Agama vousatá
Nekývala - zvědavě koukala a vrtěla.
Ak k tomu kýve aj hlavou, pravdepodobne ide o prejavy na nalákanie k páreniu.

Co znamená, když na mě agama vrtí ocáskem? S kočkou a psem mám jasno, ale Matylda to udělala poprvé

0 24.07.2015 22:46 martinjurek Pridam zitra dnes ho budit nebudu uz spinka
Je v pohodě. I když lepší fotka by neuškodila.
0 24.07.2015 22:00 martinjurek – re rada agami
Tak co soudite podle fota? Jak vypada? Je mu rok a ztakhle spi skoro porad ale nasili zadne je to rostomile zviratko a muj milacek
0 24.07.2015 21:54 martin 
Nene nasilim nic nedelam podrzim mu potravu pred pusou a on poni chramstne sam zadne nasili tady je foto jak vypada posudte sami
Pokud není agama přímo rachitická a neztrácí se před očima, je nežádoucí ji přidávat nasilím něco po čem by " rychle přibrala "... každá má své individuální potřeby co se i krmení a jeho množství týče. Navíc v těchto tropech může jít klidně o letní útlum ( letní "zimování" ) , což je naprosto normální v pořádku. Pokud se tedy nijak jinak ( kromě lenosti a tím, že nechce moc žrát ) neprojevuje, bude vše OK za pár týdnů se "nahodí" a bude jako dřív. V žádném případě ji nevykrmuj a už vůbec ne násilím, do tlam ´jí není třeba koukat, stejně tam nic nevykoukáš

Tak to bude asi tak líný, jinak me nic nenapadá,třeba se ozve ještě někdo s nějakým nápadem
0 23.07.2015 09:51 martin Problemi kousat mu nedela nozky sou ok brisko take. Do tlami me kouknout nenecha to utika a kroti se jako paragraf. Prisel sem ale na to ze je nechce chitat jen v nejnutnejsim pripade si neco chytne jinak kdyz ho clovek krmi z ruky tak zere jako nezavreny. Vymesuje cvrcky normlne
Tak to už by měl být rozkrmený, zkoumal si ho trochu blíž,jestli mu třeba nedělá problémy kousat, zkusit jestli tě nechá kouknout se mu do tlamky na jazyk, patro a tak, anebo jestli není moc aktivní,tak prohlídnout mu nohy, trochu sáhnout na břicho jestli ho nemá třeba tvrdé, zkontrolavat jak často a co vyměšuje, pak bys možná mohl něco objevit.
0 23.07.2015 04:56 martin – rada
kluk je stary priblozne rok a holky tak 7mesicu
Jak jsou přibližně staré ty tvoje agamy?
0 20.07.2015 21:39 martin – rada
Mam takovi dotaz mame tri agamy vousate a stoho sou dve holky a ty zerou jak nezavreni a kluk je porad takovy liny a nechce moc jost vetsinu casu prospi. A nechce moc pribirat. Pocem pribiraji nejvice agami? Dekuji
Držím palce a dej vědět,jak jste dopadli.

Achjo

Ja bych proste nedavala zviratka nekomu kdo se o ne nepostara. Divim se, ze vydrzeli takhle dlouho jen o zarovce na 1 cm pisku v akvarku nikde zadny piti proste nic

Mucila bych je stejne! Diky za rady a drzte palecky ps. ten veterinar je pry pres plazy
Ahoj, každopádně na speciální veterinu, ale jestli je už zánět v těle, tak bych se pomalu rozloučil. Děj potom vědět, jak vše dopadlo a držím palečky.

I o třech nohách se dá žít. Zajdi ale za veterinářem, který plazům rozumí, ne za tím, co ti léčí psa.
Veru napsal: Ahojky mam prozbicku, od pana sem ziskala dve udajne 2,5 rocni agamky kdyz sem videla podminky chovu a to ze jim svitil 1 obyc zarovkou byla sem v soku. Po 14ti dnech vychytavani teplot pod zarovkou 40-45 jeden roh okolo 35 a v druhem koute cca 28. UVB repti vlo 125 krmim cvrckama obalenyma v roboranu pestuju si cvrcky doma a davam jim.zradlo s vit ad3 kazdy den cersve pampelisky paprika okurka obcas sem.jim.koupila cerviky a samo uz dostali i holatko, nevim co vic sem mohla pro zachranu udelat, i pres to si samecek zlomil nozicku. Byla sem s nim.u veter a ten mi rekl ze trpi avitaminozou a nozicku mu privazal k ocasu a rekl mi at za tyden obvaz rozvazu a prevazu coz sem dnes udelala a s hruzou jsem zjistila ze ma vsechny prsty jakoby uschle nehybne a nozka smrdi jak bolava noha
muzete mi nekdo poradit co se s tim.da delat? Mam se s agamakem rozloucit?
0 02.07.2015 16:36 Veru Ahojky mam prozbicku, od pana sem ziskala dve udajne 2,5 rocni agamky kdyz sem videla podminky chovu a to ze jim svitil 1 obyc zarovkou byla sem v soku. Po 14ti dnech vychytavani teplot a podobnych veci si samecek zlomil nozicku. Byla sem s nim.u veter a ten mi rekl ze trpi avitaminozou a nozicku mu privazal k ocasu a rekl mi at za tyden obvaz rozvazu a prevazu coz sem dnes udelala a s hruzou jsem zjistila ze ma vsechny prsty jakoby uschle nehybne a nozka smrdi jak bolava noha

muzete mi nekdo poradit co se s tim.da delat? Mam se s agamakem rozloucit?
Přesně tak. Nechat být.

myslíš ? nechať to tak teda, ak sa neupcháva ? lebo normálne vidieť koľko piesku žerie na hovienkach, takže neostáva v nej... je to taký riečny štrk rôznej zrnitosti, od jemného po väčšie kamienky.
To je normální a v pořádku, písek jim pomáhá s trávením.

Nezvyknu agamy tiez jest piesok ako gekonciky ? Ja gekoncikom posypavam a maju aj v misticke vapnik a vit., ale jedna samicka z troch vzdy zrala strk/piesok, samozrejme som ho odstranil a po case testoval iny druh a tiez ho zrala...
Dva, tři dny po vylíhnutí nechat v boxu na ubrousku, no a potom šup do terárka s pískem.
0 24.06.2015 18:02 Dominik – Agama
chi se zeptat od kolika dnu muzu dat agamkam pisek do teraria.Dekuji Smíšek
Ale jdi ty! Bych řekla, že všichni, jen tě nechceme vylekat přílišnými ovacemi

Alespoň někdo

díky.
Dík, jsem ráda, že jsi tady

NE

Viki se teď dostala k bonbošce (žádná kvalitní čokoláda) - trochu si zobla, než jsem jí to vzala. Nevadí to?

Matylda teď začla dělat jakoby kliky, ale ne jak výraz dominance. Většinou si jakoby lehne na zem, jak kdyby dole něco hledala. Znamená to něco? Třeba opak - podřízenost? Nebo fakt jen kouká po nějakém hmyzákovi?
A ještě Viki - občas po bytě běhá jak lev v kleci - mám jí nějak upravit byt, aby se více zabavila?
Dekuji, radeji si ujasnuji co vim a co se doporucuje

Přesně, ideálně jeden samec a dvě a víc samiček

Asi hloupa otazka, skupinkou myslis aby ve finale byli treba tri .. ? jen abych se zorientovala ... Agamak mi zacal ted okupovat boty aby se mohl k necemu tulit ....

Určitě dospělou, zhruba stejně velkou. I tak je však riziko, že si nesednou a bude ji napadat, lepší jsou skupinky.
Jasne, zbieram u nas na dvore, na zahrade alebo na luke, co najdalej od aut, aj ked hmyz cestuje no... ale chrusty akurat vyliezaju.
diky, jen mi poradte , samecek je 2.5 lety (cca) ma cca 39 cm jak velkeho jedince (samicku/y) k nemu mohu poridit ... Puvodne to byl stejne stary par, ted si nevim rady. Tak abych koukala po spravnem stari/velikosti ..... diky

Krmit můžeš jakýmkoli nasmýkaným hmyzem, samozřejmě ho nesbírat někde u cesty apod. je to nejlepší co můžeš agamě dopřát

Jenze me je teprve 15 o agamach se si uz toho nacetl mnoho a ptam se aby sem ziskal nove informace od jinych chovatelu
Dominik: Ty vajíčka vypadaj opravdu v pohodě.
Pogona: Hádat se nebudu, protože to nemá cenu...
Jinak naposledy k agamám, jukni na tyhle docela dobré stránky :
vousataagama.webnode.cz/…/
a zaměř se sekci "výskyt". Pak zkus použít google, otevřít knížku, pustit si přírodovědný dokument,
kde se dozvíš o tom, že agamy jsou bez debat skupinová zvířata, což ví každý průměrně vzdělaný člověk

tím končím s diskuzí o "skupinovosti" agam

To doufam , mam prave snusku poprve , mam pokoj na pude takze je tady strasne vedro a ochlazuju to klimatizaci
Jsou v pohodě, hodina v této teplotě jim nic neudělá.

Ale zatim mi neplesnivi ani nezloutnou , ani se nepropadavaji , a zilky maji

pak zacala rust a vypadaji takto

vajicka tam meli teplotu 40 stupnu asi 1 hodinu a vypadala takto
Dominik napsal: ...jsem jednou neuhlidal teplotu a vajicka tam meli 40 stupnu...
Po jakou dobu tam měla takovou teplotu? Přes 30 °C je hodně a začínají vajíčka "umírat". Nicméně musí být této teplotě vystavené delší dobu.
Přidat reakci
1 ...... 73
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15654x