na jejich vitalitu. To se týká samozřejmě i kloubní výživy. Já osobně jim namíchávám Roboran a nebo Plastin s vápníkem. Napiš ještě prosím. Snad to vyřešíme. ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2018 15:12 Pecko – Agama
u by malo byt video cdn-b-east.streamable.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2018 15:01 Pecko – Agama cudne chodí
Agamku mám už pár rokov, chodím do zahranicia pracovat takze nechavam ju v opatere mojej mame. Lenze teraz ked som prisiel vidim agamu ako cudne chodi zadnymi nohami. fotku nemam mam len video ako cudne beha. Mati mi hovory ze nic sa s nou nestalo ale ja viem ze sa muselo. Neviete cim to moze byt? je uz asi 6 rokov stara, samcek s nou je samica cca3 roky. samica je v dobrom stave lenze on si uz ani nedokaze na nu vyliezt. neviem co sa mohlo stat. zeby malo vytaminov a uvb? alebo staroba? dakujem za odpovede fotky pridam ak sa nebude dat video.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.07.2018 21:29 Žena Nadka [214] Re: Lupo0512
Taky se mi zdá,že týden je velmi krátká doba,musí si taky zvyknout v novém domově.Zjistit,že to je její a že jí tam nic nehrozí.Nepíšeš,jakou tam má teplotu.Byla by dobrá fotka terárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.07.2018 22:38 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: Lupo0512
Řekl bych, že čínské zelí není úplně vhodná volba. Po zelí, se agamka může nadýmat a hrozí jí poškození střev. Bylo by lépe, si o chovu více přečíst. Pokusil bych se agamku vykoupat ve vlažné vodě. Napustit jí kam dosáhne vodu a počkat zda se nevyprázdní. Zde odkazy na jejich vhodnou potravu.
pat-agama-vousata-cz.webnode.cz/…/
www.minizoovobyvaku.wz.cz/…
www.labet.cz/…/
Také není dobré moc mladou agamu nechat zazimovat (nechat spát), nemá ještě dostatek tělesné hmotnosti, aby přežila zimování. V této době ani není čas. :-( https://pat-
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2018 11:51 Lupo0512
Dobrý den mám asi 14 dny mladá agami vousata a stále jenom spi a nechce mi žrát tak nevím proč v terarku má čistou vodu a čínský zelí ale nechce mi jíst cvrcky a nevšiml sem si ani že by se dotkla toho zelí a mám ji doma už týden a za ten týden snědla jenom jednoho cvrcka nebo dva a od té doby nechce dekuju za info
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2018 21:04 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: malinkaagamka65
Na roztoče je dobrý Neostomosan. Předepíše ho veterinární lékař. Také určí dávkování roztoku. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2018 20:57 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: malinkaagamka65
Přesně tak. Mi naše agamky koupeme normálně ve vaně. Dáváme tolik vody, aby se neutopily. Některé to snášejí dobře, jiné hůře. Záleží na povaze. Také se i lépe vyprazdňují. Je to dobré, když jsou zapískované a nebo jim nejde vyprazdňování. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.06.2018 16:28 malinkaagamka65 Re: Spai
Ještě jeden dotaz. Jak mám agamce pomoct při svleku? Slyšel jsem že pomůže každodenní vlažná koupel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2018 16:19 malinkaagamka65 Re: Spai
Agamka už je pár dní v pohodě... Jí, pije, hýbe se a je celkově hodně aktivní. Teď už jen zbavit se roztočů...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2018 15:10 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: malinkaagamka65
Může to být teplem, že má změny chování pokud svítíš a ještě je v bytě teplo. Dost záběr pro tak malinký organismus. Hlavně jí dát napít. Když agamky zazimují tak se jim právě všechno vypíná a sníží se jim teplota ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2018 06:47 malinkaagamka65 Re: Spai
Nemůže to být útlum? Počasí u nás je vcelku proměnlivé ( jeden den je vedro, druhý den prší ) a nebo se mění tlak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2018 00:18 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: malinkaagamka65
Vzhledem k jejímu malému věku a nejspíše i menší tělesné hmotnosti bych zazimování prozatím nedoporučil. Více je zde na fóru v příspěvcích a také je dost článku o chovu, jak a kdy zazimovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2018 06:46 malinkaagamka65 Re: malinkaagamka65
Myslím, že to bude jen snaha o zazimování. Agama vždycky vyhrabe díru, zaleze si do ní a spí. Pokud to teda je jen snaha o zazimování, mám s tím něco dělat? Nebo s tím agama sama přestane...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.06.2018 06:14 malinkaagamka65 Re: Spai
Agama se vyprazdňuje 1 - 3 krát denně, a po pampeliškách už neměla hlad... Jinak dík za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2018 23:32 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: malinkaagamka65
Možná by bylo dobré poslat stolici na rozbor. Skoro v každém okrese existuje laboratoř, kde toto vyšetřují. Také se to dá zajistit prostřednictvím veterináře. Pak bude jistota a také v případě veterináře nasazená vhodná léčba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2018 23:28 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: malinkaagamka65
Řekl bych že svlek Agamy s tím může mít souvislost. To svícení UVB mi připadá dost málo. A může se také jednat o náznaky zazimování. Ale určitě bych se neznepokojoval pokud nemá po s porcování pampelišek hlad. Nějakou dobu také potravu tráví. Dost důležité je, aby se agamka vyprazdňovala.
Pokud ano a celkem často tak je vše v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2018 22:27 malinkaagamka65 Re: malinkaagamka65
Musím ještě dodat, že se právě svléká...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2018 22:23 malinkaagamka65 – Agama je neaktivní a nejí
Dobrý den, 14 dnů zpátky jsem si koupil 5 měsíční mládě agamy vousaté ( cca 20cm, pohlaví ani váhu neznám ). Agama denně přijímá UVB ( 4-5h ) kromě 3 denni pauzy, teplota v teráriu 30 - 33° a denně dostává i zelené, i živočišnou potravu. Poslední 3 dny však agama ztratila chuť k jídlu, jen včera snědla celou misku pampeliškových listů, a dneska byla hodně neaktivní. Chtěl bych se zeptat, jestli to má souvislost s roztoči, které si přivezla že zverimexu ( mám v plánu koupit FRONTLINE SPRAY ) ,nebo to je něco vážného, a nebo jenom neměla svůj den...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2018 19:19 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: petrusacak
Ahoj, záleží na povaze, ale většinou se běží někam schovat, i když ty moje většinou vylezou na sedačku a koukají, je potřeba ji pomalu zvykat:-). Venku samozřejmě hlídat i tam může frnknout:-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2018 10:55 petrusacak – Maya
Ahoj lidi,
mám malinkou agamku :-) , takže jsem začátečník. Jak je to s venčením, když ji nechám běhat po pokoji, nezaleze někam pod skříň? A co venku, jak hodně ji musím hlídat? Je malinká, takže je ještě čas, ale ptám se radši dopředu.
Díky. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2018 08:50 Muž Morty [1] - JeštěřiRe: Stranoch1
Ahoj....tak nakonec se teplota vyšplhala na 29°C a 44°C....dnes koupím cestou z práce moučňáky, abych měl přehled o tom, jestli pořádně žere :)
Rudolf ještě spí pod šutrem ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2018 08:34 Muž Stranoch1 [2] Re: Morty
Super. Odpověděl jsi si sám. Bodová má větší výhřevnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 12:58 Muž Morty [1] - JeštěřiRe: Stranoch1
Tak momentálně je teplota u kytky 26,2°C a pod žárovkou 38°C a možná ještě stoupne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 11:59 Muž Morty [1] - JeštěřiRe: Stranoch1
Máš pravdu, je tam obyčka....bodovka vydává celkově vyšší teplo, než obyčejná?
Už tam je, za chvíli budu vědět kolik přidá 20W na celkové teplotě :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 11:34 Muž Stranoch1 [2] Re: Morty
Ještě jednou jsem studoval fotku. Ty tam máš obyč žárovku. Kulatou. Ne bodovku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 11:31 Muž Stranoch1 [2] Re: Morty
Ano už jsem četl. Samozřejmě je to každého věc. V pohodě. Dej vědět kolik si dosáhl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 11:20 Muž Morty [1] - JeštěřiRe: Stranoch1
Už jsem reagoval na mém profilu - Ruda stejně furt chrní, až zvýším teplotu (za 30 minut budu mít 60W), tak o tom můžu uvažovat. Zatím neleze ani na vrchní větev. :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 11:16 Muž Stranoch1 [2] Re: Morty
Ty nepřemýšlí o zadní stěně. Agama je splhavy tvor a tvůj rudla nemá kde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 11:10 Muž Morty [1] - JeštěřiRe: Stranoch1
Jasně, proto je po-ma-lej-ší....zvýším teplotu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 10:58 Muž Stranoch1 [2] Re: Morty
I pro mládě je to málo. Melo by být 38 - 40. Na něj chladnějším místě těch 26 jakž takž. Já mám v obou 40W a v poho. Možná terárium neudrží teplo. Je to celosklo. Nevím co na to ostatní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 10:48 Muž Morty [1] - JeštěřiRe: Stranoch1
....tak teploty jsou: u kytky 26°C a pod žárovkou(na šutru) je 31,6°C - což je asi málo. Zítra koupím 60W, teď je tam jen 40W.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 10:40 Muž Stranoch1 [2] Re: Spai
Tomu rozumím. Morty má rudlu čtyři dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 09:16 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: Morty
No můj kluk takto také pospavá. Jde o to jak si odpočinul kdyz zazimoval. Ale dělají mi to občas všechny Agamky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 09:12 Muž Morty [1] - JeštěřiRe: Stranoch1
To mi taky napadlo, včera jsem koupil teploměr out/in, tak ode dneška budu mít přehled o teplotách pod žárovkou a i na druhé straně terárka (u sloní nohy) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 09:07 Muž Stranoch1 [2] Re: Morty
To je v poho. Max ověř teplotu v terarku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 08:59 Muž Morty [1] - JeštěřiRe: Stranoch1
To je to, co jsem potřeboval číst - už jsem naprosto klidný, když vím, že můj Rudla není jediný "Vochrýplo" - vážně Ti děkuju :)
Jen jde o to, že v akvaristice (kde jsem ho 2/5/2018 kupoval) byl jak Usain Bolt, proto jsem ho kupoval, že byl takovej akční, ale u mě po cca třech dnech "zlenivěl" :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 08:53 Muž Stranoch1 [2] Re: Morty
Můj čudla se premistuje z místa na místo. Čumí nebo spí. Co má dělat. Majda je to samé jen o malinko akčnější. A Ajda ta je stále zavěšená u stropu a spí anebo jen čumí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 08:49 Muž Morty [1] - JeštěřiRe: Stranoch1
Díky pánové, budu Vám věřit a Rudolfa "jen" pečlivě sledovat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.05.2018 08:45 Muž Stranoch1 [2] Re: Morty
Ahoj. Přesně jak říká landvir. Není co řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 08:45 Muž Morty [1] - JeštěřiRe: Spai
Jasně, to chápu, jen jsem nervózní z toho, že včera prodřímal celý den, nikde jsem se nedočetl, že by Agamy spaly celý den, jsou to přeci denní zvířata??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2018 07:42 Muž Spai [50] - Agamy Vousaté, Chameleoni Jemenští, Gekoni Madagaskarští,Gekoni ZmijovýRe: Morty
Já si myslím, že pokud přijímá zelené tak je to v pohodě. Některé Agamy pak už přijímají pouze zelené, některé jsou zase na živou potravu. Mám to také tak. Sem tam si zobnou cvrčka ale jinak salát a pampelišky apod. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.05.2018 07:30 Muž Morty [1] - Ještěři
Díky....dnes jsem koukal, že ty cvrčky nesežrala, od včera žere jen zelený. Dneska jsem koupil Rukolu a Polníček, Rudlu budu dále sledovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.05.2018 19:39 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Morty
Ahoj pokud žere a je jinak v pohodě, vůbec bych to neřešil....:-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15654x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036-agama-vousata?od=74