Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama vousatá

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 32 Přejít na další stránku   1  
Agama vousatá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 14:50 Karolína Re: Verčák
Ježiš, chudáček :-(
Proč ho chceš zabít když žije?! ne Zkus ho nějak vyléčit, zajít s nim k veterináři...
Ty velké agamy by ho zabili? ne Vždyť by ho to bolelo! Proč ji kdyžtak nenecháš bezbolestně utratit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2013 08:51 Žena Verčák [112] - Ještěři
dneska jsem přendávala z inkubátoru do terárka další dvě agamky a ta jedna je taková podivná :( nehýbe se a hlavně má nafouklé tvrdé bříško :( přitom včera v krabičce v inkubátoru se hýbala :( Co myslíte že to bříško znamená?
žít žije, právě otevřela kukadla.. :-)
edit: tak se mi to asi jenom zdálo, nejspíš byla v nějaké divné poloze :-) už po terárku lítá jako všechny ostatní a bříško má normální : )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2013 21:16 Žena Verčák [112] - Ještěři – Verčák
Tak bohužel po dnešním ránu se musím přiklánět k tomu negativnímu postoji na cvrčky v terárku přes noc:(.... Ráno jak jsem vstávala do školy tak jsem opticky zkontrolovala agamky a něco mi nehrálo :( červená skvrna na písku. Hned jsem prohlídla každou agamku zvlášť a na jedné jsem objevila vyhlodanou díru "pod paží" hodně do hloubky :( ještě žila ale byla hodně slabá, asi hodně vykrvácela.. jako nejpřirozenější řešení jak ukončit její trápení mi přišlo dát ji do terárka s dospěláky.. :-( Nutno podotknout že se to stalo navzdory tomu, že jsem v terárku pro cvrčky dala jablko a taky psí granuli.
Stejně ale nejsem schopná cvrčky na noc odchytávat.. dneska jsem ale pro jistotu dala kousek jablka vedle každé agamky a taky jsem tam cvrkům dala kousek šunky (snad to není blbost) nerada bych aby se to stalo znova :( (byla to právě ta agamka kterou jsem do terárka přidala včera odpoledne :-( )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2013 15:43 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: dedy
Pořiď si dvě samičky, do takového terária v pohodě. Samec by mohl samici napadat a zranit ( nebo i zabít ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2013 13:35 Muž dedy [1] - Ještěři
Dobrý den,

chci se zeptat, zda je vhodné do terárka 110x50x40 pořizovat ještě jednu Agamku vousatou a zda bude našemu samečkovi stačit jedna? Díky za reakce ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 10:16 Muž vitas [27] - Ještěři
Pamazuju si, že jsem kdysi při samostudiu našel varování před cvrčky v terárku, ale zároven je tam uvedeno, že je velice důležité nechat v teráriu nějaký zelený nebo namočenou granuli jak už tady buď pogona nebo elegans psali.

Odkaz: www.drachen.cz/…/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 09:20 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: fajfmen
Ok :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 21:25 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: HammerJoe
Přijmi prosím mou omluvu - Skutečně jsem se domníval že jde o krádež nicku a kdosi se na Tobě pokouší parazitovat (i mluvická úroveň v porovnání s Tvými obvyklými příspěvky tomu odpovídala, což ovšem zmiňovaný mobil vysvětluje)
To je v současnosti bohužel dost rozšířené (mě osobně takhle kdosi před časem jinde ukradl pomenší osobní stránku a možná i proto jsem měl ihned rudo před očima), takže jsem reagoval příkře. Poté, co jsem si najel nejdřív na Tvůj nick a po načtení jej porovnal s níže zmíněným... Mé chování v tomto směru ovšem bylo nekorektní a zcela mimo zásady netových diskusí. Pardon.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 18:16 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Landvir
OK beru to ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 17:30 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: HammerJoe
Taky jsem to HammerJoe nemyslel ve zlým, fakt jsem si myslel, že tady někdo píše pod tvým nickem, proto jsem psal, že je kus blba, nebyla to rekace na odpověď. Jinak už jsem Ti to vysvětlil a omluvil se, tak snad to bereš a to co jsi napsal ty na mě, to už řešit nebudem ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 16:13 elegans1 Re: Pogona
Fakt nemá smysl reagovat....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 16:07 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Pogona/Landvir
Vždy jsem si myslel,že se nereaguje na nick,ale na obsah odpovědi.Takže pokud něco napíše hammerjoe,je to pologramotný debil,zatímco stejná odpověď od HammerJoe je v pohodě?

Amen.

Nemám chuť to tu už nějak rozpitvávat,myslím si že má odpověď byla k tématu a přínosná, je dobré vědět, že se něco takového může stát...
Tím jsem ti Tome snad i odpověděl na to co ty tu píšeš, i kdyby si kdokoliv myslel že to psal kdokoliv jinej než já,tak nebylo potřeba na to reagovat urážkama, ode mě tam žádná nezazněla.Já nemám za každou cenu potřebu se pro každej příspěvek přihlašovat, snad stačí napsat jméno.

Chtěl jsem tu napsat ještě pár věcí,ale myslím si že by to ničemu nepomohlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 15:46 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
Já tu však neřeším zda je ten či onen od toho čo toho správný, nebo ne.
Jen fakt, že HammerJoe se rozčiluje a zjevně si nepřečetl pořádně diskuzi, protože jinak by takhle nemohl reagovat.
Např. Fajfmen jasně naspal, že se jedná o nejapnou napodobeninu podpisu, čili regaoval na někoho "jiného" a kolega HammerJoe hned oba sjel,...když v podstatě nereagovali na něj,....

Fotky si nahrávej, jaké chceš, mě prostě nikdy cvrčci ještěrku nenapadli, asi je trápíš hlady ( ty cvrčky ) a asi překrmuješ odchovy ( když ti jich tam zbyde tolik, aby ještěrce ublížili ) a zjevně nejsi dobrý chovatel - když si necháš sežrat odchovy čímkoli,..... :-P ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 14:30 elegans1 Re: Pogona
Vždy jsem si myslel,že se nereaguje na nick,ale na obsah odpovědi.Takže pokud něco napíše hammerjoe,je to pologramotný debil,zatímco stejná odpověď od HammerJoe je v pohodě?
Cvrčci prostě napadnout zvířata můžou.Fakt nechápu,co na tom bylo debilního.Za chvilku ti tady dám fotky chamaeleolise a Phelsuma pasteuri,které ohryzali cvrčci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 14:00 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: fajfmen
fajfmen napsal:Kde vůbec bereš tu drzost podepsat svůj mírně retardovaný "výkřik do tmy" nejapnou napodobeninou HammerJoehovo podpisu?! tone

Musím se kolegů Fajfmena a Landvira zastat. Pokud umíš číst ( což předpokládám, že ano ), mysleli si oba, že Tvůj nick někdo "zneužil" čili, průměrně inteligentí člověk pochopí, že reagovali na příspěvek někoho úplně jiného.
Zdravý selský rozum mi říká, že bys jim měl v podstatě poděkovat že "brání" Tvůj nick a né se do nich bezhlavě pustit, když tu o Tebe nešlo.
Kolegové jen bránili někoho cizícho ( nevěděli, že jsi to TY ), o kom si mysleli, že používá Tvůj nick, a ty ses jim takhle "odvděčil". To mě zrovna u tebe docela mrzí, myxslel jsem že Ti myslí,.....

Co se týče těch cvčků, jak s oblibou píše kolega Elegans, odchoval jsem tisíce, možná desetitisíce agam vousatých a ŽÁDNOU mi nikdy hmyz nesežral ani nezranil. A to ani chamíky, gekony, a jiné ještěráky,.....

Co se týče Landvira, pak začínal každý z nás a myslím, že jeho názory jsou mnohdy zdravější než "zkušených" chovatelů, toť můj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 12:55 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: HammerJoe

Absolutně nechápu proč ty na tohle téma reaguješ. O teraristice absolutně nic nevíš to už ukázala spousta tvých odpovědí,které jsou zkopírované z úst Pogony a naučené bez jakéhokoliv chápání nazpaměť.


V první řadě se omluvám, že jsem Tě nařknul blbem, fakt jsem myslel, že někdo použil trapně tvůj nick, takže to se OMLOUVÁM a snad omluvu přijmeš.

Ale vyprošuju si urážky typu, že o teraristice nic nevím(zrovna tolik co ty) a o nějakém kopírování odpovědí. To že mám tarárka něco málo přes 2 roky, nic neznamená, zajímám se o teraristiku už déle, ještě dříve, než jsem začal třeba s akvaristikou atd.,akorát nebyl čas a finance si teárko pořídit. Mám taky spoustu známých kteří jsou tararisti už je třeba 20 let a na toto téma často diskutujem. Takže takový blbý keci si vyprošuju. To že tady používáš ty svý samý odborný názvy z tebe hrdinu nedělá. Tobě se holt nesmí nic vyvrátit, to máš přece VŽDYCKY "PRAVDU"
hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 12:27 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: fajfmen
Jednak Pogonovi vůbec nic "tak vtipnýho" na předchozím příspěvku nepřipadalo

Já nikdy cvrčky nevyndaval a nezažil jsem, že by mi přes noc "okousali" agamy :-D



když už kradeš něčí nick, nauč aspoň číst a psát. Výhledově aspoň nebudeš působit dojmem pologramotného debila. Kde vůbec bereš tu drzost podepsat svůj mírně retardovaný "výkřik do tmy" nejapnou napodobeninou HammerJoehovo podpisu?!

Nevím kde jsi přišel na to že někdo někde někomu krade nick,ale psal jsem to já v noci z mobilu, nevím proč zrovna ty mi říkáš,že bych se měl naučit číst? To že jsem se zeptal co mu na tom přijde tak vtipného,dle toho co napsal, tak absolutně nechápu tvoji útočnou reakci,měl by jsi se trochu zklidnit to bylo naposledy co jsi mě tu úrážel.

působit dojmem pologramotného debila

Tohle to beru jako urážku - nic tak špatného jsem tam nenapsal,jen pravdu o tom jak to s cvrčkama je.

Landvir :

Absolutně nechápu proč ty na tohle téma reaguješ. O teraristice absolutně nic nevíš to už ukázala spousta tvých odpovědí,které jsou zkopírované z úst Pogony a naučené bez jakéhokoliv chápání nazpaměť.

Jinak tím co jsem napsal jsem neměl potřebu někoho urážet,jen jsem si myslel, že to že se někomu něco nestalo ještě neznamená to že to neexistuje.

Pogona:
A jak jsem psal, pokud chci mít naprostou jistotu, stačí dát do terárka na noc kousek ovoce, namočený piškot apod

Tak to bohužel nestačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 09:21 elegans1 Re: Verčák
To je úplně běžné.Nejdelší interval mezi líhnutím jsem měl u Oedura castelnaui.Rozdíl mezi prvním a druhým mládětem byl 7 dnů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 09:18 Žena Verčák [112] - Ještěři
Je možné, že by vajíčka z jedné snůžky měla mezi sebou rozdíl ve vylíhnutí 2 a více dnů? Chápala bych to kdyby některé byla oplozená a některé ne že se mi stalo tohle.. ale že by mei 14 vajíčky bylo 5 oplozených a já bych je všechny náhodou dala do jedné krabičky, tomu se mi nějak nechce věřit :-) A nezdá se mi že by tam byl až takový rozdíl v teplotách.. tahle krabička byla prostřední :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 07:36 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: hammerjoe
Zaty roky co mám odchovy mi nikdy cvrčci zvíře nesežrali, ani nemám ve svém blízkém okolí nikoho, komu by se to stalo,....
Cvrčky nechávám jak u mláďat ještěrek, tak u dospělých, kdybych měl všechny cvrčky vyndavat na noc, trvalo by mi totiž obejít všechna terária až do rána,....
Navíc pochytat mikráče snad ani nejde,.... a pokud ano, než je nachatám, polovina se mi rozuteče po místnosti,....
Takže mi přišla trochu úsměvná představa, jak v noci dva partyzánští, krvelační mikro-cvrčci cupují měsíční agamu na kusy,....

Můžu tedy zodpovědně prohlásit, že za cca 15let odchovů mi cvrčci zádnou "ještěrku" nepozřeli,...

A jak jsem psal, pokud chci mít naprostou jistotu, stačí dát do terárka na noc kousek ovoce, namočený piškot apod., ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 07:00 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: hammerjoe
Ty seš asi kus blba,viď? rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 02:12 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: hammerjoe
Jednak Pogonovi vůbec nic "tak vtipnýho" na předchozím příspěvku nepřipadalo, a jednak se, když už kradeš něčí nick, nauč aspoň číst a psát. Výhledově aspoň nebudeš působit dojmem pologramotného debila. Kde vůbec bereš tu drzost podepsat svůj mírně retardovaný "výkřik do tmy" nejapnou napodobeninou HammerJoehovo podpisu?! tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 22:59 hammerjoe Re: Pogona
Nevim co ti na tom prijde tak vtipny ? Ja krmim cvrcky kvalitni rostlinou i zivocisnou stravou a stejne se mi to uz stalo - poprve u Tribolonotus gracilis dva cvrci velikosti C mu ozrali cumak az na kost a po druje u furcifer pardalis kde teda byl cvrcek velikosti A a rano jsem na dne teraria nasel kaluž zaschle krve a okousany bok nohy... Takze asi tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 22:37 Žena Verčák [112] - Ještěři
no tak doufám že těch asi 10 minicvrčků těm mojím agamím miminům nic neprovedou protože chytat ty minicvrčky mi příjde jako nadlidský úkon :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 21:16 elegans1 Re: fajfmen
Já už jsem pár okousaných zvířat měl.Naposledy samice Chamaeleolis barbatus a Palmatogecko rangei.První ohryzali ocas,druhé obrali záda až na páteř.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 21:03 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Pogona
Jen jako dovětek - mnohokrát jsem našel okousaného většího cvrčka, mnohokrát viděl jak velkého cvrka cupuje několik ještěřích mimin v přetahované na kusy, nikdy ale že by cvrlik ohrozil ještěrku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 21:42 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Verčák
Já nikdy cvrčky nevyndaval a nezažil jsem, že by mi přes noc "okousali" agamy :-D

Pokud chceš mít jistotu, dej na noc do terárka kousek slupky od jablka, list salátu,.... cvrčci se napasou na nich ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 21:07 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Verčák
Malí cvrčci stačit budou tak ať maj do 1 cm. Normálně jim nasypej cvrčky 1 hodinu po rozsvícení ráno, pak odpoledne a uvidíš jak budou baštit když jim tam zůstanou tak je tam nechej do večera oni si je pochytaj.Na noc bych tam cvrčky nenechával, já je na noc vybírám od všech zvířat.

a taky si nejsem jistá jestli se mi povede uhlídat aby jedlo každé mimino stejně..

Ono vždycky tam bude jedno dvě mláďata slabší než ostatní a to poznáš podle velikosti do 14 dnů a tomu budeš věnovat zvýšenou péči.Ono je sleduj po tom co jim tam nasypeš potravu kdo jí a kdo ne a jak kdo loví...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 14:49 Žena Verčák [112] - Ještěři
Ještě něco.. když to jsou takoví žrouti :-) tak jim tam prostě nasypu nějaký počet cvrčků, mám ty cvrčky pak nějak dochytávat zpátky nebo je tam můžu nechat ? (např na noc) Když tam cvrkům dám do misky něco co by mohli žrát taky by měli dát agamkám pokoj ne? a taky si nejsem jistá jestli se mi povede uhlídat aby jedlo každé mimino stejně..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 14:35 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: HammerJoe
supr díky :-) uvidím jak to půjde.. naštěstí to mám k další cvrčkům blízko : ) jak jsou velcí to nevím, prodává tam jetšě mikro cvrčky ale někdo mi tady psal že ti malí budou stačit :-) no když né koupím mikro :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 13:06 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Verčák
U těch malejch agamek to jde strašně rychle a jsou to obrovský žrouti...
Začal bych s velikostí D(0,6-0,8) a za týden bez problému baští C(0,8-1,4) a do Béček je dalších 14 dní(1,4-1,8) ... Pro 5 agamek by to mohlo vystačit na týden ale těžko říct(nevim jak jsou cvrčci velcí) ale každopádně to jsou popelnice ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 08:52 Žena Verčák [112] - Ještěři
tak užmám vylíhnuté 5 agamek... máte někdo představu kolik malých cvrčků si mám do prvních dnů koupit? zatím mám objednané Gryllus assimilis - Cvrček stepní(banánový) - malí 0,025l - cca 130ks - balení plast - 40Kč Jak dlouoho mi to tak vydrží? :-D zatím se líhnou po krabičkách... jsou vylíhnuté všechny z prostřední krabičky, kde byly paradoxně nejmenší vajíčka, a z krajních krabiček kde jsou vajíčka o něco větší tak nic.. :-) to bude asi záležet na teplotě která je zrovna na tom místě v inkubátoru že? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2013 00:00 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: JaninaB
Ahoj, odkazů i vláken je tu hromada, pro začátek se mrkni např. do zdejšího atlasu. V rámci něj si i projdi prezentce (odkazy - Žije v terku) jak to ten či onen chovatel dělá a zařiď se podle toho ;-) . Vousatka je velmi nenáročný tvor (pokud nezanedbáš její základní potřeby) schopný se snadno a rychle adaptovat na téměř jakékoli podmínky (rozhodně ale ne bez výhrad)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2013 23:19 JaninaB
Hezký večer,
prosím, je zde někde vlákno, kde se začíná s chovem agamy vousaté? Máme doma chameleona a manžel se mi zamiloval do agamy, tak bych mu jí ráda pořídila v dubnu k narozeninám a předem nechala udělat terárko a podmínky pro agamu. V té stravě to bude asi obdobné jako u chamíka, ale ráda bych info o terárku, výtopu, podestýlce atd... Asi to tu někde je, ale nedaří se mi nic najít. Jenom dotaz ohledně rozměrů na terárium, ráda bych ho nechala udělat do jednoho výklenku ve zdi. Délka a výška není nijak omezená,ale hloubka je maximálně 43cm- není to málo? Chamík má hloubku 45cm,ale ta agama potřebuje prostor pro běhání, tak nevím, zda to není moc úzké a zda nemám vymyslet jiný prostor.Děkuji Jana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2013 20:59 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
Škoda, že ses víc nevyptával při prodeji toho nebožáka :-( Jo, hloupých lidí je plno, vidím to v práci snad dnes a denně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2013 19:54 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Nessy
Vím, ale co, komu dokážu??? Úřady jsou na to krátké, důkazní břemeno by bylo na mě,... jen jsem chtěl poukázat na to, že někteří z nás, jsou nepochopitelně hloupí,....bohužel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2013 18:53 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
Prosím??? coze To je snad na udání za týrání!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2013 20:01 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: HammerJoe
Jednou ( je to už hodně let, možná 8,... ) mi starší pán přišel vrátit chameleoní mládě ( mrtvé ) a že chce zpátky peníze,... Chvilku jsem ho vyslýchal ( terárium, osvětlení, rošení,... ) až jsem položil otázku na kterou jsem čela úúúplně jinou odpověď. Zeptal jsem se : "A čím jste chameleona krmil?" A on mi odpověděl : " Ničím! To bych měl?! ".....

Na kolik banánů asi agama v přírodě narazí???

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2013 18:44 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: krecike
Je fajn si dělat z někoho prdelky

To ty si s tím začala ...

nemyslím si, že si by nebyly podmínky chovu v pořádku, mají vše co by měli mít

Tak určitě.Člověk který krmí agamy banánem z prstu musí mít podmínky naprosto ukázkový.

ale i tak díky

Moc nechápu to : ale i tak ? Napsal jsem ti plnohodnotnou odpověď.

P.S. A dáváš těm agamám taky něco jiného než banán z prstu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2013 17:13 krecike Re: HammerJoe
Je fajn si dělat z někoho prdelky.... nemyslím si, že si by nebyly podmínky chovu v pořádku, mají vše co by měli mít... ale i tak díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2013 14:48 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: krecike
ale dnes už mi samička nechtěla žrát a i včera večer, když jsem jim dávala z prstu banán

Asi nemá chuť na banán z prstu ! smich

Pokud tří letá samice pogony nechce jeden den jíst tak to absolutně nic neznamená...takto stará zvířata většinou nejsou zvyklá a nepotřebují jíst každý den. A pak bych si ověřil jestli jsou podmínky chovu v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2013 14:43 krecike Re: Mihala
Ahoj, buď v klidu nám to dělají taky. Chtějí se pářít, i když je to docela brzy na 4-5 měsíční agamy. A mělo by to být hlavně obráceně, že sameček napadá samičku a pokyvováním hlavy jí jakoby svádí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2013 14:41 krecike
Ahoj, chtěla bych se Vás jen zeptat, koupila jsem si Agamy, samečka a samičku, jsou jim už údajně tři roky... První tři dny všechno v pořádku, ale dnes už mi samička nechtěla žrát a i včera večer, když jsem jim dávala z prstu banán, tak sameček by se mohl utlouct, ale samička vůbec. Nevíte čím to může být prosím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2013 08:03 Žena Simča [0]
Fotka k příspěvku Tady se mi podařilo její bublající očko vyfotit. Samozřejmě, že jí nerozumím, ale sledovala jsem jí a bublinky jí zřejmě moc nevadí při dívání jelikož jsou spíše pod okem a nemá je tam neustále, jen občas. Ale když už tak není na ní vidět, že by třeba více mrkala a snažila se bublinek zbavit ani se netočí druhou stranou, takže to asi není tak hrozné. Jinak oko nehnisá a bublinky jsou z čiré tekutiny.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 22:09 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
Pokud léčba není možná, pak to je samozřejmě jiná.
Ale to, že ho to neobtěžuje, nemůžeš vědět, když mu nerozumíš. (Mám už deset let rýmu. Chovám se normálně, jím normálně, vše, ale přeci jen mě to obtěžuje a bez ní by mi bylo lépe ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 21:26 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Fotka k příspěvku Např. tenhle scink, měl "bublající oko" od narození ;-)
Nijak ho to neobtěžovalo a léčba není možná,....
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 21:24 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Nessy
Jenže pokud mám pravdu, řešit se nijak nedá. A pokud se rána ńijak jinak neprojevuje, je hloupost utrácet u veterinářů nemalé peníze za "rádoby" chytré rady. Sám s tímhle mám zkušenosti u několika zvířat, takže vím o čem mluvím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 21:10 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pogona
Já bych to asi řešila. Ať se jedná o plaza, psa nebo člověka, jakýkoliv zdravotní problém, i když nejde o život, ten život otravuje. Třeba se to samo srovná, ale třeba se problém zhorší a pak bude složitější jeho řešení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 20:57 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Simča
Zřejmě se onic nejedná, na slzné kanálky tlačí vzduch, proto agama slzí a dělají se jí u oka bublinky, mě tohle dělala kdysi agama a taky scink obrovský.
;-)
Pokud oko není zakalené, nehnisá, není kolem něj otok, neřeš to. ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2013 19:49 Mihala Re: Matewoo
zkoumaly jsme to a každej má pod ocáskem něco jinýho takže to bude samička a sameček... a zuří jen jedna ta druhá se vubec nebrání

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [32] ...... 73

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15611x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1036?od=1551