Agama vousatá
V poho
jen se to tu řeší každou zimu pořád dokola
přitom mnohdy stačí projít si několik diskuzí
to se neomlouvej,on ten pán není tak zlý jak vypadá.
molouvám se, a děkuji moc
Už se to tu probíralo asi 1000krát, stačí si projít diskuze.
Osvětlení a veškeré vytápění vypnout ÚPLNĚ ! Terárium zakrýt, nekrmit, jen obden terárium porosit a zkontrolovat agamu. Po 14ti dnech začít pozvolna probouzet
jj děkuji, a ještě asi jí mám změnit denní svícení, akorát netuším na kolik hodin denně...
a s potravou to mám jak zařídit, mám jí vytahovat dávat nějáké cvrčky, nebo čínské zelí, to ona sežere, sice v menším množství, ale sežere.
Přesně, "zimuje" věkem ani velikostí se zmást nenech, sice je menší, ale je to jedna z vyjímek potvrzujících pravidlo. Zvíře samo vycítí co mu dělá a nedělá dobře, takže pokud chce zimovat, nechej ji
no já na netu četl že by ještě zimovat neměla, tak nevím
jj nejspíš se jí chce zimovat
Když jí to nejde samo ( to se stane u jedné z 1000 ) pak se jim skutečně pomáhá, ale až tak po 14ti dnech, když už je očividné, že se sami nesvléknou, to zatím neřeš, vše bude OK, uvidíš
0 08.01.2012 16:11 brtice teda profíci, díky
potřebuje s tím nějak pomoci nebo zvládne sama ? tuhle jsem se někde dočetla, že když jí to nejde samo, tak je dobré jí namočit, okoupat atd...
co vy na to ?
jj je to tak jak jsem říkal....bude to svlek
ahojda, tak přidávám včerejší fotku, kde je vidět rozdíl v barvě těla a ocasu, zatím jsem neviděla žádné známky svlékání...mrkni na to, dík
Já chci taky na chatě vyrobit Akeyře venkovní výběh, a doma jí koupit příští rok terárium o rozměrech 150x60x60. Taky bych jí chtěla přikoupit nějaké kamarádky protože mi přijde že se sama nudí a v takhle velkém teráriu by byla škoda aby tam byla sama. Takže má otázka zní: kolik můžu přikoupit Akeyře do toho terária kamarádek?
Jo jo, na trampolíně v létě je to super..
byla jsem na té naší celé léto né jenom já brácha mamka, ale taky naše agama Čaki, protože to v jednu dobu bylo jediné ohraničené místo na slunku ze kterého nemohla utéct
jenom je blbé, že ty trampolíny jsou černé a neroste na nich tráva
nakonec dostala venkovní výběh 2*1*1 metr: ) a stejně se z něho stačila celou dobu co tam byla utéct
Ty brďo to je Alice docela frajerka. "druhý den ji to tam ohromně baví"
to si to asi pěkně užívá, pomalu jako já u kamarádů na
Na trampolíně jsme prožili celé velké letní prázdniny
Ahoj,asi začne shazovat starou kůži a začala u ocasu proto ta barva.....jinak hoď sem fotku a mrknem na to
0 06.01.2012 12:22 brtice – dotaz
ahoj teraristi, jsem nováčkem, pořídili jsme si před měsícem agamku, má se čile k světu, honí všechno živé jako divá, jen nám připadá, že ve srovnání s krásně zbarveným tělem do zeleno oranžova má nějaký nevýrazný šedý ocas...poradte prosím, chybí jí něco ? díky moc
Vydržela. Ten záznam je ze 3. 1., takže to vím i najisto
. S Alicí je to už taková Vánoční tradice - na Štědrý večer si zaleze do stromečku, druhý den ji to tam ohromně baví (nedá se vyšťourat)... a třetí den pak dobrovolně vyleze, neboť dostala hlad a loudí
Děkuju moc Tome
Nech je klidně 14 dní, obden je zkontroluj a trochu oros terárko.
Až je budeš probouzet, tak nejprve na den, dva odkryj terárium ( pokud je máš zakryté ), a pak na další den rozsviť nejdřív UVBéčko a další den zbytek osvětlení, krmnit můžeš v podtatě ihned - po odkrytí teárka
Myslíš že by tam vydržela?
Když jsme měli ještě stromeček (včera jsme ho vyhodili) tak jsem jí pustila po obíváku a chtěla na něj vylézt. No a v tom máma na mě ať jí chytim, že jí to bude bolet, že se popíchá. Tak zase příští Vánoce
abych se bála když v jeho blízkosti jsem jediná ženská
Machruje
chce se pářit
jenom tak ze zajímavosti .. proč asi dělá ten můj agamák poslední dobou neustále tohle? (fotka)
nafukuje si bradu, otevírá tlamku, vystrkuje hlavu co nejvýš to jde.. a tak
a když k němu příjdu tak za chvíli přestane a čumí jako obvykle
Moc děkuji, na lidský kontakt je zvyklá už od jejího 1. měsíce života, tak ji to snad vadit nebude. Ke konci ledna jí to všechno pořídím.
Pokud bude přes den ve venkovním výběhu, pak na "přespání" jípostačí terárko 60*30*30cm. A vadit jí to nějak výrazně nebude ( pokud je navyklá na kontakt s lidmi )
Ahoj, chtěla bych si v létě brát agamu s sebou k tátovi na baráček a chtěla bych se zeptat jak by to terárko mělo být velké. Skoro celej den by byla venku na slunku s možností úkrytu takže by to fungovalo pouze jako nocleh a vždy by tam byla tak 7-10 dní. Co myslíte??
0 02.01.2012 16:02 halaly [25] - Ještěři i když je fakt, že já jsem měla zářivku T8 né T5 ...
pokud jde o to co si myslím, tak to těleso nemusí být tak drahé...
já jsem koupila v globusu těleso i se zářivkou (odpovídající velikosti) cca za 300 kč. a zářivku jsem prostě chtěla vyměnit za tu UV nakonec to nedopadlo protože mi z e-shopu nějak nedošla ale určitě by to tak šlo si myslím
Aha..tybrďo, takové drahé
Tak to mám asi smůlu.
Šel bych do toho
0 02.01.2012 00:05 fretulka Nerybaří
maj tam fakt kolosy, já měl taky samce, kterej měl ( pokud si dobře pamatuju ) 68cm a mohl dělat "mladšího bráchu" tomu ze Zoo
Bohužel jsem neměl možnost to vidět na vlastní oko,ale asi před rokem mi to popisoval kolega co tam byl s dětma na výletě a popravdě jsem si myslel že tak trochu rybaří
Jen "mimo soutěž", viděli jste pánové ta "hovada" co mají v Zoo ve Dvoře Králové, tam má i ta nejmenší samice snad metr
Přidat reakci
1 ...... [56] ...... 73
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15642x