Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 55 Přejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2012 21:43 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Verčák
I v mnohem krkolomějších :-D ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2012 21:34 Žena Verčák [112] - Ještěři – ? :-)
Fotka k příspěvku já jenom pro zajímavost a ze srandy.. spí vaše agamy taky v takovýhle polohách? :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 23:04 elegans1 Re: Pogona
Párat se s vodním kamenem žiletkou by se mi fakt nechtělo.Stačí to postříkat roztokem kyseliny citronové a po chvilce opláchnout vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 23:02 elegans1 Re: Dixon
Já používám okenu běžně,žádné speciální prostředky nejsou třeba.Na vodní kámen vodný roztok kyseliny citronové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 20:14 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Dixon
Čistá voda z roprašovače na kytky, ošmudlat měkkým hadříkem který stáhne přebytečnou vlhkost a po mírném oschnutí přepucovat bavlněným hustším hadříkem. Většinou to docela stačí :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 09:31 Žena Nympheas [3] - JeštěřiRe: Dixon
Já čistím terária parním ručním čističem,jde to bezvadně a zároveň sterilizuje.A po té jen setřu vodu gumovou stěrkou na okna. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 19:42 Muž Dixon [1] - JeštěřiRe: halaly
Díky,ale vyskusam to co vravi Pogona,cistou vodou a potom do sucha vylestit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 19:39 Muž halaly [25] - Ještěři
Dobré je to koupit v této dózy www.autokosmetika-sonax.cz/…
Utěrka zůstane pěkně vlhká, jednou za čas umýt ve vlažné vodě a je to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 19:37 Muž halaly [25] - Ještěři
Doteď jsem používal ocet a pak jen vyleštit. Nedávno mi ale bratr přinesl z práce čistící utěrky - umělá jelenice. Je to parádní věc, nezanechává šmouhy, leští, čistí bez chemie... Nemůžu si to vynachválit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 19:34 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Dixon
Obyčejnou vodu, pak to stačí jen dosuha vyleštit např. takovou tou "švédskou utěrkou" či zmuchlaným novinovým papírem ;-) Na vodní kámen pak žiletku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 19:32 Muž Dixon [1] - Ještěři
Ahoj,co pouzivate na cistenie skiel na terariu? nejake chemicke prostriedky typu Okena atd... asi niesu vhodne ze? :-) díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 11:04 R Muž Landvir [231] - Ještěři
Ahoj kolegové, mám malej dotaz. Už je to pomale 14 dní, co jsem probral agamky ze zimního spánku. Bora už se začíná chytat..dneska už i žrala ale Eliška je pořád zalezlá v chladnějším koutu terárka a podřimuje, sem tam se probere a zase spí:( Mám strach aby mě nepošla hlady nebo něco.. prakticky už minimálně měsíc nic neřere:( Jinak vypadá v poho. Poraďte co s ní...nechat jí pořád spát? Díky Jarda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2012 09:40 Muž Sewer [151] - Ještěři
Slunečnici taky musim vyzkoušet :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 19:17 Muž Dixon [1] - JeštěřiRe: vitticeps
díky,vyskusam X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 19:01 rendah Re: vitticeps
moc dík, už tři hodiny bobtná potlesk
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.01.2012 18:55 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.czRe: rendah
Pokud byl ten ocásek jen náhoda, tak by mělo stačit hlídat, aby měly stále co žrát. Jinak ještě se dá naklíčit vojtěška (ta je hodně zdravá a prospěšná) a snad i horčice, ale jsou to takové malinkaté rostlinky. Oproti tomu ta slunečnice je poměrně velká a šťavnatá.

Stačí jí dát na vlhkou vatu na nějaký tácek a udržovat semena vlhká, jinak nevyklíčí. Teďka v zimě je to s tím horší, málo světla a tepla (u nějakého zdroje tepla zase rychle vysychají a snadno vyschnou). Rotlinky se zkrmují jakmile se rozevřou první 2 lístky. Pak se začnou více rozrůstat (přibyde takový chlupatý výrůstek, který už není nic moc), tou dobou jim přestává vata stačit a začnou vadnout nebo hnít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 15:31 Muž Dixon [1] - JeštěřiRe: vitticeps
Zdravim,je to trochu mimo temy,ale chcem sa opytat.Ako si vypestujem tie male vyklicene slnecnice? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 15:27 rendah Re: vitticeps
dík za radu s tím naklíčeným semenem, zkusím to. Nevíš jaké rostliny se dají ještě pro mláďata na naklíčení použít?
Ze zeleniny jsem do teď zkoušela čínský zelí, ledový salát, mrkvičku a okurek. Včera blejzali šťávičku z hrozna, které jsem baštila já, olizovali se až za bodlinkama.
Vypadá to, že to ukousnutí byl omyl při lovu, od včerejška je pozoruji a nezdá se mi, že by tam byl některý co by ostatní zlobil, ale ještě je budu sledovat. Dík za radu.
Cvrčky jsem větší zkoušela, některé agamky bez problémů lovily, ale některé se jich bály. No dokrmím ty mikráky a seženu malinké cvrčky. S jejich apetitem počítám tak za dva dny. Už budou také starší a snad už se už nebudou bát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 15:27 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: rendah
Tak tak .... čínské zelí dejte před cvrčkama....pokud se nažerou cvrčkama,tak pak už nechtěj....dal bych jim tam třeba přes den do misky ať maj do čeho zobnout tenebrio molitor(moučný červy) nebo pokud tu možnost máte kupte malé šváby třeba blabtica dubia.....

Někdy to však náhoda není, pokud agamky nemají dostatek potravy jdou po všem co se pohne. Je potřeba je krmit i několikrát denně.

Na druhou stranu jsem zažil i várku, ve které byly třeba 2 agamky vůči ostatním agresivní


S tímhle naprosto souhlasim....

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 14:52 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.czRe: rendah
Fotka k příspěvku Pokud krmíte mikro cvrčky a octomilkami tak není divu, že toho hodně zvládnou. Já jim dávám o jednu velikost větší crvčky, zhruba centimetrové, větší ne. Opatrně s tím množstvím cvrčků, které tam necháváte běhat. Pokud je jich až příliš, agamy je začnou ignorovat, možná ze strachu. Já jim dám kolik zvládnou a pak nechám pár cvrčků jako rezervu. Krmení hmyzem ideálně i 3x denně.

Na zelené je učím hned od vylíhnutí a nemají problém. Ovšem je potřeba jim ho nabídnout dokud jsou hladové, po hmyzu o něj již nestojí. Ideální jsou například malé rostlinky vyklíčené slunečnice, ty zbožňují.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 14:46 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.cz
S topnými kameny u mláďat opatrně. Takhle malinké agamky nemusí mít vyloženě výhřevná místa jako je to u dospělých. Osobně udržuji teplotu v boxech s mláďaty na 30-32°C. Ochlazení občasným porosením nebo vodou na plastovém víčku od krabičky na hmyz.

Kousání ocásků je někdy zrádné, měl jsem již stovky malých agamek a setkal se s různými příčinami. Někdy jde skutečně o náhodu při lovu a nemusí se s tím poté nic dělat. Někdy to však náhoda není, pokud agamky nemají dostatek potravy jdou po všem co se pohne. Je potřeba je krmit i několikrát denně.

Na druhou stranu jsem zažil i várku, ve které byly třeba 2 agamky vůči ostatním agresivní. Než se mi je povedlo vystopovat, ožraly toho spoustu. Zdravých ocásků a prstů si malé agamky příliš nevšímají, ale jakmile je nějaká agamka zraněná, mají tendenci v okusu pokračovat. Proto je dobré zraněné agamky nejprve doléčit někde stranou a až poté je přidat k ostatním.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 14:40 rendah Re: HammerJoe
Fotka k příspěvku Náplastí na ocáscích se agamky do hodiny zbavily, byl to fakt rychlý proces.
Osvětlení s teplotu mají dle informací, které jsem našla v přírůčkách. Prostor mají samozřejmě rozdělen na dvě zóny. Nejteplejší, ta je na kameni na kterém se vyvalují, a kde je i osvětlení a na zónu kde je cca pokojová teplota, kam se chodí proběhnout a lovit, tam se totiž soustřeďují i cvrčci, kterých je v terárku vždy dostatečné množství, minimálně 20 je k dispozici stále. Na noc cvrčkům poskytnu útočiště v půlce kokosového ořechu, kam nalezou a já je z terárka vyndám. Vousatky tak při spaní neruší. Na noc časovačem zhasínám a snižuji i teplotu.
Nejsem moc zkušený chovatel, prcky mám poprvé a chci jim poskytnout 100% komfort pro růst. Takže jsem moc ráda za jakoukoli radu. V přírůčkách jsem toho moc o odchovu nenašla.
Teď jsem terárko rozdělila na dě části, zóny jsem zachovala, snad to zabere.
Fakt nechápu, proč nekterému chovateli se toto neděje, nemůže to být dědičným charakterem po rodičích, nebo jejich apetitem?
Chci se ještě zeptat, kolik tak má 14 denní agyma sežrat cvrčků, připadne mi, že mám doma otesánky. Je možné, že jich během dne spořádají 20 a víc? Po vylíhnutí sežraly během chvilky butelu octomilek. Zeleninu jsem jim dala také, ale vůbec si jí nevšímají, je tam jenom jako past na cvrčky. Pít chodí do misky, kde je jen na dně vody a potom je ještě rosím.

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 12:32 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: rendah
Dala jsem jim tedy ještě jeden výhřevný kámen a tím zvětšila plochu na vyvalování, doufám, že se více rozmístí a budou tedy lovit cvrčky a ne ocásky.

To nedělej ....ano oni se drží vetšinu času pod světlama/teplem(jen pro zajímavost kolik tam máte stupňů na substrátu pod světlama?) ....ale musíte jim přeci umožnit aby se mohli jít ochladit...když prdnete na jednu stranu topný kámen a na druhou světla tak bude všude teplo...a víte jak je to se studenokrevnými plazy a jejich oteplováním a ochlazováním ??!!?? Nebojte ta clá plocha je využitá jen to nevidíte....nic ve zlém,ale na to že máte už odchov tak by jste takovýhle zakladní věci už mohla vědět...

Syn ještě vymyslel dát jim na ocásky náplast, aby ocásky byly větší a nepletli si je s cvrčky

To snad ne....ty náplasti sundejte...tohle to přeci nemůžete myslet vážně přelepovat ocasy agamám....
Ono totiž jde o to,že já třeba tady na to nemám stejný názor, na to okousávání ocásků....mě osobně se to nikdy nestalo u mých agam a měl jsem jich nejvíc v jednom teráriu i skoro 20 ...a nikdy se to nestalo....je zajímavý že někteří chovatelé s tímto nemaj absolutně problém a jiní zas ano....Jde o to, že na to že jsou starý teprve 14 dní tak mi nejde do hlavy že by se už tak brzy toto stávalo.....možná více jídla,různé druhy,čínské zelí....nevim jaké máte osvětlení a tak podobně....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 12:16 rendah Re: halaly
Fotka k příspěvku Moc všem děkuji za reakci, pomohlo mi to, myslela jsem, že dělám něco špatně. Mám tři 2,5 leté agamy od kamarádky, také jsem je již dostala bez ocásku, když jim byl cca týden, došlo k amputaci ze strany sourozenců, chybí jim docela velký kus, ale jsou to opravdoví mazlíci. Štaflík (ten největší mazel) se dokonce nechá položit na zádíčka a drbat na bříšku. Terárium moc nemusí, sedí mi stále na rameně a kouká po okolí. Když jej dám do terárka, začne se rozčilovat, ztmavne, zčerná pod bradou a vytrvale čumákem ťuká na sklo.

Ale zpět k těm ocáskům. Při pozorování jsem zjistila, že se celá skupinka drží hodně na jedné straně terária a nevyužívají celou plochu. Dala jsem jim tedy ještě jeden výhřevný kámen a tím zvětšila plochu na vyvalování, doufám, že se více rozmístí a budou tedy lovit cvrčky a ne ocásky.
Syn ještě vymyslel dát jim na ocásky náplast, aby ocásky byly větší a nepletli si je s cvrčky. Zkoušíme tedy všelicos, dávám však pozor, aby náplast byla jen tak z lehka, aby se ocásek mohl dál růst. Zkoušíme tedy všelicos. Jsou teď srandovní, připomínají mi ty dinosaury s takovým tím palcátem na ocase smich
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 10:18 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: rendah
Ahoj,nejak se tim netrap. Moje Eliska je taky bez kousku ocasku,,kdyz byla malinka,tak ji ho sourozenci ukousli :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 07:28 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: rendah
Přesně tak, tomuto nezbaráníš, občas se to stane, ocásek si prostě spletou s jídlem,.... Zamezit tomu můžeš takovým rozdělením, nicméně, jelikož obzvlášť mláďata jsou díky rychlému růstu náchylná na rachytis, musí mít zajištěn přístup vápníku a UVB záření. Tzn. nad každý box bys musela dát UVB žárovku, což je nesmysl ;-)

Prostě je nech spolu mívám i 10 agámek v teráriu 30*25*25cm.


PS: Ocas agamě nedoroste,... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 06:26 Muž halaly [25] - Ještěři
Nestalo se mi to, ale četl jsem něco o tom.
Je to způsobeno tím, že malá agama si myslí, že ocásek nebo prst na noze je vlastně nějaká ta potrava - protože se pořád hýbe a okusuje tím svoje sourozence. Je to zcela běžné. Nevím, zda-li jim to doroste, ale preventivně bych je oddělil po několika kusech (2-3) a dal je do IKEA boxů. Jsou to levné boxy a plní svůj účel. Podívej se na ikea.cz www.ikea.com/…/ mají různé velikosti.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 01:05 rendah – kousání ocásků
Fotka k příspěvku Ahoj, mám dotaz, poradí někdo?
Mám 14-ti denní vylíhnuté vousatky. Je to náš první úspěch a čekáme na vylíhnutí ještě dalších dvou vrhů.
Bohužel jsem dnes odpoledne zjistila, že jedna agamka má ukousnutý malý kousek ocásku. Bojím se, aby se to nestalo i ostatním. Poradí mi někdo, jak dalšímu ukousnutí zabránit.
Agamek je 5 a jsou v terárku o velikosti š50/h30/v30 cm, myslím si, že velikost terárka je dostatečná.
Jsou velice živé a loví mikro cvrčky, kterých mají stále dostatečný přísun. Na vyhřívání mají topný kámen a UVB a UVA žárovku. K ukousnutí došlo v odpoledních hodinách.
Poraďte prosím, co s nima? Předem děkuji
:-( :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:18 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Pogona
Dobře, já jen že mám strach, aby neumřela hlady:) A co bude dělat Bora, to uvidím. Děkuju moc za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:07 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Landvir
Pokud se hrabe, nech ji, v teráriu udržuj už "normální" provoz. Ona se časem chytne, neboj ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 14:40 R Muž Landvir [231] - Ještěři
Ahoj všici...mám takovej dotaz..od pátku jsem zkusil po 16-ti dnech probudit agamky. Včera se vyhřívali a dneska byli i na parapetu na sluníčku, ale Eliška se začala zase zahrabávat,jak kdyby se chystala na zimní spánek. Podotýkám, že Eliška už s přestávkama chrní přes měsíc(posledních 16 dní bez světel a vytápění). A nic neřere. Tak se chci zeptat, mám je znovu zazimovat a všechno pozhasínat? Bora taky už taky od pátku nežere a jen odpočívá. Mám strach, aby mě neumřeli hlady. Více info mám kdyžtak v deníku. Poraďte prosím, co teď s nima? Díky všem. Jarda
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2012 20:10 Muž Číža [4] - Ještěři
Tak jsem nakonec objednal tento Tv stolek : <a href="http://aukro.cz/akce-televizni-stolek-tv-10-doprava-zdarma-i2056343712.html"s rel="nofollow">http://aukro.cz/akce-televizni-stolek-tv-10-doprava-zdarma-i2056343712.html takze rozmery budou š130x40 hloubka a vysku bych si predstavoval tak 50cm mozna i tech 60cm...a myslim si ze tohle uz by nemuselo bejt tak majnky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2012 18:41 Žena Akeyra [3] - JeštěřiRe: elegans1
Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2012 18:20 Muž halaly [25] - Ještěři
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2012 17:54 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: elegans1
A česky to je co?:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2012 17:18 elegans1 Re: Akeyra
To je parietální oko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2012 17:08 Žena Akeyra [3] - Ještěři – hlava
Fotka k příspěvku Ahoj, chtěla bych se zeptat co to má Akeyra na hlavě? Má to tam hodně dlouho a myslela jsem že se svlékne. Nedalo mi to a musím se zeptat :-) Je to skoro uprostřed.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2012 22:43 Muž vitticeps [21] - www.davidmuzicek.cz
Pro dvě agamy bych minimum viděl na těch 110x50x50cm. Do té hloubky je těch 50cm naprosté minimum, méně je pro nevhodné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2012 22:15 Muž halaly [25] - Ještěři
Já se taky onehdá ptal na agamy a do 100x50x50 by se údajně vlezlo 1,2, kdybych ho měl dobře zařízené. Ale taky se mi to zdá málo už jen pro 1,1 je to moooooc malé. Každopádně uvidíme, zvířat co se mi líbí je nespočet.
Nejradši bych tam narval želvu pardálí, agamu vousatou, agamu límcovou a možná ještě něco :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2012 22:10 Muž Číža [4] - JeštěřiRe: HammerJoe
Mno musim rict ze jak tak cucim na ty prezentace tak pro dve je to porad silene malinke takze na to zapomenu... hmm ale jedem samec by se mel vejit vpohode ne? Nemuzu si pomoct ale kdyz vidim zde v prezentacich ty velikost terarii a opticky vtom to pomerne dost velke zvire...myslim ze by si zaslouzil neco jako Chameleonarium akorat prevracene na bok.. :-D jenze tohle vsechno v jednom pokoji... ne Jedine az se odstehuju od rodicu... smich
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2012 21:51 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Číža
Při 110 a té hloubce co píšeš by to šlo ;-) ale 90 je málo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2012 20:52 Muž Číža [4] - Ještěři
Jeste me napadlo ze bych to mohl prodlouzit terarium na nejakych 110cm... stve me ze jsem omezeny hloubkou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2012 20:12 Muž Číža [4] - Ještěři
Zdravicko mam takovou otazecku myslite ze by slo umistit 2 vousatky do teraria š90h40v60-70? Nemuzu si pomoct ale zacinaji se mi silene libit... :-) A planuju nove terra o techto rozmerech. Jeste jsem zapomel dodat ze vylety by byli samozdrejmosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2012 17:20 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: perak
Mvdr. Pavel Kočí - Dvůr Králové n./Labem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2012 16:50 perak
Nevíte prosím někdo,kde je nějaký dobrý zvěrolékař v okolí Dobrušky,ke kterému by se dalo zajet v případě problému s mím Mazlíkem(agama)?Dík coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2012 15:02 Žena ellipsees [0] - Ještěři
zajimave
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 21:08 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: ZuMi
V poho ;-) jen se to tu řeší každou zimu pořád dokola :-D přitom mnohdy stačí projít si několik diskuzí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:47 Muž Zedrik [8] - JeštěřiRe: ZuMi
to se neomlouvej,on ten pán není tak zlý jak vypadá. :-P :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:42 Muž ZuMi [0] - JeštěřiRe: Pogona
molouvám se, a děkuji moc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:38 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: ZuMi
Reklama

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [55] ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15611x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036?od=2701