Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 12:50 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: dushek
Když bude zimnovat, nebude žrát i měsíc... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 11:00 Muž dushek [0] - agama vousatáRe: Pogona
s tím pískem mi to poradila paní od které jsem kupoval agamu a taky mě radila ať jí nenechávám zimovat, že je moc mladá. Teď teda nevím co mám dělat, každý má jiný názor, mám obavy aby agamka zimovaní vydržela, protože jak byla zahrabaná nežrala nic 3 dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 08:53 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: dushek
Landvir má naprostou pravdu. Pro agamu je 10cm písku málo... 23cm je už docela dobrý. Vrať jí tam ten písek a nechej ji zimovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 05:08 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: dushek
Ahoj písek jí klidně nechej, přece jí nebudeš bránit v hrabání?? coze Čím víc tím líp...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 20:54 Muž dushek [0] - agama vousatáRe: Pogona
agamka má 23 cm a térárko mám vybavené UVB žárovkou a klasickou žárovkou na vydání tepla, svítím 12 hodin denně, pravidelně 2 x za den terárko rosím, terárko má velikost 100x45x45. Snažil jsem si toho o chovu hodně přečíst, tak snad mám všechno v pořádku. Teď jsem ještě ubral vrstvu písku na cca 3 cm, aby se nemohla zahrabávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 20:08 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: dushek
Jak psal kolega Landvir, neznáme konkrétní chovné podmínky a stav, velikost agamy. Na třech měsících může mít klidně 25cm - ta pak zimovat v klidu může. Nebo taky 10cm - zde zimování není vhodné,..... Obojí závisí mj. právě na chovných podmínkách, jaké neznáme,.... čili můžeme poradit pouze ve všeobecné rovině,...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 17:29 Muž dushek [0] - agama vousatáRe: Dušan
a pří krmení jste nechával cvrčky volně v terárku nebo jste krmil po jednom pinzetou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 17:19 Muž dushek [0] - agama vousatáRe: Pogona
bylo mi řečeno, že takhle malá agamka by se neměla nechat zimovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 17:17 Muž dushek [0] - agama vousatáRe: Landvir
a nemůže jí něco vadit např. nemůže se bát mojí přítomnosti? měl jsem jí parkrát vyndanou z terárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 17:12 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Pogona
Akorát nevím, jestli zimovat takhle mladou agamku?? :-O
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 17:05 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: dushek
Pokud jsou chovné podmínky v pořádku, pak chce zimovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 16:42 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: dushek
Bohužel nevíme nic podrobnějšího o tvém chovu, podmínky v teráriu, vybavení apod. tak potom těžko radit. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 16:32 Muž dushek [0] - agama vousatá
Mám mládě agamy vousaté, stáří cca 3 měsíce, začala se zahrabávat do písku kde nechtěla vůbec vylézt, byla tam schovaná i 3 dny, když jsem jí vyhrabal začala to zase dělat znova. Dokáže mi někdo poradit proč to dělá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2013 11:57 Dušan
Jak říká Pogona. Náš teď už dospělý chlap, sežral jak byl mládě klině i 30 malých cvrčků denně. (Dávali jsme mu 3x denně po 10 cvrčcích) ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2013 22:56 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: jarda
Mláděti dopřej, co se do něj vejde,... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2013 21:48 jarda – Prosim o radu
Dobry den ,mame asi tyden cca 20 cm dlouhou agamu vousatou ,mohu se zeptat jak casto a kolik ji muzeme krmit cvrcky .Zatim dostava 2-3 dene neni to moc pripada me ze by chetela i vic .Predem dekuji za rady .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.11.2013 19:03 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Pepenka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2013 18:04 Pepenka
Fotka k příspěvku Dobrý den, chci se zeptat najdu někde vysvětlení co znamená u agam:
- hypo tiger
- Hypo Leatherback
- Hypo Trans
- het Hypo het Trans Leatherback ?

Moje agamky jsou dle chovatele samec redxorange a samice orange /po rodičích otec orange florida a matka orante/. Co to znamená ono "florida"? Přikládám foto těch mých.

Díky za odpověď.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 08:57 Terry – agamy po zimování nežerou
Fotka k příspěvku Sorry za opožděnou odpověď...ještě jednou a doplněné info..
Agamy jsou staré 1,5-2roky. máme 4 samice a 1 samce. Terárium 120x50x60?(2 samice máme teprve dva měsíce, adoptovali jsme je a proto je zatím malé, do Vánoc bude jednou tak delší, výhřevnost už přesně nevím, ale řešili jsme jí při výrobě a přizpůsobovali.Repti Glo stará rok, než šli spát, tak žrali normal, ale teď nechtějí. velikostně 290-390g, délka asi 40cm. Potrava teď ledový salát a šváb argentinský - ale nežerou.Zimování cca měsíc, měsíc a týden - první zimování...Tento týden zajdu pro cvrčky a vypustím je po terárku,snad je rozpohybují...
Mě by hlavně zajímalo jak to máte ostatní...jak se po zimování rozežírají ještěrky Vám, nebo když nechtějí žrát jak to řešíte...Díky všem za jakékoli info..

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 21:27 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Verčák
Vydrží i půl roku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 20:49 Žena Verčák [112] - Ještěři
bohužel mi opět prasklo UVB u agam.. z finančních důvodů by se mi hodilo kdybych nové koupila až po novém roce... myslíte, že to ty dvě dospělé samičky vydrží, nebo ho mám koupit hned? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2013 07:47 Muž dedy [1] - JeštěřiRe: Landvir
Díky moc potlesk
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 20:17 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: dedy
Nechej ho spat;-) Kdyby se mu chtelo, tak se vykadi. Jinak bych to nehrotil;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 19:43 Muž dedy [1] - Ještěři – zimovani
Zdravim, jsem v prubehu priprav na zimovani. Moje agamka vousata, stari cca rok a 1/4, samec, se chce zazimovat, ale "vytlacil" se mi v prvni fazi zimovani a pak dostal jeste 2 sarancata, ktera ted 8 dni(uz bez stravy) i pres vlazne koupele nechce vytlacit, ale neustale chce spat a vyhyba se teplym místům. Ted jen zda neustale zkouset aby se vy... nebo ho zazimovat. ahoj Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2013 19:38 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: krysikmouse
Jistěže může. Instinkt jí napoví kdy se zařídit tím či oním způsobem, kdy je to pro ni aktuální. Je to ale individuální. Příklad - zatímco náš vousáč Rudolf hybernuje podle příruček, samička Alice vesele šplhá po Vánočním stromečku. Pak se ze dne na den zašije kamsi za skříně a vyleze až na jaře :-D . Nelze ale sázet na určitý termín, někdy chrní dva tři měsíce, jindy prozměnu jen pár neděl (trochu zakolísá venkovní teplota - a nevím jak to v bytě poznají, ale poznají, ještěráci okamžitě reagují jako lakmusový papírek) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2013 05:26 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: malenka5331
Vůbec nic, podmínky chovujsou naprosto rozdílné, stejně tak se agamy neregistrují ani nikdo nekontroluje v čem a jak je chováš,....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2013 21:42 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: malenka5331
řekla bych že nic...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2013 20:21 Žena malenka5331 [1] - agamy vousaté – nákup agam
Ahojte, dneska jsem se dozvěděla, že pro chov agam vousatých jsou stejné podmínky jako pro chov suchozemských želv ( registrace, nějaké kontroly chovu atd..) můžete mi někdo napsat co je na tom pravdy? Děkuji :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 16:46 Muž Kvang1 [0] - Ještěři
asi se nedoporucuje pro agamku vousatou hodne jemny pisek ze?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.11.2013 18:54 Muž krysikmouse [32] agama
Ahoj , myslíte že si může agama sama rozhodnout o zimním útlumu . přestala mi žrát žrací útlum je asi 5 dní hodně spí .... jak postupovat ? podmínky jsou tak jak by mely být ... teplota 26- 28 pod žárovkou klasika .... halogen 35W
díky moc za názory
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 20:47 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Terry
Nejde poradit, když neznáme konkrétní podmíky chovu a nemáme potřebné info ( stáří, velikost, krmení, terárium,..... ). Založ si tu prezentaci, to bude nejlepší ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 19:30 Terry – agamy po zimovani
Ahojte vsichni...prosim jak probiha vase probouzeni jesterek po zimovani?
Asi tak 5dnu jsou vzhuru dve se porad schovavaji,ale tri uz jsou aktivni ale z peti zere jen jedna:(jak je donutit jist?Nebo kdy to bude kritickw a zajit k doktorovi?? diky vsem za nejakou odpoved
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 15:08 Dušan
Včera jsme ho přežrali ovocem a cvrčkama a dneska ráno už se vykadil :) Takže už je to v pohodě hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   31.10.2013 20:49 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Dušan
zkus jako "první pomoc" koupel ve vlažné vodě.. to většinou zabere :-) ale asi to nevyřeší problém dlouhodobě..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2013 19:26 pavel Re: Dušan
Dobrý večer. Pokud Vaše agama přijímá denně nebo co druhý den potravu a nevyprázdňuje se,je něco v nepořádku. Nezáleží na tom,jestli je agama dospělá,nebo mladá a roste.V každém případě svou potřebu musí vykonávat pravidelně,několikrát týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2013 17:14 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Dušan
Pokud žere a je "normální" pak není! Roční agama je v plném růstu a hooodně živin co do sebe dostane, vstřebá ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2013 17:05 Dušan
Zdravím,
už jsem tady jednou psal s problémem kálení mého agamáka. Předtím jsem se ptal, jestli je normální, že třeba týden nekadí, ale teďka už nevykonal potřebu 2 týdny a 2 dny, což se mi nezdá normální. Pořád žere, takže nechápu kam to dává. Dneska ani nevylezl z jeho spací polohy a celý den má zahmouřené oči. Napadalo mě, jestli nechce zimovat, ale je na to poměrně mladý- má jen jeden rok. A ještě ještěři nesmí zimovat najezení, což on žere ob den. Jak to mám řešit, je nutná návštěva zvěrolékaře? Předem děkuji, Dušan.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2013 13:18 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: malenka5331
upravit ho musíš určitě.. nejlépe tak, at máš přístup z bodu nikoli z vrchu, tak at máš dostatečné větrání.. koukni na články.. v jednom je popsané jak předělat akvárko na terárko. Jinak rozměry si myslím že jsou to dobré.. budeš potřebovat UV světlo + výhřevné... existují i taková UV světla které i dobře topí (solar glo třeba .. jiné ti poradí někdo jiný) Výhřev se doporučuje dát na kraj terárka at vytvoříš teplotní zóny.. tzn pod žárovkou na jednom místě klidně i 50°C na druhém konci terárka pokojová teplota.. prostě tak at má možnost se ohřát ale i ochladit..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2013 12:21 Žena malenka5331 [1] - agamy vousaté – agama
Já vím, že už ste asi na takoví dotaz někdy odpovídali, ale je tu toho tolik a někdy i protichůdné názory, že nevím co si z toho vybrat, tak by mi tačil stručný výcuc. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2013 10:35 Žena malenka5331 [1] - agamy vousaté – agama vousatá
Ahojte, chtěla bych začit chovat agamy, přečetla jsem spoustu materiálů, ale všude jsem se dočetla něco jiného od teploty po osvětlení. Mohl by mi nějaký chovatel poradit co budu do začátku potřebovat. Mám po rybičkách akvarium 150x50x50 cm. Mám ho nechat nějak upravit? Děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 12:46 Muž krysikmouse [32] Re: Pogona
Díky Tome, No je vidět že mu to nesedlo ... byly tam nestrávený kusy červíků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 12:34 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: krysikmouse
Občas se to stane snad u každého ještěra.
Pokud se to neopakuje několikrát po sobě, není potřeba to řešit.
Je to jako u lidí, taky Ti někdy jídlo "nesedne". ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 11:12 Muž krysikmouse [32] Re: Pogona
Ahoj , stalo se Vám , že agama vyblinkala nestrávené červíky ? Dal jsem jí červíky a ona je po dvou dnech vyblinkala a má trochu průjem . Stalos e Vám to ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.10.2013 20:34 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: dedy
To jsi sice chtěl, avšak agama si vybrala měsíc zimování sama :-D holt to tak zvířátka dělají ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2013 13:54 Muž dedy [1] - JeštěřiRe: HammerJoe
Díky moc, myslel jsem si to, ten článek jsem četl, jen jsem s tím zimováním chtěl počkat do prosince.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2013 13:09 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: dedy
Asi bude chtít zimovat... Někde tady je i článek o zimování od Pogony.
Jinak ji dej vykadit do vlažné vody ať se pořádně vyprázdní ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2013 13:06 Muž dedy [1] - Ještěři – agamka
Zdravím, máme rok a půl starou agamku vousatou, doma jí máme rok. Teď se začala chovat trochu divně, vyhýbá se teplým místům a je v terárku zalezlá a nevyleze celý den, hůř taky žere a teď týden neměla trus. Pokud jí, ale vyndám z terárka - např.na parapet, kam svítí sluníčko, tak se vyhřívá a tam žere raději. Je to normální? :-( Díky za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2013 21:58 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Nessy
Výhodou polystyrenových "polic" je, že se při troše snahy dají poměrně snadno dle potřeby předělat. Pokud tedy nejsou napevno přidělány ke sklu přespřílišným množstvím tmelu. Něco jako v tahu odolné LeGo je finálko k nezaplacení ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2013 22:51 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: HammerJoe
To asi dávno nevím. Co jsem četla, tak na nejchladnějším místě max 28°C, s postupným přibýváním asi ke 30°C, až po výhřevné místo s asi 40-45°C...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2013 12:36 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Nessy
Ty police tam nejsou jako překážka

Mě tam jako překážka přijdou, samozřejmě si to udělej podle svého, já ti k tomu své napsal.
Nevím jestli to jde špatně poznat z těch fotek, ale připadá mi prostě, že toho tam je šíleně moc.
Jinak 40 stupnu pro agamu na výhřevném místě je dost málo,ale to snad už dávno víš.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15654x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036-agama-vousata?od=1125