Agama vousatá
0 18.07.2010 22:08 libor – Re: Saša
ahoj sašo, zatím jsem si nevšiml že by hubnula. ale ještě bych se zeptal, dava se něco agamám na odčervení??
0 18.07.2010 19:14 libor ahojky, mám doma agamu vousatou, má asi 3 měsíce,(odhaduji podle délky 21cm). ze dne na den mi přestala žrát Sad jindy jsem jí dával 2 cvrčky denně a jedla jako divá ale ted nic. ani zelene si nevezme. da si jen červa ale to ji to musim dát přímo do tlamy jinak si jich ani nevšimne.ale pít pije to jsem jí i viděl. co s ní může být??? mám strach abych o ní nepřišel Sad
aha,díky za vysvetlenie
ok,co je to slida?
prvy krat pocujem...
Desítku UV použít samozřejmě můžeš (pokud možno tak, aby si ještěrka mohla vlézt natěsno pod ní), a co se písku týká - pokud se na toho tvorečka nebude lepit slída apod., je v pořádku víceméně cokoli
Obyč žárovka stojí 10Kaček - wattáž musíš vyzkoušet tak, aby pod ní bylo 50C a v teráriu 28 - 32C, a dál musíš použít UVB žárovku, mezi levné patří např. ReptiGlo 10.0 - stojí okolo 400Kč, ale lepší než ta jsou vitamíny AD3combinal
0 17.06.2010 08:30 Terka – Osvětlení
Ahoj, chtěla bych si pořídit agamu, zajímalo by mě kolika wattové žárovky budu potřebovat? A aby byly taky trošku za rozumnou cenu. Díky
No když jich je doma 100 a víc, a kálí to a musí se to krmit, čistit, svítit, měnit zářivky,....tak už tak náááádherný nejsou - to mi věř.
No samozřejmě, že vejce všech hadů, ještěrů, atd. rosotu. Např. u agam mají čerstvě snešená vejce v průměru 1 - 2cm a po cca 60ti dnech už okolo 4cm. A existují i větší rozdíly, třeba u hadů
Nevadí, já mám některá vejce jak sníh, jiná se žlutými flíčky, dlaší s hnědými. Pokud rostou a neplesniví je to v pořádku.
Tak to budou nejspíš neoplodněná, poznají se velmi snadno. Ta oplodněná jsou krásně bílá, pevná, bez "vad a kazů" krásně oválná.
Ta neoplodněná jsou šedá, žlutá, mohou se propadat,....
Okolo 50ti dní +- 10dnů
0 02.11.2009 21:02 Elffka – Agama vousatá
Ahoj plánuji si pořídit mládě agamy (kolem 20 cm) a zajímalo by mě, jestli takto velká agama může baštit švábi (dubie), samozřejmě nějaké menší exempláře. Chtěla bych si zároveň s ní pořídit i kolonii těchto švábů.Mohlo by se taky stát, že by jí švábi nechutnaly a odmítala je?
Přidat reakci
1 ...... ...... [73]
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15642x