Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2014 20:08 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: jarda
Níže v tomhle hodně hodně dlouhém vláknu najdeš odpovědi na svůj dotaz vypsané hned několikrát ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2014 12:13 Muž radek2121 [1] - Ještěři – Dotaz
DObrý den, mám rok a půl starou samičku, měří skoro 40 cm.
Po celou dobu to byl velký jedlík a jedla pravidelně ob den.
Teď už mi 14 dní nevzala ani 1 cvrčka.
Agamka je celkově tmavší před tím byla krásně do oranžova nevím jestli je to tím že se bude třeba svlékat, ale bojím se by jí něco nebylo.
Teploty v terárku má 25 v nejchladnějším místě a kolem 45 pod lampou.
Děkuji za rady co s tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2014 22:22 jarda – Prosim o radu
Fotka k příspěvku Dobry den mam agamu vousatou cca 6-7 mesicu,zda se mi ze tloustne tak jsem ji trochu ubral krmeni .Mohu se zeptat jak casto a kolik ji krmit ,krmim ji sarancatama a rostlinou stravou dekuji.Prikladam fotku .

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2014 12:15 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Nadka, Landvir
Děkuji, kšírky teda vyzkouším a uvidím ;-)

A odpověděl by mi někdo na to otevřené terko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.02.2014 19:24 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Nessy
Ahoj Nessy. S celkové otevřeným teráriem zkušenosti nemám, takže moc neporadím. Agamky sice běhají většinu dne o víkendu venku, nebo jsou někde zalezlý, ale přes týden jsou v teráriu vesměs zavřený.

Co se týče kšírků, tak je vyzkoušej a uvidíš reakce. ano
Moje agamky si jich ani jedna nevšímali, takže problém s návykem nebyl, dokonce s nimi i někdy spali přes noc, tak sama uvidíš. Myslím, že záleží na povaze každé agamy.
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 15:49 Žena Nadka [214] Re: Nessy
Radši ji na kšírky zvykej.Když jsem chtěla dát kšírky Dynušce/to měla 7 let/nemohla jsem jí je nasadit,jak nervačila.Jinak jsem ji mohla chovat-byla pěkně ochočená. ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 12:26 Žena Nessy [124] - Ještěři – Otevřené terárium; kšíry
Mám další dva dotazy:
☺ Matyldě už nechávám pořád otevřené terko, vybíhá jen na chvíli a zase se vrací dovnitř. Takže teď mi tam ta přední skla spíš vadí. Je něco špatně na terku bez předních skel? Že bych je vyndala... Pod žárovkou a v jejím okolí se bude moc stále vyhřívat a když je terko na cca 35-40 cm otevřené, tak už to nebude takový rozdíl, ne? Co myslíte?
☺ Až bude teplo, chci jí brát na dvůr - aby si nachytala nějaké hmyzáky a třeba si zobla zeleného a hlavně byla na sluníčku. To tedy znamená, že dostane kšírky a bude na šňůrce, abych neměla stres, že někam zdrhne. Mám jí zkoušet samotné kšírky už teď, aby si pomalu zvykala mít něco takového na sobě nebo je to ještěrkám šumák a nebude pak ve stresu, když jí je nasadím poprvé a půjdeme ven? Děkuji za odpovědi love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 21:05 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
Dávám obojí potemníky. Ale zophobáky víc. Takže asi teda otočím poměr ;-) Takže do mističky moučňáky a občas na chuť zophobase. Ok. Zavíječe jsem zkusila jednu krabičku. Taky jí jeli, ale často jí je nedávám, protože tady u nás stejně nejsou k sehnání.
elegans - Tak o tom jsem ani neslyšela...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 15:09 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: elegans1
Já jim zkusila dát pár kousků masných červů a ty taky ďobly ale spíš je žrali mravenci :) Takže agamy jen jednou ochutnali jinak nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 15:07 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Pogona
Naštěstí jim Tome už citrusy nějaký ten měsíc nedávám a jak víš tak teď jsou na jídelníčku červi u mě a jablko s cvrčky. Takže to že jim citrusi nejedou a škodí jsem zjistila taky jen jsem napsala to co jedí nebo jedli mé agamy. Tudíž to nebylo :,,hele to co jedí mé agamy to Musí jíst i Tvé agamy ".Ale to si zřejmě nepochopil to nevadí.Ty je chováš déle než já tak se tu na foru čiň ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2014 13:53 elegans1 Re: Nessy
Nejlepší "červi" jsou larvy Hermetia illucens.Bohužel tady v Česku se sehnat v podstatě nedají,přitom třeba v Německu je to běžné krmení.Je to skvělé krmení pro všechny hmyzožravé zvířata,jak larva,tak z nich vylíhlé "mouchy".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 13:49 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Nikola90
Nikola90 napsala: Moje agamy mi žerou citrusový plody, .

Radit někomu s krmením agamy a přitom napsat, že do ní láduju citrusy hmm tak od toho bych si poradit nenechal.
Studovala sis něco o agamách,.... VEŠKERÉ citrusové plody a ještě rajčata, obsahují silice, které na sebe váží vápník ( a další min. látky ) a odvádí je z těla ještěrů.... Je to to NEJHORŠÍ co se agamě může podat,....

mmch. jsi se ani nezeptala , jaké červy má Nessy na mysli hmm tak nechápu, kdes vzala že mohou být škodliví, když ani nevíme o jaké jde,.....

Takže Nessy :

Mouční červi zas tak špatní nejsou a v kombinaci s vápníkem a rostlinnou potravou na nich agama vydrží i delší dobu. Jistě rozmanitější a výživnější strava je lepší, ale dá se to ;-)

Zophobáci mají nevýhodu, že jsou sladcí a tuční, agamám tak po delší době krmení se už nechce přijímat jinou potravu
což znamená větší či menší problém. Nicméně když to snimi nebudeš přehánět a agamě jich nabídneš v krmné porciopravdu méně, i na nich agama chvíli vydrží.

Zavíječ voskový je před zakuklením malý bílý červ, tím se dá taky krmit, ale podobně jako u zophobasů, hrozí při dlouhodobém podávání určitá "závislost" na nich.

Existují i jiní "krmní červi", o těch se tu už ale rozepisovat nebudu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2014 13:34 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Verčák
To bych spíš řekla, že si může vůči té druhé samici vyčleňovat tím krkem a třeba ještě dalšími gesty své teritorium.Moje ho nemá tak moc černé ale někdy, když je rozrušená tak ho má spíš šedivý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   15.02.2014 13:32 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Nessy
Kolikrát jí dáváš červi? Nemají se dávat totiž moc často po těch bývají agamy obézní.Dáváš jí cvrčky ve vitamínech?Nedávej jí hl.rajče to odvápňuje.Moje agamy mi žerou citrusový plody, třešně,švestky a jablka.Ale pomeranče už jim moc nedávám neumí to moc zpracovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 20:42 Žena Nessy [124] - Ještěři – Jak se pozná tlustá agama?
A případně vadí to nějak u mladé agamky? Já teda nevím, Máťa je moje první, ale přijde mi, že má fakt velké bříško a ocas je u kořene rozšířený jak u gekončíka :-D Dávám jí furt, co hrdlo ráčí. Nasypu jí tam nespočet cvrčků, má k dispozici červi a tak jednou týdně dostává saranče (asi 6 středních) a občas švába. Každý den má list čínského zelí, většinou ho nespořádá celý. To zelí vím, že není ideální krmit jen tím, ale rukolu, polníček, mrkev, jablko prostě nechce. hmm
Jinak je zářiová, má 43 cm a dneska jsem navážila cca 260 g. (Nemám digitál, jen takovou jednoduchou váhu, co byla jako dárek k podravce, ale když jsem tam pak zvážila krabici muffinů, navážila přesně to, co je na obalu.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 17:26 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Nikola90
má tam ještě jednu samici no... ale mám pocit, že ten kdo se ji nelíbí, jsem já... :-D obzvlášť když nenesu saranče... :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 17:15 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Verčák
Pokud má u sebe samce tak se jí nedivím :-D já bych se takhle prohánět taky nenechala, když vidím toho mýho prcka jak pořád na ni doráží.A pokud je sama tak bych se taky nedivila :-D a pokud není sama ale ve společnosti dalších samic tak se taky nedivím smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 13:04 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Nikola90
tady bych se skoro hádala ;-) ... jedna moje 100% samička (za zády mám dva její potomky) má černý krk 90% času :-D je prostě jako správná baba věčně nas*aná :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 10:33 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Nikola90
ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 09:57 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Landvir
Tady se setkáváme s různými dotazy :) Ale ptát se je v pořádku. Ptal se tu někdo dokonce na to, že agama má černý krk. Tak bylo zapotřebí vysvětlit, že je to znak samce a že tím pádem má agamu kluka :-D Ale od toho tu to forum je ne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 22:25 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Landvir
No mě znejistilo to otevření tlamky venku no stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 20:48 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Nessy
Ahoj Nessy, jak píše Niki, agamky se takhle ochlazují... ;-)
Je to úplně normální chování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 18:18 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Nikola90
No bylo to hned po vybehnuti z terka :-) Tak jo, dik ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 17:02 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Nessy
tak se mohla dochlazovat...:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 15:40 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Nikola90
No právě mi bylo divné, že jí měla otevřenou i venku v pokoji...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 14:24 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Nessy
To agamy dělají moje Agyna ji má otevřenou když je v teráriu moc vedro/přetopeno a sucho.Tak jdu postříkám rozprašovačem terárium a hned je líp. Někdy zívá ale to je jiný než větrání :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 12:36 Žena Nessy [124] - Ještěři – Otevřená tlamka
Je v pohodě, když Matylda občas dýchá s otevřenou tlamičkou? Nebo nevím, jestli tak dýchá, prostě jí má občas otevřenou. Do tlamky jsem včera koukala a nezdá se mi něco špatně. Myslela jsem, že to dělá, když se třeba dlouho vyhřívala a je jí vedro, ale dneska jí otevřela i po vyběhnutí z terka do pokoje. Sice byla u přímotopu, ale nějaké vedro tam asi být nemohlo, tak mě to trochu zaskočilo.
Jinak žere, je aktivní, pobíhá, přijde mi tlustá :-D (ale to nemusím mít odhad, když je má první) - prostě se nezdá něco špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 11:27 Muž radek2121 [1] - JeštěřiRe: Landvir
Jj nutrimix znám dávám ho goniurosaurům.
Mají ho běžně ve zverimexech.
Ale ten plastin jsem ještě neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 10:20 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: radek2121
Spíše seženeš Plastin i ten Nutrimix(pro nosnice) v ZZN, nebo tam kde prodávají krmiva:-) Plastin je růžový prášek, dává se třeba prasatům, Nutrimix je bílej:-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 08:36 Muž radek2121 [1] - JeštěřiRe: Landvir
Ok díky.
Já používám kalcium od Exoterra a Reptivite.
Ten plastin se dá normálně koupit ve zverimexu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 05:37 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: radek2121
Obaluji v Nutrimixu s Plastinem:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:45 Muž radek2121 [1] - JeštěřiRe: Landvir
Chci se zeptat co máte vyzkoušené jako nejlepší zdroj vápníku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:18 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: radek2121
Miska s vodou postačí... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 20:52 Muž radek2121 [1] - JeštěřiRe: pavel
Dobře mandarinku už dávat nebudu ikdyž to bylo jediné ovoce co jí :-D
A já osobně jsem mojí agamku ještě za ten rok pít neviděl.
Občas tam má misku ale stejně nepije.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 20:46 pavel Re: radek2121
Veškeré citrusové plody včetně mandarinky jsou pro agamy nevhodné.Rostlinnou potravu by všechny agamy měly přijímat,jelikož s ní do sebe dostávají vodu,která je pro vše živé naprosto důležitá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 16:13 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: radek2121
Ahoj, s tím nic nenaděláš, některé agamy zelené jí, některé o to zájem nemají. Každopádně základ je živá potrava.... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 12:30 Muž radek2121 [1] - Ještěři – Agama
Chci se zeptat vás zkušených chovatelů.
Moje agamka nechce vůbec jíst zeleninu, ovoce ani třeba pampelišku.
Maximálně jí chutná sladká mandarinka anebo meloun.
Jinak jí jen všechno živé co se hýbe.
Jídla má určite dostatek jen se bojím aby jí to neubližovalo.
Ale nemá o to vůbec zájem jen o cvrčky, šváby, červy atd...
Díky za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 16:51 Žena Nessy [124] - Ještěři – Děkuji za odpovědi
love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 12:42 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Nessy
Tak to jsem blbě pochopil otázku;-) Obaluju 3x do týdne, někdy jen 2x jak si vzpomenu. Dávám Nutrimix s Plastinem. Roboran nepoužívám. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 06:59 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Nessy
Mláďatům obaluj každé krmení, subadultům a větším pak stačí obalit krmení 2-3krát v týdnu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2014 21:18 pavel Re: pavel
Omlouvám se,ne Roboran ale PLASTIN šest krát v týdnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2014 21:14 pavel Re: Nessy
Roboran podávej šest krát v týdnu,Nutri mix sedmý den.Vitamíny se dá velic snadno agamku předávkovat a zaděláš si na zdravotní problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2014 10:57 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Landvir
No... dík... ale úplně jsi mi neodpověděl na mou otázku :) Ptala jsem se jak často, ne čím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 13:14 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Nessy
Ahoj Nessy, Plastin a Nutrimix stačí. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 10:29 Žena Nessy [124] - Ještěři – Vitamíny, minerály
Jak tak projíždím info o chamleonovi, kvůli kámošce, narazila jsem na jeho obalování cvrčků - v týdnu 5x vápník a 2x vitamíny minerály. Je to pro agamu jiné, ne? Vím, že to jsou jiní plazy, ale raději se zeptám, protože obaluji každý den ve směsi roboranu, plastinu a nutrimixu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.02.2014 08:36 Muž jozkablack [2] - JeštěřiRe: Pogona
Tak jsem vše snad napravil. Repti-glo ponechána jen přemístěna na vyšší místo, aby osvítila celé terarko. Přidal jsem zatím obyč žárovku 75W. Teplota pod ní dosahuje skoro. 48°C To by mělo stačit. Na druhé straně terarka je 25°C. Vyhřívání dna je odstraněno.
Takže děkuji za info.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 15:12 Muž radek2121 [1] - JeštěřiRe: Pogona
Ok díky moc palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 15:08 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: radek2121
Samice na 90%
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 12:13 Muž radek2121 [1] - JeštěřiRe: Pogona
Fotka k příspěvku Hlava

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 12:11 Muž radek2121 [1] - JeštěřiRe: Pogona
Fotka k příspěvku Tady je druhá fotka :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15653x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036-agama-vousata?od=985