Zdravím
začínám s chovem agamky, včera jsem dostal svojí první k narozeninám. Dost jsem toho o nich nastudoval už předtím, ale teď mám přeci jen pár otázek na zkušené chovatele. Přidávám fotku terárka, které jsem "sám" vytvořil, abyste měli přehled, kde bude prcek momentálně žít.
Jedná se o samečka starého 2,5 měsíce (podle předchozí chovatelky) a měří cca 22cm. Vypadá zdravě, má všechny prstíky, celý ocas a akorát se loupe z kůže.
A teď; když si prohlédnete fotku terárka, myslíte, že mám správně rozestavěná světla? Vlevo je výhřevná, vpravo ReptiGlo 10.0 UVB 26W. Pod výhřevkou je cca 48 C, terárko má 30C, najde se i chladnější místo - nemyslím si, že by s teplotou byl problém. Osvětlení zařizoval kamarád s přítelkyní jako překvápko, nemám jim nic za zlé, ale něměla by UVB být blíže k výhřevné? A nechybí mi tam obyč žárovka kvůli UVA a o něco většímu světlu?
Tohodle se trochu bojím a chtěl bych to mít vyřešené dív, než se agamka začne trápit. Osobně bych UVb dal k výhřevné a dál od nich bych dal např. trubicovou (kterou doma mám připravenou).
Dále mě dneska trochu znepokojilo chování agamy. Včera když ji přivezli, tak byla hned čilá, lítala sem a tam, lezla kam mohla a cvrčky lovila bleskurychle a spásla je hned, jak jsem tam nějaký hodil. Když jsme ji večer zhasli, ihned vytuhla na tom klacku, co leží i na fotce.
A od té doby se nepohnula... dnes ráno jsem jí rozsvítil, nechci jí stresovat, takže jsem otevřel terárko jen abych ji orosil, dal čerstvou zeleň a vhodil tam 6 cvrčků a víc si jí nevšímal. Ihned zbaštila 3 z nich a ty zbylý tři tam jsou do teď a vůbec si jich nevšímá. zkrátka už od rána jen leží na té kládě a nic nedělá. Zničeho nic je nějaká laxní, není to stresem? Jeden cvrček uspořádal sebevražednou výpravu do její tlamy a agamka ho jen otráveně setřásla z hlavy a dál si ho nevšímala.
Taky mi přijde divné, že za ty necelé dva dny pod výhřevkou nepobyla snad ani 5 minut. Dneska vážně celý den proležela na tom klacku, tak mě napadá, jestli přece jen není v terárku (kor pod výhřevkou) moc velké vedro a na tom klacku je jí zkrátka dobře a nechce se jí z něj...
Asi zbytečně plaším, nejspíš je jen vyjukaná z nového prostředí, ale radši se s tím na vás obracím...
Předem děkuji za odpovědi