Co znamená celá řada metod? Se ptáš Ty "chovatel"???
Pohlaví se dá odhadnout např.:
- podle stavby těla ( samci bývají robustnější )
- podle tvaru hlavy
- podle kořene ocasu
- podle femorálních pórú ( opět není 100%ní )
- polde hemipenisů
- podle zavedené sondy
- v krajním případě se dá odhadnout i podle chování
-
Oproti tomu souhlasím s HammerJoem, prošel jsem zběžně Tvé stránky a každá druhá věta na nich je holá volovina,.....
Např. ( výtažky z Tvých stránek ) :
- Písek je vhodné čas od času pořádně proprat a vysušit.My to řešíme na plechu v troubě.
- Spodní část terárka by měla být vysypaná pískem.Jakou vrstvu zvolíte,takovou budete mít.Podle mě stačí 2-3cm.Terarijní písek koupíte v každém větším zverimexu.Rozdílné jsou jen ceny a nabídka barevných odstínu.
- dva a více samečků pohromadě být nesmí (pokousali by se)
- agamky krmíme z ruky,nebo plastovou pinzetou,takže misku na cvrčky nebo šváby nepotřebujeme (krmný hmyz z misky stejně uteče).
konec citací.
Podle tohoto mini-výtažku si asi obrázek o Tvé ůzpůsobilosti" asi každý udělá sám.
Dva samečci v teráriu by se "nepokousali" ale jeden druhého zabil, nechápu proč krmit z ruky - jasně, že krmný hmyz uteče z misky - to je ale pro agamu alespoň nějaká zábava- LOV ( on je v přírodě taky nikdo z ruky nekrmí ), pouštní písky do terária je kravina nejvyššího kalibru, stačí obyčejný říční písek - kdyby velkochovatelé takové, předražené písky používali a čas od času je pekli nepochopitelně v troubě- pak by mládě agamy díky těmto nákladům stálo od 1000.- výš,.... navíc 2-3cm vrstva písku pro agamu nestačí , rádi se hrabou, podhrabávají a zahrabávají, ideální je vrstva 10cm a víc,....
Nemluvě o kravinách typu ReptiGlo 10.0 = pouštní slunce, teplotě po teráriu 30C ( taková trvalá teplota agamu totiž odrovná ) atd. atd. atd.,......
Agam jsem odchoval možná několik tisícovek, takže opravdu moc dobře vím, že pohlaví, navíc u mláďat na 100% prostě určit nejde.