Agama vousatá
0 04.09.2012 15:11 query – RE:POGONA
Ne, díky, našel jsem na netu. Dokonce asi vím, kde to přesně je, tak se tam pokusim v pátek podívat.
Určitě,
dobrá volba v okolí nedalako od Trutnova je Mvdr. Pavel Kočí ze Dvora Králové,
pokud chceš pošlu Ti přes vzkazník na něj telefon

0 03.09.2012 22:37 query – TO:Pogona
TO:Pogona
někde níž jsi psal o Dvoře Králové.Ty jsi z východních čech? resp. Můžeš doporučit nějakého chovatele popřípadě zverimex? Ideálně Trutnov. cca za měsíc bych chtěl pořídit 2 zakrmené prcky a pokud by byl nějaký ochotný chovatel, který by poradil do začátku, bylo by to super. přeci jen osobní kontakt je nejlepší. Díky
0 02.09.2012 23:09 Domini A ty jsi hned viděl to nejhorší a vlastně jsi do toho vůbec neviděl

alespoň jde vidět že ti nejsou zvířata ukradená.
Domini napsala: Chci si pořídit dospělou agama, protože nebudu mít každý den 3 krát denně čas krmit malého caparta. Jsem na koleji od pondělí do středy.
Pokud napíšeš tohle, pak se nediv, reagoval jsem tak, jak bych reagoval znovu

Pokud tedy máš "zástup" na dny kdy nejsi na koleji, proč jsi psala, že prcka nemůžeš koupit právě z důvodu, že nemůžeš denně krmit....
Pokud nechceš být odsuzovaná po několika větách, musíš jich napsat právě tolik, aby každý pochopil co jsi obětovala co ne a jak se věci mají.
Bohuželjsi dodiskuze napsala dvě tři věty, ze kterých vyznělo to, co vyznělo,... za to já však nemůžu.
0 02.09.2012 19:10 Domini Nechci at to zní špatně, ale některé reakce viz Pogona jsou nemístné. Jednáš tady semnou jako s malým dětskem. Tohle by mělo být fórum založené na přátelské pomoci, ale od tebe to tak opravdu nezní. Vím, že máš mnoho zkušeností, ale nemusíš se s lidma bavit z patra. Trošičku vlídnější přístup by byl opravdu na místě. Nevím s čím vším ses setkal, ale určitě by mě nenapadlo nechávat agamu 3 dny doma samotnou (nebydlím sama). Přečteného a pozjišťovaného toho mám dost, nejsem jak někteří co si všecho zjišťují až když si agamu přivezou domů, tak neodsuzuj člověka po pár větách, když ani nevíš co všechno jsem udělala pro to, abych si splnila sen mít agamu.
Pokud 4 dny v týdnu (navíc pravidelně ) nemůžeš krmit pak si raději pořiď zvíře maximálně plyšové

i pro dospělou agamu je takováto perioda krmení nežádoucí a nebezpečná. Navíc co když budou prázdniny, nebo se jednoduše uliješ ze školy z různých důvodů,.......( nemoc, brigáda, zašívárna, státní svátek.... )....
0 23.08.2012 19:11 Domini Chci si pořídit dospělou agama, protože nebudu mít každý den 3 krát denně čas krmit malého caparta. Jsem na koleji od pondělí do středy.
0 23.08.2012 18:43
gaster [15] - Ještěři Ahoj,
když si chceš pořídit jeden kus agamy tak je to opravdu jedno jakýho pohlaví bude. Když budeš mít samici, tak v terárku by to chtělo jeno místo, kde bude udržovaná vlhkost a přítmí aby ti tam mohla klást vajíčka.
Tvoje otázka ohledně vajíček, když budeš chovat jeden kus, tak se z nich nikdy nic nevylíhne a po čase se propadnou a začnou plesnivět, takže odpověď asi vytušíš

Pokud bys ctěl mít chovnou skupinu, tak inkubátor a vylíhnou se ti krásný další agamky
0 23.08.2012 18:26 Domini Ahoj, budu si pořizovat agamu a chci se zeptat jaké jsou výhody a nevýhody pohlaví.Všichni píšete, že je to jedno, ale přece. U samice mám strach, že mi bude třeba zadržovat snůšku a já to nepoznám

a co pak z vajíčky.
To já jsem sušené cvrčky jedou koupila a ta moje příšerka agamovitá se po nich mohla utlouct

měla to jako čipsy

0 23.08.2012 13:09 Filda Můžu se zeptat když nemám zrovna cvrčky ani koníky ale chtěl bych jim dát něco jiného než zelí atd mohl bych jim dát třeba sušené larvy určené pro ještěrky ?
ona si najde misto, kde ji to bude nejvice vyhovovat...

0 22.08.2012 10:29 Aja A taky jsem tam četla, že každé agamě vyhovuje jiná intenzita UVB...Cokdyž koupím nějakou UVB za 600 korun a jí vyhovovat nebude? A vrátit to asi bez původního abalu a použité nepůjde...
Jde o koncentrace, potažmo množství toho záření, podle kterého se řídí kalibrace takovýchto těles.
Vem příklad z podobného ranku: Pokud se nastěhuješ do Černobylu, umřeš na rakovinu vyvolanou ozářením. Pokud Tvůj organismus nebude permanentně vystaven "nízké" přirozené radioaktivitě prostředí, umřeš taky - na jeho pro život nezbytný nedostatek. Něco jako hypovitaminóza vs. hypervitaminóza. Pokud je něčeho moc, škodí to. Pokud je něčeho málo, škodí to. Zlatá je ta střední cesta

0 21.08.2012 19:19 Aja Plánuji si pořídit agamu. Koupila jsem si o nich knížku (abeceda teraristy- Agama vousatá) a tam píšou ve slovníčku pojmů toto: UV záření- Z hlediska biologického účinku se dělí na UVA (99%), UVB a UVC. poslední dvě mají zhoubné účinky pro živé organismy....Moc jsem to epochopila, UVB má zhoubné účinky a agama ji má mít v terárku?
Jen pozor na přehřátí, musí mít vždycky možnost se schovat do stínu

0 21.08.2012 09:10 Karel Takže nemusí mít UVB, když bude na normálním sluníčku?
Pokud výjde předpověď a je navyklá, pak ji určo vem s sebou

0 20.08.2012 16:36 Karel Teďka jedeme na dovolenou do hor...Můžeme vzít s sebou agamu? Máme na ni přenosku cca 50x 30x 30 cm...Nemusí mít UV, když bude celý den na sluníčku? Je totiž zvyklá nosit se celý den na rameni a tam ji budeme po túrách nosit s sebou.
I na loukách můžeš nalovit cvrčky a to dokonce několik druhů a jak píše Pogona, vše co nachytáš venku je lepší než co koupíš. Ty kobylky, sarančata, koníci, konipasové, cvrčci či co vše se dá chytit má v sobě veškeré živiny, plno vápníku, bílkovin, prostě vše co má mít. Už to nemusíš dodávat ve vitamínech. a není nutné lovit jen koníky, ale i pavouky, housenky, motýli.......

Jakýkoli smýkaný hmyz je mnohem lepší, než "průmyslově" chovaní cvrčci

0 17.08.2012 10:09 Filda Ahoj někdo mi řikal že ,,koníci" jsou lepší než obyčejní cvrčci co je natom pravdy ?
Jinak děkuju za rady co jsem tady našel agamu už mám měsíc a asi se jí daří

Pokud jde o samici r. Pogona libovolného věku anebo samečka téhož před nástupem vazeb ke konkrétnímu teriroriu, pak jsou Tvé obavy ze stresování bezpředmětné. Pokud při výletech zohledníš základní potřeby onoho zvířete, bude z nich nadšené podobně jako např. pes, i když to pochopitelně nedá tak najevo.
P. vitticeps patří mezi ještěry k inteligentnějším druhům. Jsou zvědavé a zvídavé, se zjevnou schopností a ochotou se učit od druhých. O pokusech komunikovat s jinými přítomnými druhy (např. chovatel, kterého bez ohledu na oblečení/jiný vzhled co má na sobě dokáží vždy spolehlivě rozpoznat od ostatních lidí) ani nemluvě... A pro inteligentní tvory je nejhorší nuda! Klidně ji voz, možná se jí to bude dokonce líbit.
Projdi si deník v mé prezentaci, tam si zjistíš víc. Vycházím zde ze své letité praxe

0 16.08.2012 14:05 Aja Nevím to jistě jestli půlroční, zkus si to raději ověřit na internetu v kolika se můžou krmit ob den ...

Já taky teď začínám a vyhledávám si to všechno...
0 16.08.2012 11:49 Domini Mám v plánu navštívit fauna trhy v Ostravě 16.9 a tam si agamu pořídit. Takže minimálně půlroční?
0 16.08.2012 10:19 Domini Na kolej ji brát nebudu, protože bych ji musela každý týden převážet a to by pro ni bylo stresující. Doma by sama nebyla, takže o hladu taky nebude. To kazdodenní rosení snižuje teplotu ne?
0 16.08.2012 09:02 Aja No mládě u chovatele stojí od 200 a ta větší cca 1000
0 15.08.2012 22:33 Domini Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat, od kolika měsíců se agama vousatá nemusí krmit každý den. Budu totiý jezdit do školy v pondělí a vracet se ve středu, tak ať nestrádá. A kolik asi tak velká agama stojí.
0 14.08.2012 21:37 Aja
1 14.08.2012 21:27
Sewer [151] - Ještěři 1) ano, je
2) co to je za otázku? snad nenáročná?

...ano je
3) ano, musí... minimálně UVB ReptiGlo 26W 10.0 (ale to je životní minimum, raději silnější)
4) ano, UVA je zdroj tepla = obyčejná žárovka (cca 60W)
5) rozhodně ne, je to mazel...spíše flegmatik, všechno je jim jedno
6) na pohlaví nezáleží
7) stejná odpověď

8) minimálně 80x40 cm základnu a 40cm na výšku, raději pak více
9) když se vykákně, tak bobek smrdí, ale v bytě cítit není (čili ne jako třeba hlodavci)
10) po bytě si svého Pika na rameno občas dám, ale raději ho mám v sedě na klíně nebo na břiše ... ven ho nosím na kšírkách
11) umělé, všechno živé zdevastuje

12) ano, ale silné... rád si někam vyleze
13) nemusí... agamě se vytápí obyčejnou žárovkou
14) určitě ano
15) tohle všechno se dá najít na netu lenoško líná

0 14.08.2012 21:09 Aja – Pár otázeček o agamě...
Tady bych měla pár otázek (jestli můžu

)
1, je vhodná pro začátečníky?
2, je jednoduchá?
3, musí mít UVB? A jakou sílu a značku?
4, musí mít UVA
5, nekouše, není agresivní?
6, může se chovat jenom jedna samice/ samec?
7, doporučili by jste mi, jako začátečníkovi samici, nebo samce?
8, jak velké musí mít jedna agama terárko?
9, nesmrdí moc?
10, může se nosit na ramenu? (je to můj sen, nosit ještěra ochočeného na rameni

)
11, jaké má mít rostliny?
12, má mít plno větviček, jako např. Chameleon?
13, musí mít topné kabely? A jakou sílu? A kolik cca stojí? Nebo jsou lepší topné kameny?
14, jsou povahově všechny barvy agam vousatých stejné?
Předem Vám děkuji za odpovědi

Stejně jako Ty zveš nás do Phy, plné Hornbachů, Obi a Pet center, kde souhlasím není ve většině o zvířata adekvátně postaráno. Můžu já Tebe na oplátku pozvat do menších Českých měst a vesnic do Zverimexů, kde se zvířata mají mnohdy i lépe než u budoucích "páníčků". Takže jak už jsem psal, mrkni se spíš Ty do Dvora Králové, Pardubic, Náchoda,....... výčet měst, kde mají opravdu pěkné, solidní zverimexy by byl dlouhý.

Různé Hornbachy, Tesca apod. To zde plně chápeme
Princip je ale v pochopení, že ne každý chovatl je dobrý a ne každý zverimex je špatný
Jinak se ale v zásadě nerozcházíme v ničem - podstatné je hlavně zdraví zvířat...

Pod to se mohu jen podepsat s tím, že zrovna před 3mi dny jsem si byl ve zverimexu koupit agámku do chovu. Bylo to ve Dvoře Králové u pana Mvdr. Kočího, který má zverimex i veterinu v jednom a 90% zvířat, která prodává si sám chová a odchovává, proto bych si v tomto zverimexu koupil bez obav cokoli živého. Naopak znám i spoustu "chovatelů" od kterých bych nekoupil ani cvrčka
Holt kolega Crash nemá ( jak je vidno ) patřičné "teraristické" zkušenosti, časem však na to příjde sám, že ne všechny zverimexy jsou špatné a ne všichni chovatelé dobří,....

Přidat reakci
1 ...... 73
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15696x