Agama vousatá
Tip je jednoduchý, mezera mezi skly postačí pro "nasávání" vzduchu a bude potřeba zajistit nějaké menší otvory v horních rozích terária. UVB pořiď 26W Reptiglo 10.0 - je na obyčejný velký závit.
U toho "terária" bude nutné taky vařešit větrání. Osvětlení = 1 obyč. žárovka + 1UVB speciální, např. UVB Repti Glo 10.0
tak mě napadlo Jak vnímají vousatky barvy? Nechci na ni děla žádné pokusy
a tato informace je mi prakticky k ničemu
ale zajímá mě to..
0 29.11.2010 18:40 lukys1 [0] - Želvy Tak tohle je doufám budoucí terárko vousatek(samozřejmě místo dřevěnejch dvířek bude skleněná šoupačka)
Někdy na jaře jelikož se bude měnit koberec a kvůli tomu se musí vyházet komplet celej nábytek a některý skříně i rozebrat
jinak bych to začal dělat dřív.Jen se chci zeptat jak mám vyřešit větrání ???? Mám na jedný straně dát nějakou mřížku nebo ne ???? Prvně sem myslel napravo a do levýho boku jenže napravo to asi nebude nejlepší když se budev zimě větrat. Bude stačit větrání v levým boku ???
Na všchno se dá odpovědět, že ANO
0 29.11.2010 15:40 lukys1 [0] - Želvy Chci se zeptat postačí jedné agamě vousaté terárium o rozměru 67x66x33cm s ukrytem pod pískem s korkové kůry, 3D pozadí z polystyrenu a PU pěny UV zářivka a normální žárovka na výhřev(pokud stačí obyč zářivka jako světlo a nějaká žárovka typu Sun Glo tak napište) krmení cvrčci, kousky ovoce mouchy v létě smíkaný hmyz, jednou deně rosení nebo miska z vodou + občasné rození. A chci se zeptat jestli bude v době mé nepřítomnosti (max 1 týden v kuse) stačit miska s čerstvou vodou a 1 krmení cvrčkama a 2x krmení čínské zelí, nakrájen ovoce nebo něco takového ??
edit: samozřejmostí jsou každodení procházky po bytě
a ještě vydrží přes víkend bez krmení teda spíš sobotu ?? v pátek jezdím od jara do podzimu na chatu takže by v pátek dostala misku z vodou pokropení vodou dávku cvrčků nebo červíků a v neděli až bych odpoledne přijel normálně postřik krmení ???
jasne,budem ju rosit,díky
Týden, dva,....ale ros agamu, aby pila.
ok,a po kolkych dnoch ak bude spat ju mam zobudit?
Nech ji odpočnout
pred par hodina zaliezla pod koren a tam zase spi... takze neviem co snou,ci ju mam tak nechat alebo zajtra ak bude spat tk ju zase zobudit?
K tomu tentění - pořiď jí příjemné vyhřáté akváko, kde zadníma pacičkama dosáhne na dno a předníma se udrží na plovoucích rostlinkách... a máš vystaráno
. Veškerá hovnítka od Agátky (Pogona vitticeps) lovíme poslední dva roky ryze z akvária pancéřníčků
0 22.11.2010 19:14 broucin – Tři agamky
Ahoj, tak agamky se mají fajn. Koupil jsem tři mimina, jedna už se svlíkla dvakrát a už je docela obří oproti tomu jaká byla. Druhá jen jednou, je menší ale je vidět že žere a dost běhá. Ale ta třetí je taková líná, jídla si moc nevšímá a je nejmenší. Nebude to problém, aby jí ty vetší potom nějak neubližovali???
jedna sa o mlada ale myslim si ze vyrazne neschudol,takze ho mam skusit zobudit?
Za předpokladu, že se jedná o dospělého, zdravého jedince se může stát, že takto bude "zimovat" i měsíc. Můžeš se ho zkusit opatrně probudit a zajistit jeho aktivitu tím, že zvýšíš o pár stupňů teplotu v teráriu ( tím že dáš silnější žárovku ), začneš jej na noc rosit, a v neposlední řadě mu do terárka nasyp pár cvčků.
Ale spíš bych ještě týden, dva počkal, mě dospěláci nežerou i měsíc - pokud výrazně nezhubl, nebo se nejdná o mládě,....
aj mne to pride moc, co mam robit?
0 21.11.2010 19:29 dan999 nevím jestli jí neco je, ale 18dní mi příjde moc!!!
stale spi,uz je to 18 dni,neni jej nieco?
Svlek může trvat i týden ( většinou však 2-3dny ), stará pokožka se narozdíl od hadů, kteří ji svlečou v celku loupe ( a někdy to může vypadat až hrozivě ), ale neboj, oloupe se sám, není potřeba nijak zasahovat. Starou pokožku mu zatím neslupuj, kdyby to trvalo více než týden, můžeš mu ji opatrně oloupat.
Krm stále stejně, nezvyšuj hlavně rošení ( častá chyba ), jelikož pokožka se mu rozmáčí a má problém ji svléknout. Spíš bych řekl rošení omezit jen na to, aby se ještěr napil.
No, lepší je pravidelný cyklus svícení, co se týče výkalů, něco je špatně pokud by nekálela déle než 14 dní. Jinak kálí, jak kdy a jak která, to se napsat přesně nedá
No ano, nemůžeme, proto jsem pro, doporučit žárovku, samozřejmě profík a chovatel si už poradí,....takových je ale málo.
No právě, proto jej prostě nelze doporučit, pže když už máme toho chamíka, pak i když mu budu celých 24hodin svítit, může slézt a ochladit se někde dole ve stínu,.... topný kámen je prostě pro určitou skupinu zvířat a navíc při nesprávném použití velmi účinná smrtící zbraň,...bohužel.
No právě, že u chamíků dávají kameny na dno - teplo stoupá a dokonale chamíkovi prohřeje po celodenním sepnutí terárko a chudáse ani nikde neochladí což je zlé,...a jsou i případy, kdy je lidé nevypínají ani na noc,....
Hmmm... u chamíka někde na větvi fakt nevím, k čemu by ten šutr byl... To je právě jako o té akvaristice. Když ale bude někdo chovat trnorepa (Uromastyx), tak mu bude vyhřívat zespoda i tu noru. Pro tohle zvíře je to podstatné...
Samozřejmě, že potroublům, co sesypou haldu tvorů z odlišných prostředí dohromady nevysvětlíš nic, to už je ale tématicky docela jinde
Už když jsem to smolil, věděl jsem, že pasáž s tím, že zvíře si může odejít z kamene příjde, já však ´prostě tyhle kameny ne a nedoporučuji, spíš nadělají "neznaBohům" víc škody, než užitku, někdo si přečte naši diskuzi a zítra ho strčí k chamíkovi,.... obyč žárovka nic nepokazí, naopak,...
A nelezou
větčina pouštních ještěrů se v období největšího horka tz. cca od 11ti do 15ti hodin ukrývá někde ve stínu, resp. na hranici polostínu, nahřát se odpspodu vylézají především navečer, kdy zem není tolik žhavá - což zaručí ohřev země, kamenu, atd. od obyčejné žárovky. Zvíže si "naleze" zahřívá se a logicky se zem pod ním ochlazuje, kdežto kámen topí a topí jak zděšenej a zvíře tak přijímá "nepřirozené" teplo,...
Jedenáctého jsi psal o tom, že při spodním výhřevu jim trpí zažívací trakt. Tome, konečně spolu můžem zgruntu nesouhlasit
Že spodní výhřev vadí želvám je mimo jakoukoli diskusi. Pokud je to ale naškodu ještěrkám, vysvětli mi prosím, proč teda všechny (kdekoli na planetě), lezou při každé příležitosti na rozpálené zídky, šutry atp. Např. trnorepům nebo čukvalám trávení BEZ intenzivního výhřevu zdola spolehlivě odděláš!
V tomhle směru je to stejné, jako vycházet z potřeb pouštního druhu a roubovat to na (i třeba příbuzný) druh pralesní! Paušalizace v praxi vážně nefunguje...
0 16.11.2010 15:17 dan999 no myslím že to je clekem jedno, když to bude zhruba ve stejnou dobu. já všechno krmím večer, když jdu spát...
Přidat reakci
1 ...... [69] ...... 73
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 15642x