Agama vousatá
Třeba takový anubias jedovatý je. Ale o víc kytkách tyto vlastnosti neznám. Možná bych dávala jen ty, u kterých vím, že mi je ožírají přísavky nebo šneci (i tak není nejedovatost zaručená, ale aspoň něco).
Asi bych se jich nebál, nicméně mě to nikdy nenapadlo, přebytky z akvária žrala Gurama obrovská,....
Možná blbej dotaz, ale nedá mi to se nezeptat. Zkoušel někdo dávat agamám akvarijní rostlinky? Nějaký přebytky vždycky vyhazuju do koše, tak proč je nevyužít ke zpestření jídelníčku agam? Co vy na to? Předpokládám, že většina akva rostlin by neměla byt jedovatá.
Nevidím důvod proč by jsi měl do agamy cpát E 220 nebo E 202,které sušené ovoce obsahují...raději jí tam dej v létě pampelišku nebo pak čínské zelí či rukolu.
0 31.03.2013 18:51 Dušan Aha. Ale jinak co se týče složení v tom problém není? Protože agamce může zaskočit i cvrček.
Nedával bych jí to, lehce jí zaskočí a malér bude na světě,...
0 31.03.2013 16:51 Dušan Cau, chtel jsem se zeptat jestli agama vousata muze jist susene ovoce jako jsou brusinky ci merunky??? Diky moc, dusan.
40C pod žárovkou je pro agamu sakra málo, měla by mít minimálně 45C ideálně víc ( klidně 55C ).
Cokoliv, třeba kus salátu nebo jabko

0 30.03.2013 18:10 Stene přímo pod světlem je 40 stupnů
A kdyžtak ty cvrčky nějaký menší a dej jim tam kus něčeho, co budou moct ti cvrčkové žrát

0 30.03.2013 17:49 Stene pohlaví mám samičku a samečka ... a teplota v terárku je okolo 27 stupňů. u žárovky víc.
Nasyp jim tam cvrčky a dej agamám dva tři čytři dny na rozkoukání

No těžko říct, jestli bude zítra žrát, můžete být fakt jen tím stresem ze změny..
Jak jsi na tom s teplotou v teráriu?
A to máš samce a samici?
0 30.03.2013 17:21 Stene – agamky
Agamy mi prodával chovatel na burze. Ze zveráče nejsou. Tvrdil, že jsou rozežraní na menších cvrčkách. Cvrček jim prolézá mezi nohama a oni nic. Prezentaci jsem si vytvořil. Terárko je 80cm x 80cm (rohové). Tvar uvidíte v prezentaci.
Pokud josu vyplašení z nového prostředí, budou zítra žrát? Proč by mohla býýt jedna z nich pohublá?
Ahoj Stene, no těžko radit, když nic nevíme pořádně ani o agamkách ani o tvém teráriu a vybavení v něm. Bylo by potřeba si tady vytvořit prezentaci, aby jsme měli trochu přehled. Jinak jedním z důvodů může být jen to, že se dostala do nového prostředí, tak se musí agamka zabydlet. Nevím jestli máš agamku od chovatele nebo ze zverimexu? Jestli do té doby než jsi ji koupil žrala normálně atd.? Jinak krmit cvrčkama přiměřené velikosti, švábama, červama....

0 30.03.2013 16:55 Stene – Pohublá agama
Dobrý den, pořídil jsem si dnes 2 agamy vousaté. Je jim cca 5 týdnů. Jedna je vitální a pořád někde pobíhá. Druhá se mi zdá oproti té první pohublá, pořád leží pod světlem a má zavřené oči. Její kůže se mi zdá na zádech trošku scvrklá ( nejspíše pohubnutím) Asi jednou něco olízla. Na cvrčky vůbec nereaguje ani jedna z agam a nic za celý den ani jedna nesnědla. Za tech 5 týdnu mají 15 cm. Po případě čím mám tyto malé agamy krmit? Dával sem jim i okurku a nic. Děkuji za radu
Proč mě to nepřekvapuje,...

Beru

0 29.03.2013 22:15 Eva –
Re: Ona Karolína zas taková chudinka není. Něco podobného předvedla se svojí drápatkou (taky Benji). Na jiné diskuzi se ptala, proč je pořád taková malinká. Když dostala odpověď že špatně krmí tak se bránila že ne, že je určitě od přírody zakrslá. Naštvala se a přešla sem.. A podle prezentace krmí stále po svém.
Budeš mě učit ještěrky a já tebe chování

Když já to neumím zabalit do takového toho "růžovoučkého" balení a řádně opatlat medem kolem
Mě to prostě nejde, musím ale říct, že to se mnou asi tak zlý není, spousta lidí ( i puberťáků ) si ode mě kolikrát nechala poradit
Já to většinou nemyslím zle, ale prostě to musím napsat, tak jak to je, jsem takový od základu, no
Jinak ale díky za lichotku, to se dobře posluchá i takovému bezcitnému tvorovi jako jsem já.... ( hihi )
Bez urážky, ale jiné chování od tebe by se hodilo hodně lidem. Příklad z mé práce už jsem ti psala. To, že tě to nezmění, je mi jasné, ale můj názor je správný. Obecně ale jsou ženské víc empatické než chlapi, to je dokázané.
A proč jiné zacházení pro puberťáky? Možná proto, že dítě se v pubertě mění, válčí v něm hormony, je zmatené a přecitlivělé.
Ještě jednou - tvoje rady budou na prd, když je budeš psát tak, aby to lidi naštvalo (teď nemluvím o téhle konkrétní debatě, ale prostě tak o tom, jak na mě působíš), to se pak nad tím těžko zamyslí. Od tebe to jsou cenné rady, takže je to škoda.
Ježišmarjá, to víš, že si vzpomínám. Od určité doby se mi při vyslovení jména Alex staví chlupy na zádech.

Šak já jí neradil stylem "Ty jsi deb..", jen jsem psal, že terárko má malé,....
Ona se to pořád snažila omlouvat ( sama před sebou ) tu mamkou, tu chovateli, tu že jsme jí to poradili tady,.....
Dle mého dost kecala - na nejednu žádost o odkaz na to, kde jsme jí tenhle rozměr doporučili neodpověděla ( jen pořád mlela, že jsme jí to poradili tady ).
Dále tvrdila, že utratili nehoráznou sumu třech tisíc za terárko a na nové není, vzápětí napsala, že prokrmí skoro tisícovku za měsíc,.....
Tvrzení, že studovala půl roku před pořízením agamy, je také v přímém rozvporu s tím co udělala,.... kdyby tak důkladně studovala a chtěla pro agamu to NEJ, pořídí si agamí skupinu do terária třikrát většího,...
Nechápu, proč by měl puboš mít jiné zacházení než ostatní, se mnou se taky nikdo nikdy nemazlil a dnes jsem za to rád
Jinak pro PAVLA - my jí tu radili, ale ona si nenechala poradit,....Já to pořád nějak nechápu, nikdo jí tu neurážel, ani se nechoval agresivně, napsali jsme jí ( v reakci na JEJÍ dotaz ) co má dělat,.....
že si smaže Nick a agamu bude týrat v tom hrníčku co má, je bohužel, smutná realita pro chudáka agamu,...
Teď jsi mě Fajfmene dostal

Takových co to tu spamovalo už tu bylo

A s tím Hammerovým příspěvkem mi mluvíš z duše. Do dneška mě to štve

Tak nebo tak, na Karolínu jsem byl milej od začátku j snažil se jí poradit, páč jsem věděl kolik jí je, ale s těma stránkama co vyrobila mě fakt dostala.
Ahoj Pájo,nejseš ty Karolínky kamoš,nebo dokonce taťka?

0 29.03.2013 20:56 pavel Kdybych já byl na místě Karolíny,sem bych se už ani žádné dveře nepokoušel otevírat.
Třináctileté. A snažili jsme se.
A alespoň u mě má Karolínka vždycky dveře otevřené, bude-li chtít

Fajfmene, jo, to je přesné.

Člověk by měl být empatický.
Rada, ať je jakkoliv dobrá, když je řečena výčitkou/stylem "ty jsi hlupák", apod. hodně lidí (nejen pubertálních) jen naštve, místo, aby se nad ní zamysleli.
V práci dělám s lidmi, dennodenně jim musím vysvětlovat absolutní kraviny, když je člověk milý a trpělivý, má to mnohem lepší výsledky, než kdybych jim to naservírovala jako ty Pogono

To není výčitka, to je taky dobře míněná rada

Ale teď už je to jedno, holčina se naštvala a trucuje

0 29.03.2013 20:27 pavel Karolínce přeji,ať se brzy otřepe a zapomene na všechny tyto příspěvky,které místo aby jí nějak pomohly,nebo motivovaly k něčemu,tak jí akorát srazí na kolena a v ničem jí nepomohou.Pokud dospělý člověk,ještě k tomu snad chovatel neumí poradit desetileté dívce tak to je přinejmenším smutné.
Což je sice naprosto v pořádku, teď si ale vzpomeň na to dislektické a disgrafické stvoření neurčitého pohlaví - Alex, co nám to tu před pár lety doslova zaspamovalo kde co (a Tebe pak na svém blogu krutě zdrblo - fakt jsem si dal tu práci a našel jsem si jej

)
Já mám třeba psychologii přímo v popisu práce, přesto jsem nedávno úplně iracionálně vyletěl při jednom Hammerově příspěvku (to jak jsem si myslel, že mu někdo ukradl nick, za což se dodnes hluboce stydím).
Jsme taky jenom lidi. Nic víc nic míň

0 29.03.2013 19:53 R
Pogona [762] - Ještěři Já si teda věku všiml až teď, měl jsem zato, že se bavíme se skoro dospělou slečnou,....teďko koukám, že jsem se o dobrých 5let seknul, nicméně já bohužel nejsem psycholog, každému bez ohledu na věk, náboženství, pohlaví, barvu vlasů i jeho výšku

....
napíšu věc, tak jak ji vidím, celý život mi to polovina lidí vyčítá, druhá chválí.......ať tak či tak, já už se asi nezměním...
Vsadil bych se, že nebude. Po takové náloži (jakkoli oprávněné a věcné) se puberťáci obvykle šprajcnou a najust to pak dělají po svém
Spíš to chce tak trochu ze začátku matlat med (jó, máš to skvělý...) a pak po kapkách přidávat návrhy na zlepšení. Pokud možno tak, aby si holčina myslela, že je to celé vlastně její nápad... Telecí leta. Prošel si tím asi každý. Někdo je dost vnímavý a brzy mu to dojde, jinému to do hlavy palicí nenarveš.
Lidem sice můžeš ukázat cestu, většinou ale nečekej, že by se po ní vydali...
ZTak to nezbývá než doufat že nad tím bude přemýšlet, a přizná alespoň sama sobě, že se spletla a vousatce zlepší terarium a přestane říkat že rozumí chovu jesteru, jelikož to je věc kterou jsem nezažila ani u teraristu kteří se tomu věnují několik desetiletí a jejich zkušenosti jsou nezáviděníhodné. I ti mi vždy říkají pouze že se s daným problémem setkali či nesetkali.
Už si tu zrušila profil. S dětskou duší musíte opatrně

pokud máš teda takové znalosti tak mi jistě poradíš co potřebuje taková heloderma suspectum suspectum, jaké terárium, teploty, co jí atd. sice to je v diskuzi o vousatkách ale to mi snad ostatní diskutující v tomto případě odpustí.
HammerJoe napsal
Tak určitě.
Jak můžeš tvrdit že máš zkušenosti s jinými ještěry, s kterými nemáš absolutně žádné zkušenosti ? Po tom co jsem četl dle čeho si vybíráš knihy a dle toho co tu píšeš si myslím že budeš opravdovej odborník.
Chápu že je ti deset a máš svůj svět,ale neraď nikomu nic o čem nemáš ani páru.
amen

- bohužel podobné stránky jsou zhoubou "internetového terarističení"...
Nemám je sice doma, ale vím o nich docela dost.
Tak určitě.
Jak můžeš tvrdit že máš zkušenosti s jinými ještěry, s kterými nemáš absolutně žádné zkušenosti ? Po tom co jsem četl dle čeho si vybíráš knihy a dle toho co tu píšeš si myslím že budeš opravdovej odborník.
Chápu že je ti deset a máš svůj svět,ale neraď nikomu nic o čem nemáš ani páru.
Nemám je sice doma, ale vím o nich docela dost. Zajímám se o všechny ještěry

Tak to si raději oprav tuto pasáž na svých stránkách o vousatkách: "Můžete se také ptát na věci ohledně jiných ještěrů, protože mám poměrně dost zkušeností i s jinými ještěry, ale nevím o nich toho tolik jak o vousatkách, protože mám pouze vousatku.Budu se snažit odpovědět na vše ;)"
Potom vzniká spoutu takovýchto stránek, na kterých není vše úplně tak pravda a pak to dopadne jak v tvým případě, že nacpou lidi agamku to 80cm terárka :(
A chtělo by to na stránkách spoutu věcí opravit:
např: "Písku se agamce do terárka musí dát nejmíň 3 cm." (Tak to je sakra málo)
Ale určitě to ještě dopiluješ

První

Ahoj Karolínko, máš zkušenosti i s jinými ještěry? Nebo Benjík je tvůj první?

Chápu, že si sama před sebou musíš nalhat, že terárko je v pohodě, ale ono určitě není,....
Amen.
Chápu, že si sama před sebou musíš nalhat, že terárko je v pohodě, ale ono určitě není,....
0 28.03.2013 22:00 Karolína U nás stojí krabička cvrků 55,- a sežere 40 na jednou- jedna krabička na 1-2 dny. Takže za týden průměrně 150,-x 4= 700 kč+ vitamíny+ rukola (30kč krabička, která vydrží týden) Takže to na něch 800,-měsíčně vyjde. Ale nemusíte mi věřit, je mi to vcelku jedno
PS: na terra burze jsme koupili 3 krabičky cvrčků (ty velké), bylo jich tam hodně, jenže skoro všichni pochcípali, přitom tam měli vodu i žrádlo...
Terárko jste mi řekli, že je OK (viz komentáře k prezentaci o Benjíkovi + ve starších tématech), na internetu to píšou, ve zverimexech mi to říkali, na terra burzách...
0 28.03.2013 21:09
Sewer [151] - Ještěři Já kupuju cvrčky pro agamu, chamíka a 4 gekončíky a měsíčně mi projedí tak 400 - 500. A to kupuju cvrčky ve zveráči (krabička stojí 30,- a většinou mi tři krabičky vystačí na týden). Dřív jsem si nechával cvrčky posílat, jak radí elegans a bylo to podstatně levnější. Nákup krabiček je mi ale pohodlnější, kupuju je ve zverimexu, kterej je u nás v Tescu, kam jezdíme na nákup a krabičky si tam "porcujou" sami, takže jsou štědré a levné. Zároveň tam maj myši, sarančata, švábi a červi

Ale 800,- za měsíc na jednu agamu??? To jí krmíš kaviárem, ne?

0 28.03.2013 20:52 R
Pogona [762] - Ještěři Tak teď to trochu nechápu, jednak nevím proč litovat Tebe,....
stále nevidím, kde v diskuzi jsme Ti radili to terárium 80 na 40,.....
a dál totálně nechápu, že když prokrmíš 800,- za měsíc jak tvrdíš ( což je ale kravina, jak píše kolega , jedna agama prožere sotva stovku za měsíc, )... pak nechápu když máš "takovou velkou starost", že větší terárium za tisícovku ( jednorázově ), je problém....to mi fakt hlava nebere....
S crčky za 800,- jsem mmch schopný krmit celou agamí skupinu 5.1 minimálně tři týdny + ještě tři serratuse a skupinku chlamydosaurů... a ještě mi polovina cvrčků uteče a pochcípá,.....
Prostě se smiř s tím, že terárko je pro dospělou agamu malé, to je prostě fakt. A to že v takovém rozměru do určité míry trpí ( ony v podstatě trpí v jakémkoli teráriu ), jenže v tomhle se sotva otočí, je fakt. Nahraná fotka je sice moc fajn, nicméně agama neumí mluvit, kdyby uměla, asi by ses divila,....
Zlobit by ses neměla na nikoho tady, ale sama na sebe!
Přidat reakci
1 ...... 73
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15685x