K té henrylawsoni : Samozřejmě kolego, spěchal jsem ( jak je u mě zvykem a datloval a datloval )
K tomu páru, pokud koupíš samečka, pak můžeš mít časem určité problémy, nepustí samici ke žrádlu ( to se dá částečně kompenzovat krmením z pinzety, ale ruku na srdce, kdo z nás má čas 300dní v roce poctivě a trpělivě krmit z pinzetky ), ale z čeho bych měl větší obavu je především v období páření je "obtěžování" a napádání samice, jelikož jak tu bylo správně napsáno, jedná se o skupinová zvířata a samec mám k dispozici ( mj. na mnohem větší ploše než je terárium ) několik desítek samiček, takže svou "pozornost" náležitě rozdělí a i tak se může stát, že i v přírodě slabší samice nevydží a uhyne.
Faktem je, že mám spoustu kamarádů ( i já sám jsem párek jednou měl ), kteří chovají pár v nádržích o základně cca 100*50cm a je to bez komplikací, nicméně mám i takové, kteří to zkusili a pokud nenašli samici uhynulou, pak je museli oddělit s tím, že samec samici tu ukousl kus ocásku, tu vydrápl oko, tu zlomil nožku,.....
Vždy je proto lepší a osobně bych doporučil pořídit samičku, poku se jedná o pár a samce k minimálně 2 - 3 samicím a terárium odpovídající velikosti, samozřejmě