Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2014 18:08 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Nessy
Ahoj Nessy, ty nerovnosti na plochách bych vůbec neřešil, ani mě to snad nikdy nenapadlo :) Když vidím v jakých polohách leží na kořenech a všude, tak je to úplně fuk. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2014 16:59 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pinguin
Vzhledem k tomu, že mám permanentně otevřené terárko, tak mi cvrčci bez pardónu běhají po bytě ;-) Za chvíli to přestaneš řešit. Jen šváby krmím z pinzety - já bych se z toho sice nepo, ale už vidím jekot návštěvy nebo sousedů :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2014 16:57 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Flutter
Nouzové terko je připravené ;-) Škoda, že ŽE není za 14 dní, to by to bylo všechno v pohodě :-D Tak ono to nebudou nějaké bůh ví jaké kompromisy - jen na místa, co chci mít vystouplá, dám trochu polystyrenu, aby nemusela být vrstva pěny nějaká vysoká.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2014 14:14 Muž Flutter [27] Re: Pinguin
@Pinguin:
Až ti bude baštit 20 cvrčků denně, tak přehled ztratíš a cvrčci budou postupně plnit terárko ;-)
Nebo přejdeš na šváby a ti se zas budou zahrabávat. Ale spousta lidí tak krmí, tak to asi takový problém není.
Každopádně přes den hlad mít nebude, proto tam máš permanentně misku se zeleným.

@Nessy:
Ať počítám jak počítám, do víkendu to stejně stihnout nemůžeš (minimálně dva dny na schnutí pěny a pak den na každý nátěr). Tak není lepší zatím prcky ubytovat nouzově a terárko udělat podle původních plánů, než se uchýlit ke kompromisům, kterých pak můžeš litovat? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2014 13:10 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Flutter
Tu ne, na tu už jsem koukala. Tamta byla prostě famózní ;-)

Ok, zkusím to trochu vyrovnat.

Týden???! coze To nemám tolik času :-/ Začla jsem to dělat pozdě hmm Ok, bude slabší vrstva a nahradím to polystyrenem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2014 11:29 Pinguin Re: Flutter
Flutter:
Tak bych to dělal také, ale asi na to nebudu mít čas, protože každý všední den jsem od rána do večera v práci. Ted jsem nemocný doma, tak mám čas na pozorování agamy a zatím krmím tak, že ráno jí hodim max. 5 cvrčků do terárka a nechám jí, jak se zachová (abych simuloval situaci, kdy budu celý den pryč a nebude doma nikdo, kdo by jí tam průběžně přikrmoval). Dva zbaští hned po ránu a ty zbylý tři si asi nechává do zásoby přes den... no do večera je zbaští všechny, pak jí ještě nějaký nabídnu - obalený ve vitamínu. řekl bych, že jich sní za den tak 7-8.
Zkrátka se bojím, že když mládě nakrmím na přídel ráno co se od ní vejde a pak budu moct krmit až večer, tak že bude mít přes den hlad :-D proto chci, aby tam 2-3 cvrčky měla vždycky k dispozici (kromě v noci).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2014 11:11 Muž Flutter [27] Re: Pinguin
@Pinguin:
Krmení jsme vyřešili tak, že máme nechanou krajní třetinu terárka volnou a tam krmíme "na příděl". Hodíme cvrčka, počkáme, až ho některá agama zdlábne, a hodíme dalšího. Sice to není tak rychlé, jako vysypat krabičku cvrčků do terárka, ale zas se nemusíme bát, že se nám v něm cvrčci poschovávají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2014 10:54 Muž Flutter [27] Re: Nessy
Nessy, vezmu to postupně:

Naše potvory leží s oblibou zlomené přes hranu výhřevné břidlice, takže hrbolatého bych se nebál. Navíc to můžeš vyřešit tak, že do ještě nezaschlé pěny zeshora zatlačíš třeba destičku z polystyrenu. Tím horní povrch vyrovnáš a zbytek ti zůstane pěnově hrbolatý.

10cm pěny je celkem dost, to možná bude schnout i týden. Sám zkušenost nemám, ale v různých návodech se na párcentimetrovou vrstvu píšou aspoň tři dny.

Mělas na mysli tuhle prezentaci? terarka.net/terarka/1274

Leatherback formy se neboj, žádnou speciální péči nevyžaduje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2014 09:48 Pinguin Re: Flutter
Vlastně to původně bylo terárko pro pískomily, které vytvořil děda. Pískomily už nejsou, tak jsem si ho vzal a předělal na terárko pro agamu.
Odvětrávání tam mám, jenom není na fotce vidět. Je z vrchu i z boku. Připravený mám i další klacky a jiné překážky na lezení, ale nechci je tam dát hned, dokud je agama ještě mladá (přijde mi, že potřebuje víc prostoru na chytání cvrčků a naopak cvrčcci mají teď méně skulin, kde se jí schovat). Ale podle toho jak jí sleduji, tak si vážně oblíbila to nejvyšší místo v terárku a tam tráví nejvíc času. Tak jí zkusím ještě chvilku pozorovat a osvětlení přizpůsobit podle toho :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2014 07:07 Žena Nessy [124] - Ještěři – Pozadí z pěny
Tak mě napadlo, jestli nevadí agamkám, že leží na hrbolatém, když jsou police z pěny? Nerada bych, aby jim to bylo nepříjemné. Dneska jí jdu koupit.
Ještě potřebuji - jak dlouho schne cca 10 cm vrstva pěny?
A můžete mi poradit - kdysi jsem tu viděla krásné červené pozadí z pěny, ale nemůžu to najít - nevzpomene si někdo, u jaké prezentace to bylo?
A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli není leatherback třeba nějak náchylnější na kůži, jestli nemá nějaké problémy z takové mutace? Dík
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2014 16:06 Muž Flutter [27] Re: Pinguin
Chování po jednom dni určitě nemá smysl řešit. Počkej aspoň týden, až si na nové prostředí zvykne.
Terárium se mi nezdá moc vhodné cekově. Možná to jen na fotce není vidět, ale nevidím žádné boční nebo přední větrání a celkově mi to přijde jako předělané akvárium. Taky určitě přidej něco, po čem agama může lézt, protože pozadí je téměř bez poliček a agamy se rády zdržují ve vyšších polohách, kde se můžou rozvalit a mají přehled o okolí.
Co se týká množství světla, tak to z fotky opravdu poznat nejde, protože expozice foťáku s tím hrozně zamává. Zvlášť v tvém případě, kdy jsou v záběru dva zdroje světla. S tím ale asi nic nenaděláš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.11.2014 15:25 Sisi Re: Pinguin
Ahoj já sice nejsem zkušená chovatelka ale vím že UVB musí být u žárovky protože UVB tolik nehřeje takže pod ní agama nebude ležet ale když ji dáš k žárovce bude se hřat a zároveň bude pod UVB .Čímž se možná i vysvětluje druhá otázka.Možná má malo UVB záření .Ale přesně to nevím .Hlavně přendej to UVB a ať se agamě daří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2014 14:58 Pinguin – Agama
Fotka k příspěvku Zdravím :-)
začínám s chovem agamky, včera jsem dostal svojí první k narozeninám. Dost jsem toho o nich nastudoval už předtím, ale teď mám přeci jen pár otázek na zkušené chovatele. Přidávám fotku terárka, které jsem "sám" vytvořil, abyste měli přehled, kde bude prcek momentálně žít.
Jedná se o samečka starého 2,5 měsíce (podle předchozí chovatelky) a měří cca 22cm. Vypadá zdravě, má všechny prstíky, celý ocas a akorát se loupe z kůže.
A teď; když si prohlédnete fotku terárka, myslíte, že mám správně rozestavěná světla? Vlevo je výhřevná, vpravo ReptiGlo 10.0 UVB 26W. Pod výhřevkou je cca 48 C, terárko má 30C, najde se i chladnější místo - nemyslím si, že by s teplotou byl problém. Osvětlení zařizoval kamarád s přítelkyní jako překvápko, nemám jim nic za zlé, ale něměla by UVB být blíže k výhřevné? A nechybí mi tam obyč žárovka kvůli UVA a o něco většímu světlu? :) Tohodle se trochu bojím a chtěl bych to mít vyřešené dív, než se agamka začne trápit. Osobně bych UVb dal k výhřevné a dál od nich bych dal např. trubicovou (kterou doma mám připravenou).

Dále mě dneska trochu znepokojilo chování agamy. Včera když ji přivezli, tak byla hned čilá, lítala sem a tam, lezla kam mohla a cvrčky lovila bleskurychle a spásla je hned, jak jsem tam nějaký hodil. Když jsme ji večer zhasli, ihned vytuhla na tom klacku, co leží i na fotce.
A od té doby se nepohnula... dnes ráno jsem jí rozsvítil, nechci jí stresovat, takže jsem otevřel terárko jen abych ji orosil, dal čerstvou zeleň a vhodil tam 6 cvrčků a víc si jí nevšímal. Ihned zbaštila 3 z nich a ty zbylý tři tam jsou do teď a vůbec si jich nevšímá. zkrátka už od rána jen leží na té kládě a nic nedělá. Zničeho nic je nějaká laxní, není to stresem? Jeden cvrček uspořádal sebevražednou výpravu do její tlamy a agamka ho jen otráveně setřásla z hlavy a dál si ho nevšímala.
Taky mi přijde divné, že za ty necelé dva dny pod výhřevkou nepobyla snad ani 5 minut. Dneska vážně celý den proležela na tom klacku, tak mě napadá, jestli přece jen není v terárku (kor pod výhřevkou) moc velké vedro a na tom klacku je jí zkrátka dobře a nechce se jí z něj...
Asi zbytečně plaším, nejspíš je jen vyjukaná z nového prostředí, ale radši se s tím na vás obracím...
Předem děkuji za odpovědi :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2014 23:38 Muž Flutter [27] Re: Nessy
Tahle mi přijde celkem normální (za předpokladu, že ten flek za pánví je jen značka kvůli rozlišení), ale z fotky se prd pozná :-O
Chtělo by to vidět, jak se zvíře chová. To je jedna z výhod nákupu na burze oproti nákupu od "chovatele" na inzerát.
Pokud se jedná o stejně staré agamy, tak tahle je rozhodně proporčnější, než ta oblovka. Ta má hlavu skoro větší než tělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2014 22:37 Žena Nessy [124] - Ještěři – Jde to teda poznat?
Fotka k příspěvku Prdelky, prdelky a vlastně mi nikdo neodpověděl... Jde tedy poznat, o co jde? Tohle je ségra té oblovky ( :-D ), o kterou bych měla zájem. Brát nebo nebrat, toť otázka na vás...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2014 19:03 Sisi
Počkat to jde ???????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2014 17:33 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Flutter
:-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.11.2014 16:42 Muž Flutter [27] Re: Nessy
To se může po internetech milionkrát psát nekřižte agamu s oblovkou, ale stejně to dřív nebo později někdo udělá...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2014 16:26 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Nadka
No tak právě že má chybnej ocas a tak nevím, proč... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2014 12:00 Žena Nadka [214] Re: Nessy
Něco mi na prdečkovi nesedí,připadá mi jiný než,co je v prezentacích.Chybí taková ta jiskra.Ale neviděla jsem ho va skutečnosti.V porovnání se Sašovými prcky.Asi bych hledala jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2014 11:33 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: elegans1
Co? coze Vždyť ty vůbec neodpovídáš na mojí otázku... Je možné, že to z fotky prostě není poznat, jestli je to vývojová vada nebo chyba chovatele, ale tak ráda bych věděla, jestli má cenu od téhle chovatelky něco kupovat a nebo radši ne, protože dělá něco špatně a problémy se projeví i u sourozenců...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.11.2014 08:18 elegans1 Re: Nessy
Vzít a dát ho někomu pro nějakého saurofágního hada.Zájemců budu určitě dostatek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2014 22:10 Žena Nessy [124] - Ještěři – Vývojová vada nebo špatný chov?
Fotka k příspěvku Co si myslíte o tomhle miminku? Jeho tři sourozenci vypadali na fotkách v pohodě, tak nevím, co si myslet o tomhle... Koukám tak různě po inzerátech (z nějakého podivného důvodu jsem si vzala do hlavy, že když budu kupovat kámošky, tak nepříbuzné B-) ).

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2014 10:12 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: fajfmen
Ty blázne! coze Jako aby mi po jedné místnosti běhalo pět agam? smich Ještě bych možná dala dvě nové (nebo jednu samičku a jednoho samečka), ale tři čtyři? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2014 20:38 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Nessy
Spíš pořiď těch nových samiček víc. Tak tři čtyři. Dominantní starousedlá se dík tomu nebude soustředit jen na jednu "konkurentku" a umožní to vznik docela přátelským (či alespoň tolerantním) vztahům ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 22:17 Žena Nessy [124] - Ještěři – fajfmen, Verčák
Tak už jsem byla rozhodnutá, ale docela jste mě svými negativními zkušenostmi zviklali - nevím, jestli to mám Maťuli udělat... Zvlášť, když už se konečně zase orientuje. hmm
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 11:31 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Nadka
To mě taky napadlo... :) A když se budou mít rády, mohly by si vybrat jen jedno a to druhé by se zužitkovalo pro někoho jiného X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 23:53 Žena Nadka [214] Re: Nessy
Třeba potom budou chodit k sobě do terárek na návštěvu smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 07:22 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Verčák
No jo, už jsem začla vymýšlet nové terko, které nejdřív udělám a pak nějakou pořídím. Budou se tedy potkávat jen venku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2014 21:44 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Nessy
Já dala do terárka k samci a samičce novou, stejně velikou samičku. (2130*50*60) Samec v pohodě, ale stará samička novou napadla tak ošklivě, že to skončilo amputací přední nožičky až k "lokti". :-( Ted samce nemáme a holky jsou jak míliusi... (krom doby krmení, to se musí pěkně každou zvlášť) Je fakt, že občas na sebe hlavou zakývou a nějaká menší šarvátka tam je, ale je to tak 50 na 50 v tom kdo z nich začne.. jsou to hold individua no.. nedá se paušalizovat.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 22:22 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Nessy
Víceméně asi tak. Vycházím ale jen ze skušeností s několika málo zvířaty, jako modelový vzorek to nelze použít. Možná to u Tebe bude jinak, radši si ale to extra terko pro novou samičku připrav. Čistě pro sichr ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 22:13 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: fajfmen
Takže buď koupit nějakých 40 cm nebo dát do malého terka a čekat, až doroste...
No uvidím, co kde uvidím... Na malou bych musela přendat poustevníčka, větší bych šoupla do terka. Případně bych se vzdala do budoucna želvičky a z želvího (zatím akvárka) bych udělala agamí... Ať mají každá své.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 19:33 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Nessy
Čím menší velikostní rozdíl bude, tím líp. Z větší než je sama by starousedlá samička rozhodně radost neměla (brzký převrat v hierarchii), příliš malou by se zas dost možná pokusila sníst...
Když jsem domů dotáhl Týnku, byla tato asi o čtvrtinu kratší nežli Alice, čili už ne jídlo ale stále ještě ne hrozba. Ani tak to nebylo dobré - Kristýnka se sice ihned Alici podřídila, brzy ji ale dorostla a až tak nízké postavení se jí přestalo zamlouvat. Alice se ovšem pořád nechce vzdát své svrchovaně dominantní pozice (asi tím spíš že ovládá i Rudolfa, hlavou našeho ještěřího klanu doopravdy není hromotlucký samec) a uznat mladší samici za sobě rovnu. Ta by to samozřejmě ráda změnila a dík tomu mezi nimi dochází co chvíli k rozbrojům (útočníkem je vždy starší samička, mladší si ale nenechá nic líbit). Společné terko tím pádem nepřichází v úvahu a vypuštěny po bytě nebo na chajdě se dík tomu snaží nepřijít jedna druhé na oči. Doslova si půlnuly jak obvyklá stanoviště, tak i načasování svých aktivit tak aby se pokud možno nepotkaly.

Domnívám se, že nová holka by měla být jen tak "baj voko" o 5-10% menší než ta původní, aby nebyla pozice Máti zpochybněna a ta druhá se zároveň nestala předmětem šikany ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2014 20:23 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: fajfmen
No nad druhou právě furt dumám ;-) Je fakt, že terárko není velké, na druhou stranu je stále otevřené a takovej pokoj je už velké terárko :-D

Jaký velikostní rozdíl se snese? Já bych samozřejmě chtěla malou, ale ta by musela být dobu zavřená v jiném terku, než by Maťuli aspoň trochu dohnala... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2014 19:52 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Nessy
Hmmm... jít o samce, byla by odpověď jednoduchá - přestěhování se. Samicím jsou ale podobné změny fuk, čili bude problém jinde. A teď babo raď :-O
Pořízení druhé holky ale bude jenom prospěšné, i kdyby se ty dvě zrovna "nemusely", bude je to v mnoha ohledech pozitivně motivovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2014 09:15 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: fajfmen
To jsme si špatně rozuměli... V terárku je ráda (nebo alespoň byla do stěhování) a druhý vchod jí udělat nemůžu - nepokouší se dostat do terka (i když vyběhlou jsem jí ještě neviděla) jiným vchodem - je zalezlá v rohu místnosti. Kdyby nežrala, řekla bych, že chce zimovat. Ale láduje se normálně, spíš jí ubírám, protože mi přijde nějaká vypasená. Můžu zkusit odstranit skla, aby mohla do terka celým metrem, ale pochybuji, že to pomůže - mám z ní pocit, že prostě neví kudy a pak si někam nasr*ně zaleze a ta nálada přetrvává, když jí pak najdu a odchytávám.
Mě i napadlo jí pořídit kámošku, že ta by si zvykla třeba rychleji a pak by to Maťule mohla okoukat X-) :) Fakt už nevím, jak jí to znovu naučit.
Ještě mě napadlo udělat schůdky ze stejného materiálu jako má v terárku, ale to bude asi chvíli trvat...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 20:21 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Nessy
Mnooo, Alici jsem ve starém bytě taky párkrát přistihl jak se pokoušela prohrabat do terária přesně na opačné straně, než kde měla permanentně otevřený průlez a k němu směřující šikulácké šplhadlo...

Kognitivní funkce mají vousatky nad očekávání rozvinuté, někde v exekutivních je ale jakýsi drobný zádrhel (jakoby vynechaný kousek v návaznosti - mezerka, díky které jim to na správných místech nesepne) - jakmile je přes nějakou hmotu vidět, nedokážou akceptovat že se skrz ni nelze prohrabat ani po měsíci intenzivního drápání na pokaždé stejném místě. Nevím sice proč, tohle a jen tohle jim prostě neleze do hlavy (i když taková kočinčina nepochopí ani existenci skla takže si o ně pravidelně rozseká čumák, zatímco fousáčí rozoumek a výborná paměť neviditelnou překážku alespoň vyhodnotí jako reálně existující a počítá s ní... jenže si s ní dále nedovede poradit), zatímco zkušenosti typu hlína, kamení a stromy (plus rozmístění a strategická místa v určité lokalitě) si pamatují i řadu let už po pár hodinách pobytu v konkrétním prostředí a následně, jsou-li tam po dlouhé době vypuštěny, okamžitě zamíří na nejlepší místa a chovají se tam s naprostou jistotou.

Možná si Tvá ještěrka jen vzala do hlavy že správný průlez má být tam kde se to líbí jí a ne tam kde je, existující se jí nelíbí a je navstekaná čistě z toho že jí to právě tím líbivým místem nejde :-D. Udělej jí dvířka kde chce a rázem bude po problému. Na to bych vsadil i boty ;-)

No a stále je tu ještě možnost že se jí do terka nechce vůbec, jenže na bezvadných lákavých místech (typu pod postelí, za skříní apod.) nemá výhřevku a UVB, takže se do něho vrací z nezbytí... a má z toho pokažený celý den ;-) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 16:12 Žena Nessy [124] - Ještěři – Navigace
Je možné tu mojí trubku nějak naučit správnou cestu do terárka? Už je to 16 dní, co je o kousek přestěhovaná a vždy, když vyleze, tak se ztratí a je nasr*ná... Už jsem jí kolikrát dala místo terárka na polštář, po kterém má do něj vyšplhat, ale když jí dám níž a nevidí na něj, tak sleze... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.10.2014 21:52 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Nikola
Silná instinktivní vazba samečka na konkrétní teritorium, zažité stereotipy, sociální fixace společenského zvířete na konkrétní dobře známé tvory (mj. i původního chovatele) - to vše mu náhle zmizelo. Pro něj je to docela brutální a stresující změna na samé hranici chápání: Ač je vousatka na ještěrku velice inteligentní a flexibilní tvor, má její mozeček své vývojově dané limity přes které se hned tak nepřenese...
Čas a citlivý trpělivý přístup, to je jediným receptem (a nevyjde to vždy) - Sleduj co se zvířátku líbí (jak napsal kolega Landvir - bude to hlavně o žvanci :-D ) a na to konto mu prostě "podkuřuj" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2014 20:30 Nikola Re: Landvir
Já si to myslela a moc děkuji.. je hrozně agresivní stačí jenom se trošku přiblížit a je hnedka naježenej a má otevřenou pusu a černej "lalok" pod pusou... a skáče.. už mě 2x hryznul.. ale je fakt, že nevím co mu předtím dělali. :/ já mám samečka a ten je hrozně klidnej a zlatej tak na takovéhle chování nejsem zvyklá no. Snad se dá do kupy.. :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.10.2014 20:22 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Nikola
Ahoj Niki, chce to jen čas a v klidu si ho získat..(krmení...) ano
Nic víc Ti nikdo asi neporadí, až se mně nezdá, že by byl až tak agresivní?? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2014 19:34 Nikola – agama ochočení
Dobrý den, dostala jsem k chovu další agamku nejspíš sameček. Předchozí chovatel ho měl již ochočeného, ale pak se o něj nestaral a zdivočel. Když mi ho přinesli nestačila sem koukat. Líta jako blázen a při jakymkoliv přiblížení se naježí a začne skákat a chce mě pokousat. Nevíte jak ho ochočit? :/ Mně přijde jako bych mu ubližovala. Děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 12:15 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Landvir
No jo, jenže když odjedu, nebude jí mít kdo pomoct :-/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 10:27 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Nessy
Ahoj Nessy, z vlastní zkušenosti se nemusíš bát, zachvílu si zvykne;-)
Už jsem taky stěhoval a za měsíc budu zas, ale chvílu jim to trvalo, než se zorientovali. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 09:23 Žena Nessy [124] - Ještěři – Orientace v prostoru
Včera jsem o kousek šoupla Matyldu. Trochu jsme stěhovali obyvák a tak šla i ona. Co myslíte - když teď rok byla zvyklá na jednu cestu do terka, nebude jí to dělat problémy? Zítra jedu na týden pryč, tak aby neběhala zmateně po pokoji... hmm Vstup má cca o 1,5 metru jinde, předtím běhala přes postel, teď to má u stěny a dala jsem jí tam matračku z křesla jako schůdky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 07:21 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: fajfmen
Jo tak to by potřebovala mamka na zahradu, aby nemusela sama chodit v noci na lov smich
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2014 21:33 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Nessy
Vždyť to taky vím. Fousáči to baštit nebudou. Pokud ale někdy někde schastíš blavora, vypusť ho po dešti na zahrádce a on se velkými pendrekáči doslova přežere k prasknutí :-D . Tuzemský slepýš je maličký a nedal by to ani náhodou, pro balkánského obludíka půjde ale o lukulské hody... ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2014 20:09 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: fajfmen
No jo, vždyť jsem psala, že slepýš mě k té otázce přivedl ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2014 19:41 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: dushek
V takové případě jí nejspíš jen něco nevyhovuje v terku a snaží se dostat pryč, obsadit si lepší území (potřeba zazimovat je teď asi nejpravděpodobnější) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2014 19:39 Muž Felix [755] - JeštěřiRe: Nessy
Kdybys někdy chtěla začít s chovem slepýšů, pro ně by byli slimáci super :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15654x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036-agama-vousata?od=624