Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 21:49 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Verčák
Tak tak, 99% procent agam tráví většinu času vyhříváním se pod žárovkou, kde mají klidně 60C :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 20:25 pavel Re: Verčák
OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 20:18 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: pavel
Nemyslím, si, že agama bude sama od sebe vyhledávat nejchladnější místo.... ty moje telata jsou schopny strávit celý den na tom nejteplejším, kde se teplota pohybuje k 50 °C, a pokud zvolí vhodnou watáž bodovky, umístí větrání na opačnou stranu, nic nepřehřeje... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 19:42 pavel Re: fajfmen
Zdravím fajfmena i ostatní chovatelé.Je mi jasné,chápu to a vím,že UVB žárovka by měla být umístěna v místě výhřevu.Můj názor je ale takový,že pokud Jéňa vyrobí terárium 80 cm dlouhé a 40 cm vysoké,v žádném případě nemůže v takovém teráriu docílit teplé a chladné části.Terárium bude celé prohřáté skrz na skrz a agamka bude vyhledávat "nejchladnější" místo a a dle mého názoru to bude místo co nejdále od výhřevné žárovky.Z těchto důvodů si myslím,že by se UVB měla umístit co nejdál od bodovky.Možná bude nejlepší,když Jéňa žárovky našroubuje a odpozoruje,co bude pro agamu nejvhodnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 19:02 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: pavel
Fotka k příspěvku UVBčko je vlastně "úsporka", tzn. nevydává žádné extra teplo. A agama jde přirozeně za teplem, čili se rozplácne pod bodovkou klidně na dvě hodiny, zatímco na Tebou doporučené "vzdálené" UVB bude tak maximálně koukat... (ne že bys nemluvil v jiných věcech dobře, ten minus níže sis dle mého nezasloužil, v tomhle konkrétním Ti ale dle vlastních zkušeností oponovat musím)
Na fotce s miminky naší Alice si můžeš v tom kontextu všimnout jedné věci - většina jich sedí pod výhřevkou (obyč. žárovka v levo) a UV (taková ta nová, údajně vylepšená, modifikace UVB Repti Glo-10 na pravo), ze které osvit chytají jenom jaksi mimoděk, protože tam prostě je "při jednom bordelu" ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 18:54 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Landvir
Ve většině máš naprostou pravdu, jen bych si dovolil nesouhlasit s tvrzením "výhřevný kámen v žádném případě NE!" Že je to většinou zbytečnost a daleko líp danému účelu poslouží např. kus břidlice pod výhřevkou, na tom se zde shodneme jistě všichni. Např. ale u stěny cihlového domu orientované na severozápad a navrch i k blízké řece (případ některých mých terárek) kde vše vymrzá neuvěřitelnou rychlostí (bez ohledu na polystirenovou izolaci) hlavně od spoda, se už taková věc stává v některých měsících pojistkou přežití bránící přespřílišnému vymrznutí podkladu, např. při nočním poklesu, čili za určitých specifických okolností poskytuje velmi dobrou službu.
Když to shrnu - v 80% případů je použití zmíněného naprostá zbytečnost, v 10% dalších něco jako "pro jistotu" (může být i nemusí) a ve zbytku dobrá investice.
Vždy je třeba počítat s lokálními podmínkami. Poslouží to někde, jinde zase ne, 100% zavržení ale není úplně pravdivé ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 22:15 Jéňa
Vida, kolik informací se člověk najednou dozvídá :) díky za příspěvky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.05.2014 20:32 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Přesně tak kolegyně "Verčák" má naprostou pravdu, sám Pavel uznal, že terárium je velmi malé a i přes to poradil rozmístit světelné ( tepelné ) zdroje, po celém teráriu čili je ten, kdo má mezery v teraristice.....

Samozřejmě terárium pro agamy potřebuje chladný kout kde může být klidně 10C - takový agamám jen prospěje. Tím, že rozmístím žárovky po celém ( navíc malém ) teráriu agamu akorát "upeču" a uškodím jí. Čili jak napsala "Verčák"(čka). Umístit výhřevnou žárovku co nejblíž k UVB a co nejdřív pak pořídit větší terárium.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.05.2014 20:23 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: pavel
já se nepřu... jenom mi to příjde jako hloupost, sama jsem měla terárium velmi podobných rozměrů, nezkušeně žárovky jsem měla dál od sebe, a pak zase vznikl problém, že žádné chladné místo neexistovalo... at chcete nebo ne, i ta 26W UVB žárovka topí .... je to moje zkušenost...
jenom by mě zajímalo co máš za zkušenosti ty....

Jo a pokud umíš dobře číst tak Landvir píše: ... Akorát mu zde vytknu, že je blbost dávat každou na jinou stranu terária, dej je co nejblíže k sobě...

takže co? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   14.05.2014 19:07 pavel Re: Verčák
Ahoj.Chtěl bych oponovat,nikoliv se hádat a přít se o to,kdo má pravdu.Myslím si,že Veronika má v teraristice ještě mezery,naopak Landvír mě už několikrát mile překvapil a reagoval na různé dotazy velice profesionálně.Ohledně led pásek do terária:toto osvětlení je pro agamy hodně nevhodné a žádný odborník přes osvětlení to nedoporučuje.Tím,že Jéňa vyrábí terárium o rozměrech více méně nevhodné pro agamu (hodně malé),je opravdu nevhodné mít bodovku vedle zdroje UVB.Tak malé terárium se velice brzy prohřeje,agama se bude zdržovat v nejchladnějším místě a pod UVB nebude téměř vůbec.Proto je nevhodné Repti Glo neumísťovat v těsné blízkosti bodovky.V dostatečně velkém teráriu je situace samozřejmě jiná,tam by obě žárovky mohly být vedle sebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 09:32 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Verčák
ale ona ta co jsem posílala v odkazu je 50W. když si sečtete 40 W bodovku + 26W uvčko jste náhle výš. vím že uplně přesně takhle to nefunguje, ale nemyslím si, že by to ta 50 přetopila.... jenom je dost drahá na to, to prostě zkusit....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.05.2014 09:31 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: pavel
To je hloupost, je třeba mít to vedle sebe.. jak píše Landvir, kvůli tomu že když se bude vyhřívat, zároveň bude vstřebávat UVB....
možnost s 40W bodovkou vedle UVčka a na dosvětlení lineární zářivka nebo třeba led pásky je taky dobrá :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.05.2014 21:28 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: pavel, Jéňa
Ahoj Jéňo, jak píše Pavel, dej obyčejnou bodovku jako výhřevnou, plus třeba nějakou zářivku nebo LED pásek na osvětlení.... a hlavně to UVB, jak Pavel psal. Akorát mu zde vytknu, že je blbost dávat každou na jinou stranu terária, dej je co nejblíže k sobě a UVB tak 3-4 cm nad zem, ať je co nejníže a může agamka být pod ní.... ;-)
Kvůli tomu, aby se vyhřívala a zároveň byla u zdroje UVB, na slunku taky namá každé zvlášť...
Jo a výhřevný kámen v žádném případě NE!! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2014 21:28 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Jéňa
Zářivku tam určitě vraž - agama, coby pouštní tvor, potřebuje hodně světla, aby se jí v terárku líbilo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2014 20:09 pavel Re: Jéňa
Ahoj. Do Tvého nového malého terária určitě nedávej výbojku ani obyčejnou žárovku.Na horní části terária musíš mít lineární trubici,jako zdroj tepla použij bodovou žárovku max 40W a jako UVB namontuj Repti GLO 10.0 26W. V malém teráriu není vhodné mít bodovku vedle UVB.Raději do opačného konce terária.Pořádně vše nastuduj.Ahoj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2014 19:57 Jéňa Re: Verčák
Moc děkuji :)
S tím terárkem je mi to jasný, nicméně výroba terárka, na kterém dělám, mě dost baví, takže už teď se těším, až si budu moct (zkušenější) vyhrát s větším.
Takže topný kámen je špatný nápad?
Tedy máme buď obyčejnou žárovku, která slouží jako výhřevná + UVB žárovku
nebo
pouze UVB žárovku s výhřevem?
Ta druhá možnost se mi zamlouvá víc :) ale pořád se mi zdá, že to je málo; nemá tam být i nějaká zářivka, která osvětlí celé terárium?
Ještě jednou díky za tipy, určitě pomůžou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2014 19:41 Jéňa Re: HammerJoe
Děkuji, za tvůj názor, jakákoliv kritika je cenná. Trochu tě uklidním; já si pro agamku nejdu už zítra, ani příští týden, možná ani příští měsíc - mám prostě v plánu si ji v dohledné době pořídit, takže nemusíš mít strach, že bych si jako naprostý laik koupil domů zvíře do nedodělaného/špatně vybaveného teraria. Jsem neznalý, ne hloupý.
A právě proto jsem tu. Jinde na netu je sice strašná spousta informací, ale bohužel se některý z nich navzájem vylučují, protiřečí a motají člověku hlavu. Chci poradit. Až budu mít vhodně vybavený terarium doma a dost informací o chovu v hlavě, potom si teprve troufnu si ten sen splnit.
Ale chápu, že už musíš být z podobných dost otrávený.
Ještě něco?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.05.2014 12:38 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Jéňa
Tak já ti zkusím odpovědět trošku pozitivněji.
Počítej s tím, že terárko ti nevydrží celý život agamy... jakmile doroste do dospělácké velikosti jednoduše se na ní nebudeš moct dívat a pořídíš jí větší ;-)
Topný kámen tam v žádném případě necpi... slunko hřeje zvrchu, né zespoda. Dej tam obyčejnou cca 40-60W žárovku (záleží jak moc máš teplý pokoj atd.) stojí pár korun.. je lepší koupit více watáží a prostě vyzkoušet. a hned vedle téhle výhřevné žárovky dáš UVB žárovku třeba "Repti Glo 10.0 26 W" UVB žárovka tam být musí! dají se pořídit i silnější watáže UVB žárovek, které ti budou zároveň sloužit jako výhřevné... namátkou jsem našla třeba osvetleni-do-terarii.heureka.cz/…/
ale přiznávám, to už je trošku dražší....
Důležité je, aby případná výhřevná žárovka a UVB byly vedle sebe... a pokud budeš mít větrání třeba na jedné polovině terária dala bych je právě na tu druhou.
pokud tam nutně potřebuješ nějaký kámen, doporučuji obyčejnou plochou břidlici nebo něco podobného, položíš ho pod výhřevné žárovky on se pěkně rozpálí a agamy si na něj rády lehají.
Kdybych na něco zapoměla, ať mě zkušenější opraví.... ;)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 23:14 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Jéňa
Neber to ve zlém, ale podle toho jak to tak čtu, by jsi si zatím žádnou agamu pořizovat neměl.Jelikož nerozumíš ani základním věcem, které jsou předpokladem pro zdárný chov a hlavně které by jsi už měl znát před pořízením Agamy.V dnešní době je všude plno těchto základních informací a stačí je jen přečíst.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 22:27 Jéňa – Osvětlení u agamy
Ahoj, právě si plním svůj dlouholetý sen a pořizuju si první agamu vouskatou :) momentálně jsem ve výstavbě teraria a už leccos mám, ale jeden oříšek ne a ne rozlousknout; osvětlení. Na netu jsem přečetl fůru návodů jak osvětlit terárko, ale už se v tom ztrácím a nevím, co teda ve skutečnosti agama potřebuje. Tedy terárium má rozměry 80cm délka, 55cm šířka, 40 cm výška. Jaké osvětlení byste doporučili na terarko takových rozměrů? :) Pokud si pořídím topný kámen, budu potřebovat žárovky na výhřev?, nebo třeba jen, aby jí to připomínalo slunce? :) jak je to s tím UVB světlem a světlem, co jí má připomínat denní světlo? coze HELP!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 18:31 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: malenka5331
Ahoj, jedná se u agam o běžnou věc, agamka se takto ochlazuje. Může to dělat kdykoliv, ne jen po krmení:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 17:34 Žena malenka5331 [1] - agamy vousaté – otvírání tlamičky
Ahoj, dneska jsem si po krmení všimla, že agamka otvírá tlamičku. nemohl by mi někdo říct co by to mohlo znamenat?Ať něco nezapinkám. Děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2014 20:59 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Nikola90
Ahoj Niki, jestli Tě to utěší, tak já takhle nedávno ořval samičku, zůstalo v ní vajíčko po snůžce a už jsem jí nestihl pomoct. V tvým případě pomůže asi jen pitva, možností je strašně moc, nebo to nechat plavat. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2014 17:45 Žena Nikola90 [8] - Hadi – Úmrtí :((((
Ahoj všichni

Prosím o pomoc. Včera mi umřel sameček. Všimli jsme si toho ale dneska. Ležel ve své obvyklé poloze ale měl černou bradu. Nechápeme to s přítelem a já tu teď hodinu a půl řvu jak malá holka sad sad sad Prominte ale někdo si řekne není to pes ale pro mne každý můj společník ze zvířecí říše je něco jako sourozenec(jsem jedináček).Zvířata ke mně vždy patřila a patřit budou. Chtěla bych od Vás poradit, jelikož nám to nejde do hlavy: stáří 2roky, svlékání probíhalo celkem v pohodě akorát, teď po několika měsících se svlékl.Krmila jsem ho ted listy pampelišky, květy pampelišky, sedmikrásky, trojlístky a cvrčky namáčených ve vitamínech (klasika Roboran,Plastin a ještě jeden ale na ten si nevzpomenu).Byl živý a někdy moc plný energie. Ale i když se napráskal žrádlem pořád vypadal hubeně, stolice normální, žádné parazity zřetelné na pohled. Jen byl už od začátku, co jsme ho koupily vybíravý v jídle, někdy jsem do něho musela cpát skoro i cvrčky.V teráriu měl větev a kameny na šplhání.Svítilo se mu tam cca 12 hodin asi.Asi 3d ny před úmrtím jsem ho dala k samičce a vypadal normálně i reagoval normálně na samičku. Jen se mu nelíbilo její terárko, vždycky chtěl z něho utéct, prostě neustále škrábal na sklo.Samička byla a je v normálním stavu.I pokus o páření proběhl bez problémů, jak jsem tu psala, že mám první snůšku u samičky.Krmila jsem ho někdy ob 3 dny jindy zas jednou za 4 dny ale nikdy jsem ho nenechala hladovět.Dostal buď zelený nebo červy či cvrčky a i červy jedl v pohodě.Na svůj věk nebyl ale tak mohutný jako byla samička. Měl i své vlastní terárko od doby, co mi utekla užovka červená.
A tak se sama sebe teď ptám CO bylo příčinou skonu samečka...Paraziti?Vrozená vada?Moje chyba?Nemoc?Nevím... :-( :-( :-( sad Ale když si na něho vzpomenu tak začnu zas bulet.Díky všem i za kritku nebo jinou připomínku či pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 05:22 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Marek
Ahoj Marku, já svítím od 9:00 do 21:00, myslím., že svítit od půl sedmý je zbytečně brzy, ale určitě se zvykne a zase tolik jí to nevadí :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2014 23:35 Marek
Ahoj, zacatecnicka otázka - jak dlouho by měla mít agama vousatá noc? Mam nastavené hodiny na svícení 6:30-21:30, abych denně pokryl svoje dopolední a odpolední směny (bud odjizdim z domu v 7 rano nebo se vracím v 9 vecer) a tudiz abych stihl nakrmit 2x denne..
Neni to málo spánku? Nebo v klidu usne i přes den?
Diky moc!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 10:50 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Nadka
Hrozně ... přítulná? :) Takže vše krom neurčeného jde zkrmit buď ještěrce nebo drhnoucí svízel hmyzu. Fajn, děkuji love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 08:37 Žena Nadka [214] Re: Nessy
1.mochna husí 2.hluchavka nachová 3.svízel 4. nemůžu určit,musela bych vidět rostlinu 5. kakost 6. bršlice-kozí noha.1,2,5 dávám.3,6 jsem nezkoušela.Svízel nemám odvahu,protože je hrozně ( nemůžu najít slovo ) zkrátka,aby mu to nedrhlo v krku :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 23:37 Žena Nessy [124] - Ještěři – Dá se to žrát?
Fotka k příspěvku Ahoj, velký botanik jsem nikdy nebyla a tak potřebuji radu od vás... Dneska jsem na procházce krom typické pampelišky, sedmikrásky a hluchavky natrhala ještě vzorky kytek, které u nás hojně rostou a já nevím, o co jde. Tak doufám, že mi tu vy zkušení poradíte, jestli s tím můžu v pohodě krmit (ať už agamu nebo cvrčky) nebo je to nestravitelné.
PS: Ta hluchavka je mezi tím, protože mi přijde nějaká moc okrasná na obyčejnou hluchavku a tak nevím, jestli se dá zkrmit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2014 20:45 Muž maty [15] - Ještěři
týýjo tak to je šikovná ;-) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2014 20:36 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: jozkablack
Já mám Matyldu otevřenou imrvére. Co jsem tak odpozorovala, tak kolem poledne vyleze na okno, chvíli kouká ven, proběhne se a zaleze zpátky. Ze začátku třeba usnula na okně nebo zalezla spát pod postel, ale teď už se naučila správně co a jak dělat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2014 20:08 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: jozkablack
Řekl bych, že je mu smutno a prostě chce běhat venku... ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2014 18:55 Muž jozkablack [2] - Ještěři – Nervozita
Zdravim. Dneska mě vousatka po delší době zase trochu vylekala. Celý den leze po terárku ze strany na stranu a dobývá se ven. Jako by ho něco stresovalo. Ale neni co. V terárku se nic nezměnilo, vše je tak jako už řadu měsíců. Když jsem ho vindal, prošmejdil celej byt a teď si zalezl pod postel, jako by tam chtěl přenocovat. Včera byl ještě naprosto v klidu, žral a nervózní nebyl. Že by na něj lezlo jaro?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 20:49 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Albert
Ne nebudou.Já moje agamy vypouštím ven a samička mi hned startuje po včelách a všem co lítá i po sršních... X-) a červi můžou taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 20:43 Albert – Krmení
Nebudou vadit larvy potemníka nebo moučné červy ty zbožnuje ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 20:35 Albert – Krmení
Je možné agamě poskytnou - včelky , vosy , čmeláky ? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 19:53 Muž maty [15] - Ještěři
tak to jo :-D ale stejně bych to asi neriskoval :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 17:15 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: maty
Ty moje se nebojí ani korálovky, když ji vidí přes sklo terária tak by ji pomalu snědli na jeden zátah :-D jen sklo je vždy opatlané od těch jejich slin :-D..Stejně reagují na rybky v akváriích, když je vypustím do pokoje, taky oslintané stěny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 16:24 Muž maty [15] - Ještěři
to já jsem četl, že vosy, včely, možná čmeláky OK, ale sršní se bojí ano palec ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 15:48 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Verčák
To řekni té mojí :-D Ta jakmile vidí něco velkého a žlutého tak jí je to jedno.Jednoho sršáňa loni snědla jedna dvě a ani jsem nemrkla prostě v sekundě bylo po něm.Máme totiž švestky tak, když popadají a je tam hafo vos tak loví jednu za druhou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 14:18 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Nikola90
Sršně nééé ;-) agama se ti sršní bude bát, a mohla by přijít k úrazu.. vosy a včely možná (nebo taky čmeláky ... možná), ale sršně v žádném případě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 09:39 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Nadka
To u nás pytlíky nejsou a to vesnička, kde žiju s přítelem má jen 80 obyvatel ale jsme hned u lesa takže srnky na zahradě u sousedů jsou normální jev :) Ale je tu krásně nádherná příroda.Už se nemůžu dočkat až budu brát Agynu na vosy a sršně :-D Je schopná jich spořádat snad tucet.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 00:21 Žena Nadka [214] Re: Nessy
Jo,já to znám.Tady jsme na vesnici a stejně se nedopočítám,kolik mi tady projde psů před domem.Jsou tady na sloupech pytlíky na h...,ale jsou místa,kde co metr to h...jak cep a stromky jsou popálený psí močí.To jsou tady blízko louky a lesy,jak to potom vypadá,když je tam jenom park..vím o čem mluvíš. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 23:00 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Nadka
Nevím totiž v okolí o žádné louce a tam, co vím o sedmikráskách, močí a kálí psi.
Samozřejmě nemluvím o tom, že se někde na 100m2 vymočí jeden pes (kočka, ježek) za týden...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 22:38 Žena Nadka [214] Re: Nessy
Když to vezmeš,každou trávu i rostlinu ti můžou po...i jiná divoká zvířata,nejen domácí mazlíčci,ti jsou většinou zbavení parazitů ( teda aspoň doufám ).To bys nemohla nic zelenýho používat.Co teprv já,když jsme se sem stěhovali,běhali mi zajíci až na dvůr. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 22:08 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Nadka
No já nevím, podle mě, když ti přischne nějaká oocysta k listu, tak bys to musela vzít kartáčkem, aby ses toho zbavila...
Ale třeba to opravdu jen zbytečně hrotím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 21:16 Žena Nadka [214] Re: Nessy
A když ty rostliny necháš pořadně propláchnout,to tam ty parazity taky budeš mít?Nechávám je odmočit,tak by tam nic nemělo zůstat..nebo jo? :-O :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 21:07 Žena Nikola90 [8] - HadiRe: Nessy
No ještě, že já ty moje mám z domácího chovu. Ono jich je stejně už tady v čr hodně mezi chovateli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 20:33 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Nadka
Jo tak fajn :-) Já si říkala, aby jí to jelo, když je to tak aromatické... Ale když Dyno, tak mi to zkusíme taky :-D Hned zítra jí nějaké utrhnu a uvidím ;-) (I když mi těch krásných kvítek bude asi trochu líto stydim )
A semínka - to jsem ani netušila, že se dají koupit :-) To bych mohla vysít na dvorku, aby tu něco rostlo. Nevíš, jestli se prodávají i sedmikrásky? Jako že obyč, vím, že se prodávají takové ty velkokvěté a tak...

Nikola - a všimla sis děvčico, že se většinou nedoporučuje kupovat zvířata z importu právě proto, že jsou plná parazitů?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 19:59 Žena Nadka [214] Re: Nessy
Dávám Dynovi fialky-list i květ,baští to v pohodě. :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15611x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036?od=801