Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2015 20:35 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pasyok
Nekývala - zvědavě koukala a vrtěla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2015 20:19 Muž Pasyok [37] Re: Nessy
Ak k tomu kýve aj hlavou, pravdepodobne ide o prejavy na nalákanie k páreniu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2015 19:57 Žena Nessy [124] - Ještěři – Potřebuji slovník :-D
Co znamená, když na mě agama vrtí ocáskem? S kočkou a psem mám jasno, ale Matylda to udělala poprvé :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2015 22:59 martinjurek
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tady dalsi foto dystak zitra pri denim svetle vyfotim

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2015 22:46 martinjurek
Pridam zitra dnes ho budit nebudu uz spinka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2015 22:07 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: martinjurek
Je v pohodě. I když lepší fotka by neuškodila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2015 22:00 martinjurek – re rada agami
Tak co soudite podle fota? Jak vypada? Je mu rok a ztakhle spi skoro porad ale nasili zadne je to rostomile zviratko a muj milacek
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2015 21:54 martin
Fotka k příspěvku Nene nasilim nic nedelam podrzim mu potravu pred pusou a on poni chramstne sam zadne nasili tady je foto jak vypada posudte sami

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2015 17:14 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: martin
Pokud není agama přímo rachitická a neztrácí se před očima, je nežádoucí ji přidávat nasilím něco po čem by " rychle přibrala "... každá má své individuální potřeby co se i krmení a jeho množství týče. Navíc v těchto tropech může jít klidně o letní útlum ( letní "zimování" ) , což je naprosto normální v pořádku. Pokud se tedy nijak jinak ( kromě lenosti a tím, že nechce moc žrát ) neprojevuje, bude vše OK za pár týdnů se "nahodí" a bude jako dřív. V žádném případě ji nevykrmuj a už vůbec ne násilím, do tlam ´jí není třeba koukat, stejně tam nic nevykoukáš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 11:20 Žena malenka5331 [1] - agamy vousatéRe: martin
Tak to bude asi tak líný, jinak me nic nenapadá,třeba se ozve ještě někdo s nějakým nápadem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 09:51 martin
Problemi kousat mu nedela nozky sou ok brisko take. Do tlami me kouknout nenecha to utika a kroti se jako paragraf. Prisel sem ale na to ze je nechce chitat jen v nejnutnejsim pripade si neco chytne jinak kdyz ho clovek krmi z ruky tak zere jako nezavreny. Vymesuje cvrcky normlne
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 08:57 Žena malenka5331 [1] - agamy vousatéRe: martin
Tak to už by měl být rozkrmený, zkoumal si ho trochu blíž,jestli mu třeba nedělá problémy kousat, zkusit jestli tě nechá kouknout se mu do tlamky na jazyk, patro a tak, anebo jestli není moc aktivní,tak prohlídnout mu nohy, trochu sáhnout na břicho jestli ho nemá třeba tvrdé, zkontrolavat jak často a co vyměšuje, pak bys možná mohl něco objevit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 04:56 martin – rada
kluk je stary priblozne rok a holky tak 7mesicu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 18:14 Žena malenka5331 [1] - agamy vousatéRe: martin
Jak jsou přibližně staré ty tvoje agamy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2015 21:39 martin – rada
Mam takovi dotaz mame tri agamy vousate a stoho sou dve holky a ty zerou jak nezavreni a kluk je porad takovy liny a nechce moc jost vetsinu casu prospi. A nechce moc pribirat. Pocem pribiraji nejvice agami? Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2015 00:18 Žena Nadka [214] Re: Veru
Držím palce a dej vědět,jak jste dopadli. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2015 21:28 Veru Re: Landvir
Achjo :-( Ja bych proste nedavala zviratka nekomu kdo se o ne nepostara. Divim se, ze vydrzeli takhle dlouho jen o zarovce na 1 cm pisku v akvarku nikde zadny piti proste nic :-( Mucila bych je stejne! Diky za rady a drzte palecky ps. ten veterinar je pry pres plazy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2015 21:02 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Veru
Ahoj, každopádně na speciální veterinu, ale jestli je už zánět v těle, tak bych se pomalu rozloučil. Děj potom vědět, jak vše dopadlo a držím palečky. ;-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2015 20:49 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Veru
I o třech nohách se dá žít. Zajdi ale za veterinářem, který plazům rozumí, ne za tím, co ti léčí psa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2015 16:44 Veru Re: Veru
Veru napsal: Ahojky mam prozbicku, od pana sem ziskala dve udajne 2,5 rocni agamky kdyz sem videla podminky chovu a to ze jim svitil 1 obyc zarovkou byla sem v soku. Po 14ti dnech vychytavani teplot pod zarovkou 40-45 jeden roh okolo 35 a v druhem koute cca 28. UVB repti vlo 125 krmim cvrckama obalenyma v roboranu pestuju si cvrcky doma a davam jim.zradlo s vit ad3 kazdy den cersve pampelisky paprika okurka obcas sem.jim.koupila cerviky a samo uz dostali i holatko, nevim co vic sem mohla pro zachranu udelat, i pres to si samecek zlomil nozicku. Byla sem s nim.u veter a ten mi rekl ze trpi avitaminozou a nozicku mu privazal k ocasu a rekl mi at za tyden obvaz rozvazu a prevazu coz sem dnes udelala a s hruzou jsem zjistila ze ma vsechny prsty jakoby uschle nehybne a nozka smrdi jak bolava noha :-( muzete mi nekdo poradit co se s tim.da delat? Mam se s agamakem rozloucit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2015 16:36 Veru
Ahojky mam prozbicku, od pana sem ziskala dve udajne 2,5 rocni agamky kdyz sem videla podminky chovu a to ze jim svitil 1 obyc zarovkou byla sem v soku. Po 14ti dnech vychytavani teplot a podobnych veci si samecek zlomil nozicku. Byla sem s nim.u veter a ten mi rekl ze trpi avitaminozou a nozicku mu privazal k ocasu a rekl mi at za tyden obvaz rozvazu a prevazu coz sem dnes udelala a s hruzou jsem zjistila ze ma vsechny prsty jakoby uschle nehybne a nozka smrdi jak bolava noha :-( muzete mi nekdo poradit co se s tim.da delat? Mam se s agamakem rozloucit?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2015 07:41 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Hunter
Přesně tak. Nechat být. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2015 23:20 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Pogona
myslíš ? nechať to tak teda, ak sa neupcháva ? lebo normálne vidieť koľko piesku žerie na hovienkach, takže neostáva v nej... je to taký riečny štrk rôznej zrnitosti, od jemného po väčšie kamienky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2015 20:38 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Hunter
To je normální a v pořádku, písek jim pomáhá s trávením. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2015 20:29 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Pogona
Nezvyknu agamy tiez jest piesok ako gekonciky ? Ja gekoncikom posypavam a maju aj v misticke vapnik a vit., ale jedna samicka z troch vzdy zrala strk/piesok, samozrejme som ho odstranil a po case testoval iny druh a tiez ho zrala...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2015 20:02 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Dominik
Dva, tři dny po vylíhnutí nechat v boxu na ubrousku, no a potom šup do terárka s pískem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2015 18:02 Dominik – Agama
chi se zeptat od kolika dnu muzu dat agamkam pisek do teraria.Dekuji Smíšek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2015 07:07 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
Ale jdi ty! Bych řekla, že všichni, jen tě nechceme vylekat přílišnými ovacemi ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2015 15:59 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Nessy
Alespoň někdo :-D díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2015 21:48 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
Dík, jsem ráda, že jsi tady love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2015 20:26 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Nessy
NE ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2015 18:57 Žena Nessy [124] - Ještěři – čokoláda
Viki se teď dostala k bonbošce (žádná kvalitní čokoláda) - trochu si zobla, než jsem jí to vzala. Nevadí to? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2015 12:48 Žena Nessy [124] - Ještěři – "kliky"
Matylda teď začla dělat jakoby kliky, ale ne jak výraz dominance. Většinou si jakoby lehne na zem, jak kdyby dole něco hledala. Znamená to něco? Třeba opak - podřízenost? Nebo fakt jen kouká po nějakém hmyzákovi?
A ještě Viki - občas po bytě běhá jak lev v kleci - mám jí nějak upravit byt, aby se více zabavila?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2015 12:05 Žena Lubilu [0] - JeštěřiRe: Pogona
Dekuji, radeji si ujasnuji co vim a co se doporucuje stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2015 18:27 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Lubilu
Přesně, ideálně jeden samec a dvě a víc samiček ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2015 08:54 Žena Lubilu [0] - JeštěřiRe: Pogona
Fotka k příspěvku Asi hloupa otazka, skupinkou myslis aby ve finale byli treba tri .. ? jen abych se zorientovala ... Agamak mi zacal ted okupovat boty aby se mohl k necemu tulit .... ne

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2015 18:42 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Lubilu
Určitě dospělou, zhruba stejně velkou. I tak je však riziko, že si nesednou a bude ji napadat, lepší jsou skupinky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2015 17:38 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Pogona
Jasne, zbieram u nas na dvore, na zahrade alebo na luke, co najdalej od aut, aj ked hmyz cestuje no... ale chrusty akurat vyliezaju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2015 17:16 Žena Lubilu [0] - JeštěřiRe: Pogona
diky, jen mi poradte , samecek je 2.5 lety (cca) ma cca 39 cm jak velkeho jedince (samicku/y) k nemu mohu poridit ... Puvodne to byl stejne stary par, ted si nevim rady. Tak abych koukala po spravnem stari/velikosti ..... diky hmm
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2015 15:53 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Hunter
Krmit můžeš jakýmkoli nasmýkaným hmyzem, samozřejmě ho nesbírat někde u cesty apod. je to nejlepší co můžeš agamě dopřát ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2015 00:08 Muž Hunter [100] - Želvy
Spýtam sa tu, môžem agame na spestrenie dať takých tých menších chrústov ? Veľmi jej chutili, tak či občas vadí krmenie chrobákmi ... inak ju kŕmim skôr mäkkým hmyzom a rôznou paletou zeleného ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 20:53 Dominik Re: cadaverous
Jenze me je teprve 15 o agamach se si uz toho nacetl mnoho a ptam se aby sem ziskal nove informace od jinych chovatelu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 20:30 Muž cadaverous [22]
Dominik: Ty vajíčka vypadaj opravdu v pohodě.

Pogona: Hádat se nebudu, protože to nemá cenu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.06.2015 20:22 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: cadaverous
Jinak naposledy k agamám, jukni na tyhle docela dobré stránky :

vousataagama.webnode.cz/…/

a zaměř se sekci "výskyt". Pak zkus použít google, otevřít knížku, pustit si přírodovědný dokument,
kde se dozvíš o tom, že agamy jsou bez debat skupinová zvířata, což ví každý průměrně vzdělaný člověk ;-) tím končím s diskuzí o "skupinovosti" agam :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 20:18 Dominik Re: Pogona
To doufam , mam prave snusku poprve , mam pokoj na pude takze je tady strasne vedro a ochlazuju to klimatizaci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 20:16 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Dominik
Jsou v pohodě, hodina v této teplotě jim nic neudělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 20:15 Dominik Re: Dominik
Fotka k příspěvku Ale zatim mi neplesnivi ani nezloutnou , ani se nepropadavaji , a zilky maji

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 20:12 Dominik Re: Dominik
Fotka k příspěvku pak zacala rust a vypadaji takto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 20:11 Dominik Re: cadaverous
Fotka k příspěvku vajicka tam meli teplotu 40 stupnu asi 1 hodinu a vypadala takto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 19:39 Muž cadaverous [22] Re: Dominik
Dominik napsal: ...jsem jednou neuhlidal teplotu a vajicka tam meli 40 stupnu...
Po jakou dobu tam měla takovou teplotu? Přes 30 °C je hodně a začínají vajíčka "umírat". Nicméně musí být této teplotě vystavené delší dobu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15654x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036-agama-vousata?od=374