Agama vousatá
0 05.10.2014 11:56
dushek [0] - agama vousatá Zdravím všechny,
mám dotaz - snad nebude hloupej

Moje roční agama cca měsíc nechce nic žrát a pořád hrabe ( na váze neubírá ). Byl jsem i u veterináře na rengenu z obavy zadržené snůžky, ale nic se neprokázalo. Mám ji nechat být ať si hrabe? Poraďte mi někdo prosím. Děkuji
Ok, dík

Co Pogona a slimáci? Cestou do práce jich nacházím plno (i malejch, jen tak do tlamky) a tak mě napadlo, jestli by jí něco dali. Možná blbej dotaz, ale když je žere naše ještěrka...

Přímo klasickým kašlem bych to nenazval, ale při určitých nemocech ( zejména spojených s nachlazením - rýma, zápal plic, atd. ) se mu to může podobat.
0 12.09.2014 23:27 vena – agama vousata
muže kašlat agama
0 05.09.2014 10:42 jura – svaby
ahoj potreboval bych poradit v terrarku se mi rozmnozili svaby a nevim jak se jich mam zbavit
Tak super ! Díky moc

Pokud se jedná pouze o jeden víkend, pak si kup za 80Kč časovaný spínač v elektru a nechej jim normálně přes den svítit. Není potřeba jim zhášet na tak krátkou dobu.
Ahoj,
jedeme na víkend pryč a chtěla bych se zeptat jestli můžeme agamku nechat doma bez UVB a bez oteplení
A jestli vydrží tříměsíční agamky bez cvrčků?
Mohly by jsme je převézt ke známým ale bojíme se aby jsme je zbytečně nesterovaly.
Díky moc

jj je mi to jasne ze tam byt nemusi ale pri te cene zarovky se mi to moc ryskovat nechce

myslel jsem jestli by nestacil takovej predradnik
www.230voltu.cz/… ale elektrika neni muj salek

Myslím, že levný kvalitní předřadník nekoupíš, navíc si ten od nich nutně brát nemusíš, pokud si dostatečně věříš

Já se pro výbojku rozhodl proto, že se nemusí měnit tak často jako ostatní zdroje UV, takže se časem vyplatí i s investicí do předřadníku. No zatím je to teorie ověřená jen studiem různě po internetu, ale kdo ví, třeba se to ukáže jako pravda

Navíc výbojka vypadá mnohem líp, než ta bílá spirála kompaktu (čož je samozřejmě subjektivní preference).
dekuji otehle docela ovazuji zabiju dve mouchy jednou ranou akorat ten predradnik co k teto zarovce prodavaj je trosku drazsi
Pořiď výbojku a máš o topení i UV postaráno. dosvítíš to pak čímkoli s vhodnou teplotou světla. Výbojku třeba SunLux UV (mohla by stačit 30W, případně 50W). Celkem se mi obecně na toto téma líbil článek
myreptiles.netstranky.cz/… - tam se dočteš, co potřebuješ.
0 29.08.2014 16:05 huhla – OSVETLENI
zdravim poradte mi kompletni osvetleni pro terarim 120x60x60 jake vyhrevne zarovky jake UVB zarovky dekuji za info
Přesně jak napsal kolega, identifikace se neprovádí, jelikož existuje asi milion popsaných a ještě víc nepopsaných druhů, poddruhů, různých roztočů, breberek, mšic, mušic atd. atd.
Na 99,9% z nich zabere např. Neomostosan, Front Line a jiné antiparazitní prostředky.
Na co tedy vědět, že se jedná o brouka X nebo Y.
Spíš se zamysli, co je špatně a zabraň jejich příštímu výskytu - to uděláš daleko lépe.
Fůra takových bělavých potvůrek si je natolik (laicky vzato) podobná a dohledání a zaplacení si výzkumné stanice drahé a zdlouhavé, že se fakt víc vyplatí jednoduše vyčistit nádrž a preventivně típnout každého pumprlíka v dosahu, než riskovat zamoření a případné úmrtí zvířete

Když se mi ve vlhkých terárcích pralesních sklípkanů pomnožili chvostoskoci a hopsali tam jako banda blech, byl jsem za ně rád - protože jsem je rozpoznal a věděl o jaké živočichy jde (u albiny jsem měl i docela velkou hlenku - po dvou letech tam z kapičky zažloutlého slizu vzrostla na amébu velikou skoro přes půl terka, což by neznalého, když vylezla v noci ze substrátu a vrhla se s chutí na bordel (plísně, vzácná pavoučí hovínka atd.) určitě vyděsilo, to už je ale o třídu jinde). Nevypadali tam sice pěkně, starali se ale o čistotu pavoučích obydlí. Tohle stvořeníčko může být neškodné a užitečné, stejně tak ovšem i příživník. Dokud nebude určeno někým kompetentním, je nejvyšší opatrnost na místě

No já to objevila jen v té misce. Je třeba možné, že se tam prostě dostali s červy. Vylézt z misky nemohli. Jinde jsem to neviděla.
Proč je identifikace zbytečná? Třeba to bude jen něco, co dojíždí zbytky potravy nebo tak, něco co neškodí... Koneckonců objevila jsem to, když byla Maťule skoro dva měsíce pryč...
Na fotce dole je vidět i druhý, mnohem vypasenější a větší,... Budou to nějací vnější roztoči, identifikace bude zbytečná, určitě bude potřeba vyměnit vše v teráriu a terárium vydesinfikovat,
sledovat hada, zda ho nějak "nenapadají" má svleky v pořádku apod.
Taky by chtělo zjistit, kde se tam vzali, někde v chovných podmínkách bude chyba...
Mně to připomíná nějaké roztoče,radši mrkni po celém terárku.

Co tomu říká Matylda?Nebaští to?Je to nějak cítit?

Takhle to vypadá neobalené. Fakt to šlo blbě vyfotit...

Když byla Matylda pryč, nechala jsem pár červů jen tak ladem v misce u ní v terárku. Teď jsem tam chtěla doplnit a byli mezi nimi nějaké potvory. Myslíte, že to má v terárku a do misky to jen spadlo? A co by to mohlo být?

Když mi ta holčina Matyldu přinesla, říkala jsem si, že je naštvaná. Tmavý lalok má ale furt a ne celý, ale po čmouhách. Nemůže to být něco od toho, jak spadla? Tedy asi spadla. Na bradě má malý stroupek, jinak na ní není nic vidět...
Ok.
Chjo, se s tím piplám a teď to sežere Matylda

Klidně jí agamě dej

Už po třetí se mi blbě svlékla kudlanka a teď už je to úplně na prd... Můžu jí dát Matyldě? Neudělá jí nic? Je celá „polámaná“, takže by se moc bránit neměla. Ale na předních nohách má ty pícháky, tak aby se jima třeba někde omylem nezasekla nebo tak?
Můžu potvrdit - po dvou dnech (kdy byla nezvěstná) se nám Alice vybatolila z hromady Gábinčiných plyšáků, vyhřála se pod lampou a následně zbodla půlku krmení pro želvy, které jsem nechal odstát kousíček bokem. Nedělám si srandu - rozmražené ančovičky a slávky se sice ani trohu nehýbají, ona je ale z té krabičky vyzobávala jazýčkem s ohromnou chutí

. A v zápětí se zase někam zašila

Jasně, že je to "normální", i agamy navyknou na člověka a podle toho jak se k nim chováš a zacházíš s nimi, tak se naučí s Tebou "komunikovat". A právě proto, že je občas necháš vyběhat po bytě u Tebe "somrují" že chtějí JEŠTĚ

Já mám furt otevřeno, takže se nikam nelepí

Ale když jí jednou mamka zavřelo, to bylo tóčo - běhala podél skla jak divá, poskakovala po něm, dokud jsem ho neotevřela a nepustila jí běhat...

Ahoj, taky vaše agamky se lepí na sklo a dávají tím najevo, že chtějí vzít do ruky ??? Vždycky si stoupne na zadní, předníma se opře o díru, která je na pojezdy, aby šli otevírat dvířka a když otevřu a nastavím ruku, tak mi tam hned vleze

Je to hustý

ok diki

Náznak choroby to není. U toho zvířátka byla jen určitá barva geneticky dominantní asi jako u lidí zrzavé, blond anebo tmavé vlasy

Aha no ok teda ... a len či to nieje náznak choroby chcem tiež agamu ale ešte nemám miesto a chcem skupinkový chov
Agamy vousaté mají částečnou schopnost barvoměny. Podle nálady či vyhřátí může být stejné zvíře v jednu chvíli šedé nebo béžové, za půl hodiny skoro černé s příčnými pruhy a o další půlhodinu později klidně citrónově zelenkavé s oranžovými "vousy"... a vlastně cokoli co si vymyslíš
Žlutě zbarvená hlavička znamená jen to, že v rodokmenu konkrétní ještěrky byla tato pigmentace dominantní. Nic víc a nic míň

Ahojte jedna moja suseda chovala pol roka samca agamy nádherný kus pekné terárko ale včera po návrate z dovolenky ju našli mŕtvu. Chodil ju kŕmiť a napájať jeden známy a on vravel že sa jej hlava sfarbila do žlta ... čím to mohlo byť ?

Nebude

Dyť se dorůstá 30cm v těle,..... 50ti cm a víc s ocasem,.....
Ahoj Martine,
Takové terárium je moc malé, chtělo by to alespoň 4x větší plochu (100x50cm). Nezapomeň, že agama taky potřebuje UVB a jeho zdroj musíš někam umístit. Tomu odklopný strop moc nepomáhá (tedy jestli jsem správně pochopil tvůj popis), i když nemožné to není. Bohužel ten půdorys je opravdu malý.
0 15.08.2014 14:11 Martin – rada
Ahoj,
Chtěl bych si pořidit agamu a chci se zeptat jestli bude stacit terarium o velikosti 50delka 25širka a
40 Vejška a mam větrání i vstup do teraria ze shora kde mam udělanou sit?
Ahoj Tome, pokus do teď byla OK přisuzoval bych to tomuto počasí, ta moje už takhle stávkuje 14 dní, vždycky se nažere a pakcelej den spí...

0 13.08.2014 19:19 Tomáš – Agama nežere
Ahoj.
Mám problém, moje agamka mi od posledního svleku přestala žrát, do té doby žrala bez problému. Je to asi 15-20 dní a jen málo kdy si dá 1 švába, nebo cvrčka a pak asi na 4 dny nic. Ještě před 2 dny byla aktivní (běhala po terárku a po domě) včera a dnes už jen spíš lenoší a pospává.

Jak ji mám znovu nastartovat, aby začala žrát? Prosím poraďte, už jsem z ní zoufalí
Můžu s tebou jen souhlasit, a co se týče chování Ley tak je děsně náladová.

Tak to je jednoduché - Tea je dominantní a širokému okolí oznamuje - "tohle všechno kolem je MOJE!", Alvin signalizuje podřízené postavení a respekt, no a Lea chce mít nejspíš pokoj od obou, takový ten styl "vlezte mi na záda"

Ahoj.
Jo žerou všechny. Největší Tea běhá po terárku a občas trhá hlavou nahoru a dolů, střední alvin ten zase mává packou, a nejmenší Lea se zase pořád zahrabavá.
Díky a hodně zdaru

Ahoj, pacičkování je normální chování agam...takové dorozumívání
Jinak co se růstu týče, myslím, že to je úplně normální, hlavně že ti všechny žerou....

Ahoj.
Má někdo zkušenost s máváním agam předníma packama a ještě bych se chtěl zeptat na nesouměrný růst stejně starých agam z jedné snůžky?
Děkuji předem za odpovědi

Přidat reakci
1 ...... 73
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15654x