Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 45 Přejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 22:40 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: Karolína
Stačit by to mělo. Obecně se sice doporučuje jako optimum výška okolo 70 cm, i takhle nižší ale stačí, je-li dobře situováno. Samozřejmě by ale při jakémkoli jeho zvíšení agama šplhala až ke stropu (jako ty naše na strom) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 22:27 Karolína
To terárium s vousatkou budu mít na poličce (cca 120 cm vysokou)+ tam plánuji dát nějaké kameny, větve, koupit skálu atd... Takže do výšky terárium stačí 50 cm? (myslím ne jak je vysoko, ale jak ta skleněná stěna terária bude vysoká :) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.10.2012 22:06 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: Karolína
Terárko samo nemusí být moc vysoké, podstatná je hlavně plocha pro běhání. Bohatě stačí, když bude umístěné na vyvíšeném místě odkud budou mít agamy dobrý přehled po okolí, i tak jsou ale v něm nějaká šplhadla vhodná. Hlavně dospělí samečci je preferují kvůli kontrole teritoria, drobná mláďata jsou pak přímo šplhavá, vedena instinktem z přírody - snaží se vyhnout dospělým, kteří by je mohli považovat za kořist a tak se podvědomě zdržují na větvích které vzrostlejší jedince neunesou. Až postupem času, jak rostou, přecházejí k téměř ryze pozemnímu způsobu života :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 21:12 Karolína
Já prostě děkovat musím :) Za ty Vaše skvělé rady a ochotu! Takže opět musím poděkovat za vaše odpovědi. A to terárko má být jak vysoké? Vy jste mysleli, že ho mám zvýšit, jako to terárko, nebo ty předměty v něm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.10.2012 14:30 Johny
stačí dvě první hodně rozředit aby se to co nejvíc vpilo a potom tlustou a ono to de :-) potom to jen přetřeš barvou a posypeš pískem

ještě dodatek z toho zverimexu si to moc neber snaží se prodat věci a většinou moc nevědí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.10.2012 14:23 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: Karolína
Když uděláš 3 vrstvy lepidla na dlažbu na to polystyrenovy pozadi, tak si bud jista ze to cvrci ani agama neprokousou. Mam takhle jedno terarko rok a vypada uplne stejne jako prvni den a to mu davaj celkem zabrat. Zato v jinym terarku jsem udelala jenom jednu vrstvu protoze sem spechala a mistama uz je polystyren trosku videt takze je to hlavne o tom si dat zalezet a fakt udelat aspon ty 3 vrstvy..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.10.2012 14:02 Johny
Neděkuj od toho je to forum :-) musíš to udělat tak aby nebyly moc velký škvíry agama kus pozadí rozhodně neukousne jelikož je to tvrdý jako (kráva):-D a čim větší agama bude tim větší potrava bude.. natřený dvěma vrstvama lepidla na dlaždičky .. jedna deska váží asi 10 kilo ta zadní aspon 15.. ze dřeva to neuděláš tak jako lepidlem .. lze to udělat i sádrou ale ta je křehčí a tu bych tam nedával .. hezký terárium má gecko tady na forum podívej se mu na to :-) třeba chytíš inspiraci

terarka.net/terarka/1009

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 12:30 Karolína
Na to 3D pozadí jsem se ptala v takové mini ZOO, kde chovají agamy a říkali, že to moc nedoporučují, protože cvrčci se prý do polystyrénového pozadí prokouškou, nebo tam uvíznou a gama je bude chtít zbaštit a zbaští i ten polystyrén. Nebo jsem pak myslela, že bych udělala 3D pozadí ze dřeva, bylo by to možné? Ale to mám zase strach, že když budu agmku ráno rosit, tak to začne hnít. A cvrčci se tam stejně schovají.
S tím větráním je to dobrý nápad! A opět moc děkuju :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 12:07 Filda Re: Johny
jdu se mrknout :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 11:47 Johny
ulozto.cz/…
Tady je odkaz je to v Raru tudíš to musíte projet winrarem
ještě se to musí vyspárovat a nacpat do skříně kterou sem ještě ani neudělal mám jen nařezaný desky neni čas .. :(
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 11:24 Johny Re: Karolína
ideální bude když uděláš velkou díru nahoře a přikryješ to drátěnkou proti komárum... dá se použít i perlinka :) někdo řiká že jí cvrčci prokoušou mě se to zatím nestalo :-D musím zaklepat tone ta díra může bejt klidně čtvrtinová co je horní výko nebo podélně pruh 10 cm širokej to je na tobě.. dej tam víc předmětů a můžeš se pokusit vykouzlit i 3D pozadí hodím sem odkaz ted sem tvořil 120 x 60 x 60 jen co to uploadnu :-D je to trošku časově náročný ale až moc sem si stim hrál ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 08:03 Karolína
Takže to terárko zvětšit do výšky, nebo tam dát jenom vyšší předměty? Jestli zvětšit terárko, tak na kolik? Zvtšit dírky na větrání a žárovky dát vedle sebe. Rozumím :-) A děkuji všem! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 00:02 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: Johny
No máš pravdu :-)
Třeba k "nešplhání vousatek" - kdykoli bandu vypustím v létě na zahradu, okamžitě vylezou na strom (mají tam takovou oblíbenou větev ve zhruba třech a půl metrech výšky). A tam si pak vesele hřadují po celé dny a noci a já jim musím donášet po štaflích krmení v krabičkách až pod čumák :-D
K cvrčkům - před cca 10-ti lety jsem je zkoušel odchovávat pro potřeby (tehdy) dvou ještěrek a několika pavouků - a nechutně se mi to prodražilo. Chovateli jednoho dvou ještěrů se vážně víc vyplatí ty nákupy, nehledě na to, že agamám je beztak fuk, zda slupnou hmyzáka co se jim pomalu nevejde do tlamky anebo nějakou prťavoučkou jednohubku...
A k UVB - sluníčko, sluníčko a zase sluníčko. Opravdické, na louce anebo na pozemku před domem od jara so podzimu. Hodina na něm dá ještěrce víc, než týden pod speciální žárovkou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 23:27 Johny Re: fajfmen
Jednou za čas to hole neni problém dátale ne tim ládovat od rána do večera to je jasný :-D. to UVB dej k výhřevný žárovce .. at to je pokupě. zkus zaměřit to terárium spíš do vejšky oni rády lezou ač se to o nich neříká tak se většinou najdou někde na stěně samci mají radi rozhled. ty ovory na odvětrání bych zvětšil popřípadě udělal další v dvířkách nebo zboku. Cvrčci se dají množit samozřejmě .-) oni ani moc neskáčou potřebují trošku rašeliny pak strouhanku a nějaký to zelený sem tam porosit a sou štastný.. se zverimexovejma cvrčkama mám blbý zkušenosti jelikož je to tam za A drahý jako blázen protože zverimex taky musí z něčeho žít a platit nájem a za B ani to nemají podle velikostí tudíš chceš střední a dostaneš od 3mm do 2 cm cvrčky nabírají to měrkou na velikost tam moc nekoukaj což je dost nepraktický. když šáhneš po blbý krabičce a budou tam mladý maličcí tak se toho ta agama ani nenažere a za C) boužel se mi stávalo že jsem přišel domu s krabičkou cvrčků a čtvrtina byla mrtvá v krámu to člověk moc nepozná. Zkus to koupit někde od chovatele pokud můžeš .. já to kupuju tak po 4 krabičkách ono to vždycky nějakej ten pátek vydrží. akorát se o to člověk musí trošku starat aby to nepochcípalo. něco se rozmnoží něco chcípne nula od nuly pojde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 22:08 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: Karolína
Vousatky se vyvinuly v prostředí obývaném vačnatci, kteří svá miminka nosí všude s sebou, Evropany zavlečení drobní hlodavci pak své nory zas urputně brání a tyto jsou obvykle příliš úzké na to, aby se jimi vzrostlá vousatka protáhla (kdyby ji tedy něco takového vůbec napadlo). Co z toho vyplývá? Agama vousatá se vůbec neživí mláďaty savců! Ta mají navíc oproti bezobratlým (v přirozeném prostředí r. Pogona zejména zástupců potemníkovitých) naprosto jiné nutriční hodnoty.
Pokud je krmení hmyzem, lupeny ad. adekvátní potřebám ještěrů, má příkm holátky jen jediný efekt - zvýšení rizika obezity ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 21:51 Karolína
Tak když nejdou pěstovat vám, tak mě to půjde asi těžko :) :) Radši je budu teda kupovat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 21:48 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Karolína
Cvrčky se opravdu pěstovat nevyplatí ale zkusit to můžeš, mně se je rozmnožit nikdy nepodařilo a je to i zbytečný. A ten cvrkot by Tě zachvílu zničil;-) Jinak holátkama krmit nemusíš, to není povinnost:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 21:45 Karolína
A musí dospělá agamka jíst i holátka? Protože těch by mi bylo asi líto, viděla jsem je na živo a jsou rozkošná... Nemohla by být celý život živená hlavně na cvrčcích, kobylkách atd... Sarančat se upřímně bojím :) Cvrčci, kobylky a janý menší hmyz mi nevadí.

No u nás ve zveráku stojí krabička (cca 50 ks cvrčlů) 55 kč. Nedali by se cvrčci pěstovat? Je to obtížné? Množí se snadno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 21:30 Karolína Re: Landvir
Děkuji moc!! Už to jde :-) :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 21:30 Karolína
Fotka k příspěvku Tady je ten návrh terárka :) (doufám, že to půjde!)....Je to správně? Chci mít všechno dokonalý, ať se má prcek dobře! :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 21:26 Karolína Re: Johny
Opravdu moc děkuju, moc! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2012 20:58 Johny Re: Karolína
UVB ti stačit bude jen budeš muset přidat silnější topnou žárovku prodávají se jak už sem psal TOPNÉ žárovky o normální klasické ted už díky EU tepelné kouli neuvažuj to tě zrujnuje / prckovi svit 12 hodin denně je to ideální ale je to na tobě nastav si to podle sebe časem uvidíš že jakmile bude vědět že se mu za 10 minut zhasne doleze si na svoje místo a pěkně se uvelebí. Co se týče tý finanční stránky tak svícení vychází na + - 2 koruny denně v tom tvym malym terárku určitě jakmile tam dáš něco nad 40 w + tu uvb tušim 23 poleze to víc ale ne zas tak moc.
tzn. něco takovýho by tam mohlo stačit (jako výhřevná) k tomu nacpeš to uvb a měl oby to být akorát pokud nemáš doma uplnou sybiř... tu 40ku strč do toho velkýho v tom malym bys jí asi upekla.

2) Potrava je hodně relativní záleží na kusu .. Já mam třeba šílenou žrací mašinu s nehoráznym apetytem a bojim se že mi vokouše prsty .. ba ne záleží na velikosti cvrčků případně švábů kolik toho sní krabička cvrčků stojí kolem 30 - 40 korun šváby tak do 50 taky určitě. Jako malýmu mu vystačila krabička na týden tzn 40 kč týdně ale počítej radši víc. šváby mu chutnaj víc ale strašně smrděj tak je moc doma nepřechovávam. .. (krmim ráno a večer) tzn velkejch tak 6 a 6 cvčků těch středních zbaští klidně po 15ti. Až vyroste bude žrát holátka a sarančata tudíš už to nebude tak finančně náročný. nejhorší sou ty cvrčci .. jakmile vyroste a začne žrát ty větší potvůrky je to lepší.
a zpět k té teplotě rozvrhni si terárko na tři pomyslný části k jedný straně nacpi osvětlení tudíš výhrevnou žárovku a uvb změř teplotu aby pod výhřevnou žárovkou bylo od 40-50 stupnů a pak aby to tak nějak přecházelo v pokojovou teplotu na druhý straně terárka by měla být pokojovka .. ale to tu je všechno napsaný stačí hledat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2012 20:51 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Karolína
Když obrázek ukládáš, dole vybereš fotmát s koncovkou .jpg oak už by Ti měla jít fotka bez problému nahrát sem na server;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 20:40 Karolína
A to se dělá jak :-D stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2012 20:38 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Karolína
Musí to jít, zkus si to uložit v jiném fotmátu...nejlépe .jpg ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 20:37 Karolína
Proč mi tam nejde dát ta fotka? :-( Já jsem ji přes malování dělala návrh terárka..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 20:33 Karolína – Návrh terária
Takhle nějak si představuju terárko pro vousatku. Je to věechno správně? Chci mít všechno prostě dokonalý, ať je prcek spokojený :-) :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2012 20:32 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Karolína
K otázkám 1., 2., 3., stačí projít diskuzi, vše tu již bylo tisíckrát popsáno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 20:17 Karolína – Ještě pár otázeček :)
Jestli můžu, tak bych se prosím ještě chtěla zeptat na pár otázek..:
1, Z takové té ekonomické stránce o vousatce- kolik cca bude stát provoz terári (UVB, obyčejná žárovka)?
2, Kolik cvrčků denně sežere agama za den? (a) Teď ze začátku jak bude mládě a bude žrát každý den, za b) jak bude dospělá a bude žrát ob den)
3, Musí mít vousatka topné kabely, kameny...nebo stačí obyč. žárovka. Stačí jí to k teplotě místama i 50 ctupňů C?

Děkuji K.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 07:45 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Karolína
Ahoj Karolínko,stacit Ti bude,i když samozřejmě,čím víc UVB,tím líp;-) A co se týče toho svícení,tak o nějakým svícení jen v zimě vůbec neuvažuj!Když budeš mít prcka na jaře,tak musíš svítit celé dny. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 07:28 Karolína
A bude tato síla stačit i pak do toho velkého terárko (plánuji tak 100x50x50 cm). Protože v tom 50ti centimetrovém ji budu mít opravdu 2- 3 měsíce, víc ne. A ta UVB žárovka vydrží prostě jenom půl roku, nebo když ji budu mít třeba 2 roky a svítit s ní jen na zimu, bude tam to UVB?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 22:18 Johny Re: Karolína
myslím že by ti bohatě stačila tahle osvetleni-do-terarii.heureka.cz/…/
i co se týče tý watáže.. tu mam já v malym terárku a i když má 8% uvb prcek roste jako z vody zhruba centimetr za týden po šesti týdnech vyrostl o 7 cm ..
nevím jestli ti to někdo řekl ale ty uvb žárovky mají životnost kolem půl roku ne že by potom nesvítila ale ztratí ten účinek uvb lajcky řečeno plyn uvnitř zářivky se vypálí... pak jí můžeš strčit třeba do kuchyně a koupit novou .. ty uvb lampy sou důležitý spíš pro prcky dospělej drak už to tolik nepotřebuje kort když ho chodíš venčit tak stačí jen přes zimu uvb to souvisí i s chladnější pokojovou teplotou obvykle tak pomůže i s vytopením terárka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 22:03 Karolína
Je tahle žárovka správná?? ----> www.zbozi.cz/…/
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 21:05 Johny Re: Verčák
to je vončo :) ta ti do toho malýho terárka bude stačit akorát.. opatrně s watáží tý výhřevný prodávaj se speciální žárovky který topí víc než svítí u normální žárovky je účinost zhruba 3% tudíš 97% je tepla musela bys tam dát tak 40ku ne li 60 ku a to by bylo za A neekonomický a za B bys jí možná i upekla než tam strčíš mrně změř teploty :-) nebo sem dej potom fotky :) nezapomen na větrání terária at z toho neuděláš papinák. Písek jí je jedno podívej se na nějaký terárka lidí někdo dává i kamínky ale obyčejnej písek ze zveráku mi přijde lepší neni zas tak drahej nekupuj uplně ten jemnej ten dělá hrudky jakmile je vlhkej nevypadá to hezky v terárku já smíchal 3 odstíny písku záleží jen na tobě.
Agamu tak + - 15 cm velikou s dobrým ocáskem a podívej se na zadní nohy jak chodí zverimex nedoporučuju :-) snad všechno hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.10.2012 18:01 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Landvir
Já jenom opravím že reptiglo by mělo být "reptiglo 10, 26 W" :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 16:39 Karolína Re: Landvir
Moc děkuji!! :-) :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 16:32 Karolína
Už jsem se registrovala! ;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.10.2012 16:22 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Karolína
Ahoj Karolínko, určitě neotravuješ, ale v první řadě se tu alespoň zaregistruj, pro lepší komunikaci a třeba i psaní do osobních zpráv ;-) Jinak co se týče velikosti terária, tak ti určitě na ty tři měsíce vydrží, pokud bude plně vybavené se vším všudy jak to má být, ale aby nakonec ze 3 měsíců nebylo půl roku :-| A nebo nemůžeš hned pořídit větší? Co se týče staří, tak nevím přesně, ale minimálně 2-3 měsíce. Pokud je to málo, ať mě zkušenější opraví:) Jako zdroj UVB si kup Repti Glo UVB minimálně 10W ale pokud budeš moct, tak samozřejmě čím větší vatáž, tím lépe pro prcka. Jako UVB postačí klasické žárovky(ne úsporky!) O tom jestli agamě vadí její barva, to jsem nikdy neřešil a ani o tom neslyšel. Jinak těm, co mám já je to fakt fuk :-D Takl snad jsem to nějak správně shrnul a klidně se ptej dál. Je dobře, že se ptáš než máš agamku a ne obráceně, jako spousta jiných umělců;-) Ať se daří... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 15:49 Karolína
Pročítala jsem si o obou agamách na internetu a nakonec jsem zvolila vousatku. Plánuji si ji pořídit tak v lednu (teďka jedu na nějakou dobu pryč). Doma mám starší terárko o rozměrěch (D, V, Š) 50x 30x 30cm. Stačí to aspoň na 3 měsíce. Samozdřejmě bych patom jak by agamka povyrostla koupila větší. Aspoň jednou tolik.V kolika měsících je iodeální si vousatku pořídit? Aby si na mne zvykla, aby nebyla nějak náchylná atd...A jakou UVB řárovku pořídit, značku, sílu, W. A jako UVA stačí obyčejná žárovka do domácnosti? Někde čtu, že ano, někde, žene. A také, jakou? Taky bych se chtěla zeptat jaká barva písku je nejideálnější. Mě osobně se nejvíc líbí ta do červena, ale když si pořídím béžovou agamu, nebude mít pocit ,,že jde moc vidět"? Že to bude pro ni nepřirozené. Moc se omlouvám, že zase otravuju, ale tady tohle jsem nikde nenašla, a když jo, všude se to lišilo... Děkuji předem K.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2012 18:30 Filda
dnes jsem dal agámkám červíky :-) to bylo tak krásný jak to mlsali z tý misky :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2012 20:39 Karolína
Aha, tak Vám moc děkuji, ještě, že jsem ji nekoupila, uvažovala jsem o tom... :-) Přeji hezký večer, Karolína
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2012 19:23 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Karolína
Karolína napsal: byla úplně klidná, pořád měla zavřené oči, nesnažila se utéct a nechala se hladit.

Od takového zvířete ruce pryč, dle toho co popisuješ se jedná o nemocného jedince. Zdravá kočičínka hrozí, prská, utíká, je aktivní a rozhodně se nenechá hladit . obzvlášť mládě,.......[/cite]
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2012 19:14 Muž Matewoo [5] - JeštěřiRe: Karolína
Divoká není, je náladová, pohodářská, ale terárko minimálně 250l, conejvětší bazének a hodně větví a vlhkost co nevyšší. A rozhodně jí nekupuj z takovéhleo zverimexu, zajed si na burzu nebo si najdi chovatele, je jich hodně :-) mám kontakt na jednoho z Veselí nad Lužnicí. ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2012 16:47 Karolína
Tam ta ,,vodní" byla úplně klidná, pořád měla zavřené oči, nesnažila se utéct a nechala se hladit. (paní ve zverimexu mi ji dala na ruku) Taky jsem viděla, že jí na hlavě něco skočilo :-D buď to byl cvrček, nebo bylo by možné aby to byla blecha? :-D V tom zverimexu na ni měli malilinkatou misku s trochou vody a terárko zařízené jak pro vousatku (suché, bez větví). Takže, bych se chtěla zeptat, byla vůbec zdravaá, vy jste říkali, že je kočičinská agama divoká, že si hnedka nezvykne atd...Tam ta spala a oni se nehýbala...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2012 16:47 Muž Matewoo [5] - JeštěřiRe: Karolína
O něco snadnější je ta vousatá, ale je to na Tobě :-) Kočinčína je náročnější, ale dle mého názoru hezčí, ale každej na to má názor svůj ...až ( pokud tedy ) budeš mít nějakého z těhlech dráčků, určitě sem hoď nějaký fotky o terárku a zvířátko :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2012 16:44 Karolína
A jaká je vhodnější pro začátečníka kočičinská, nebo vousatá? A taky povahově lepší, povahově jak čtu tak asi vousatka, že?
PS: moc Vám všech děkuju :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2012 21:23 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: Matewoo
Nikdy jsem je nechoval a ani to nemám v úmyslu, od jiných ale vím, že se (s trochou nadsázky) dokážou snadno a rychle rozsekat čumákem o nejbližší zeď, jsou-li chovány navolno. V mnohem menším terku to bude samozřejmě daleko dřív o sklo co nevidí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2012 21:17 Muž Matewoo [5] - JeštěřiRe: fajfmen
u nich ale nikdy nevíš. Včera sem jí měl venku asi 2h, lezla mi po rameni, brala si červy i cvrčky , lezla po pokoji atd...dneska když jí vyndám, tak si lehne a čumí do blba, jíst nechce, ikdyž vím, že by si vzala...jsou náladové, ale pohodářské :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2012 20:45 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: Matewoo
Jsou to plašani. Jednoznačně. Vousatka je od přírody voražená a zvědavá jak opice, kočinčina se ale vyděsí i vlastího stínu. V miniZOO při Domu dětí a mládeže v Ostrově nad Ohří jsem ale před pár dny viděl zmiňovanou plně dorostlou pralesní agamu hovět si v pohodičce mezi pouštními ještěry. Tamní nádrže jsou řešeny převážně ve stylu "želvích stolů", proto ani není divu, že si jednotlivá zvířata přelézají z jednoho do druhého jak se jim zachce. Asi jako u mě doma :-D
To konkrétní zvíře (nastěhované v tu chvíli do nádrže s vodou) přitom vypadalo jako stělesnění psychické pohody :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2012 19:51 Muž Matewoo [5] - JeštěřiRe: fajfmen
Díky, je to o čase. A jak si napsal, vousatka se snaží všechno prozkoumat, je akčnější...já když si tu svojí kočinčínu přivezl domů, tak 2 týdny takřka nejedla, furt zalezlá někde na zemi a ještě teď po 4 měsících když příjde někdo blízko k terárku, tak jen sedí a kouká co se dějě, né že by tam někde poletovala...Ale dá se u ní vybudovat důvěra, jen to není už tolik o tom mít nějaké vyložené chovatelské zkušenosti, ale spíš trpělivost a cit pro to..a samozřejmě vědět, co je dobré a co ne :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [45] ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15611x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036?od=2201